VS debatteren over de vraag of ze oorlog zullen voeren met Iran, maar de Iraniërs zeggen dat de oorlog al is begonnen

VS debatteren over de vraag of ze oorlog zullen voeren met Iran, maar de Iraniërs zeggen dat de oorlog al is begonnen

7 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Of je het wilt of niet, de oorlog met Iran is al begonnen. Het is een beetje triest dat de experts op onze kabelnieuwskanalen zo geen idee hebben van wat er is gebeurd. Ze lijken te denken dat er nog steeds een debat is over de vraag of we met Iran oorlog zullen voeren of niet, maar ondertussen geloven de Iraniërs dat de oorlog al is begonnen. Natuurlijk willen de meeste Amerikanen zo’n oorlog niet, en president Trump was niet van plan er een te beginnen, maar we hebben er nu toch een. 

De afgelopen dagen schreeuwden enorme hordes Iraniërs die rouwden om de dood van Qassem Soleimani letterlijk voor “oorlog” en “wraak” in de top van hun longen. En zoals je hieronder zult zien, vertelde de top militaire adviseur van Ayatollah Khamenei zojuist aan CNN dat onze twee naties al in oorlog zijn. Het is dus niet onze beslissing om te maken. De Iraniërs schieten op ons, of we nu terug schieten of niet.

Misschien denk je dat ik overdrijf.

Welnu, ik zou graag willen dat u enkele uitspraken van generaal-majoor Hossein Dehghan in overweging neemt tijdens een exclusief interview met CNN. Dehghan is de beste militaire adviseur van Ayatollah Khamenei, en hij belooft dat Iran binnenkort “directe actie tegen Amerika zal ondernemen” …

“Men zou kunnen stellen dat er proxy-operaties kunnen zijn. We kunnen zeggen dat Amerika, Mr. Trump, rechtstreeks actie tegen ons heeft ondernomen – dus we ondernemen directe actie tegen Amerika. ‘

En hij vertelde CNN ook dat het Iraanse antwoord op de dood van Soleimani een “beslissend afschrikwekkend effect” zal hebben …

Net als andere Iraanse functionarissen suggereerde Dehghan dat Iran geen haast had om wraak te nemen en zijn doelen zorgvuldig zou kiezen. “Onze reactie zal wijs, doordacht en op tijd zijn, met een beslissend afschrikwekkend effect.”

Maar alleen omdat Iran van plan is ons echt hard terug te slaan, wil nog niet zeggen dat er een oorlog is begonnen.

Deze volgende verklaring van Dehghan laat echter geen twijfel bestaan ​​over waar de Iraniërs staan …

‘Het enige dat deze oorlogsperiode kan beëindigen, is dat de Amerikanen een klap krijgen die gelijk is aan de klap die ze hebben toegebracht. Nadien zouden ze geen nieuwe cyclus moeten zoeken. ‘

De Iraniërs geloven duidelijk dat er al een “oorlogsperiode” is begonnen.

En ons wordt verteld dat de enige manier voor deze “oorlogsperiode” is om Iran een slag toe te brengen die gelijk is aan de slag die we hen hebben toegebracht.

Dus wat zou gelijk zijn aan het verlies van Qassem Soleimani in de ogen van de Iraniërs?

Soleimani was een van de grootste helden in de moderne geschiedenis van Iran, en honderdduizenden rouwenden zijn de afgelopen dagen de straat opgelopen om hun verdriet te uiten …

Menigte die rouwt om de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani bleef de straten van de hoofdstad overspoelen terwijl zijn begrafenisstoet de nacht in sleepte.

Eerder op de dag overspoelden honderdduizenden mensen centraal Teheran om hun uiting van verdriet te uiten over de dood van de gerespecteerde leider van de elite Quds Force, die vrijdag werd vermoord in een Amerikaanse drone-aanval in Irak.

Nadat hij zijn kist door de hoofdstad had gevolgd, werd het lichaam van Soleimani getransporteerd naar de heilige stad Qom, waar morgen een ceremonie bij het Masumeh-heiligdom zal worden gehouden vóór zijn begrafenis in zijn geboortestad.

Het zal heel veel tijd kosten voordat de Iraniërs het gevoel hebben dat ze voldoende wraak hebben genomen. En Dehghan voorspelde wat er zou kunnen komen wanneer hij deze verklaring aflegde bij CNN …

“Geen Amerikaanse militaire staf, geen Amerikaans politiek centrum, geen Amerikaanse militaire basis, geen Amerikaans schip zal veilig zijn.”

En andere belangrijke Iraanse leiders zeggen soortgelijke dingen.

De vervanging van Soleimani waarschuwt bijvoorbeeld dat de Iraniërs “doorgaan op het pad van martelaar Soleimani” …

Lees ook:  Veertig pensioendeskundigen willen dat het kabinet de strenge pensioenspelregels versoepelt

Esmail Ghaani, die Qassem Soleimani heeft vervangen als hoofd van de elite Quds Force van de Iraanse Revolutionaire Garde, heeft de VS gewaarschuwd dat Iran wraak zal nemen op de drone-aanval van vorige week. Hij vertelde de Iraanse staatstelevisie dat “God de Almachtige heeft beloofd wraak te nemen” voor de moord op de heer Soleimani. De nieuw benoemde chef zei dat er “zeker” acties zouden worden ondernomen.

Ghaani beloofde ook om “door te gaan op de weg van martelaar Soleimani”, nadat Amerikaanse functionarissen beweerden dat ze de Iraanse generaal hadden vermoord omdat inlichtingen aantoonden dat hij “aanstaande aanvallen” op Amerikaanse functionarissen in kaart bracht.

Nog onheilspellend is dat de New York Times meldt dat Ayatollah Khamenei zelf heeft opgelegd dat Amerikaanse belangen rechtstreeks door Iraanse strijdkrachten moeten worden aangevallen …

In de gespannen uren na de Amerikaanse moord op een vooraanstaande Iraanse militaire commandant, verscheen de hoogste leider van het land, Ayatollah Ali Khamenei, tijdens een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad van de regering om de parameters voor eventuele vergelding vast te stellen. Het moet een directe en evenredige aanval op Amerikaanse belangen zijn, zei hij, openlijk uitgevoerd door Iraanse strijdkrachten zelf, drie Iraniërs die bekend waren met de bijeenkomst zeiden maandag.

Natuurlijk willen de meeste Amerikanen absoluut geen oorlog met Iran.

Ik vermoed zelfs dat ongeveer tweederde van alle Amerikaanse burgers tegen een oorlog met Iran zal zijn wanneer een nationale enquête wordt gehouden.

Maar dat doet de Iraniërs er niet toe. Ze gaan op ons schieten en ze willen ons zoveel mogelijk pijn doen.

Als je het kunt geloven, heeft een lid van het Iraanse parlement zelfs voorgesteld om het Witte Huis aan te vallen …

Iraans parlementslid Abolfazl Abutorabi heeft naar verluidt gedreigd het Witte Huis aan te vallen als reactie op een bericht van president Trump dat ernstige gevolgen beloofde als de islamitische natie vijandelijkheden met de VS escaleert

Abutorabi reageerde op een vraag over hoe Iran zou moeten reageren op de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani tijdens een Amerikaanse luchtaanval, meldde The Independent.

“We kunnen het Witte Huis zelf aanvallen, we kunnen op hen reageren op Amerikaanse bodem. We hebben de macht, en als God het wil, zullen we te zijner tijd reageren, ‘zei Abutorabi volgens de Britse publicatie, waarin het Iraanse persbureau ILNA werd aangehaald.

Je kunt dus discussiëren over de vraag of er een oorlog komt of niet alles wat je wilt, maar de waarheid is dat iedereen echt moet proberen uit te zoeken hoe de oorlog kan worden beëindigd die al is begonnen.

En op dit moment weet ik niet of er iets kan worden gedaan om te voorkomen dat evenementen wild uit de hand lopen . Telkens als Iran ons raakt, zal Trump hen nog harder terugslaan, en geen van beide partijen zal binnenkort terugvallen.

Op dit uur gaan meer Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten. Naast de inzet van duizenden troepen van de 82nd Airborne Division zijn een paar duizend mariniers met de 26e Marine Expeditionary Unit afgeleid naar het Midden-Oosten …

Volgens USNI News gaan mariniers met de 26e Marine Expeditionary Unit (MEU) naar Irak aan boord van het amfibische aanvalsschip van USS Bataan (LHD-5) om zich bij andere Amerikaanse troepen aan te sluiten die onlangs zijn opgeroepen om veiligheidsmaatregelen en militaire paraatheid in het land te versterken. .

Volgens de USNI Fleet Tracker was de Bataan Amphibious Ready Group deze week net aangekomen voor de kust van Marokko, omdat de spanningen met Iran zijn toegenomen. De mariniers aan boord hadden gepland om te trainen met Marokkaanse militaire leden, als onderdeel van de gezamenlijke Oefening Afrikaanse zeeleeuw, vóór de duidelijke verandering in plannen.

Nog belangrijker is dat zes B-52-bommenwerpers net zijn ingezet in Diego Garcia …

De Amerikaanse luchtmacht zet zes B-52 bommenwerpers in op Diego Garcia, een eilandbasis in de Indische Oceaan, te midden van de toenemende dreiging van represailles door Iran nadat een door de VS geleide luchtaanval de Iraanse generaal Qassem Soleimani heeft gedood.

De verhuizing, die voor het eerst werd gemeld door CNN, is de laatste in inspanningen van Amerikaanse militaire functionarissen om middelen in het Midden-Oosten te versterken nadat de Iraakse sjiitische militie Kataib Hezbollah had gesuggereerd over mogelijke vergeldingsaanvallen om Soleimani’s dood te wreken.

Ik wou dat het niet waar was, maar oorlog is hier.

Zal dit conflict uiteindelijk evolueren naar de derde wereldoorlog, of kunnen we op de een of andere manier toch teruggetrokken worden?

Alleen de tijd zal het leren, maar ik zou iedereen zeker aanmoedigen zich op een worst case-scenario voor te bereiden.Lees ook:  Amerika: Land van de Vrijheid ... en samenzwering-gekken

Comments

comments