Begint de burgerrevolutie in 2020?

Begint de burgerrevolutie in 2020?

8 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De volgende anekdote uit de tijd van het presidentschap van George Bush the Elder heeft het overleefd. Het kwam met een indrukwekkend groot aantal deelnemers tijdens een grote demonstratie tegen het overheidsbeleid. Een journalist vroeg staatssecretaris James Baker of hij niet bang was voor macht, gezien de menigte mensen die langs het raam liepen? Baker’s korte antwoord was: “Helemaal niet, omdat deze mensen al hun belastingen blijven betalen.”

Uit dit nauwkeurige inzicht kunnen twee conclusies worden getrokken. Het eerste besef is dat het politieke establishment van vandaag deze sereniteit heeft verloren. In plaats daarvan worden voortdurend nieuwe ideeën en bijdragen geproduceerd over hoe de vrijheid van meningsuiting kan worden beperkt en ongewenste bijdragen aan discussies van discours kunnen worden uitgesloten, met name op internet. Bijna elke niet-reguliere demonstratie gaat onmiddellijk gepaard met een contrademonstratie, waarvan de belangrijkste taak lijkt te zijn om te voorkomen dat de demonstranten hun door de grondwet gegarandeerde rechten uitoefenen. Deze dunne huid maakt het mogelijk conclusies te trekken over aanzienlijke onzekerheid in het politieke establishment.

De tweede bevinding is dat elk systeem het meest effectief wordt getroffen wanneer er geld wordt opgenomen. Als de meerderheid van de Duitse burgers en bedrijven gewoon zou stoppen met het betalen van belastingen, zou elke regering binnen korte tijd ten einde zijn. Om deze reden worden belastingontduikers veel zwaarder gestraft dan lichamelijk letsel, dat ‘alleen’ de wettelijke belangen van de burgers schendt. En men kan er daarom zeker van zijn dat zelfs als de statusorde erodeert, dit gebied tot het einde zal functioneren.

Nu is het geval van open niet-betaling van belastingen natuurlijk fictief. Geen enkel westers land heeft ooit een landelijke belastingstaking gehad. Maar er is een voorbereidende fase, die de Duitsers, van alle mensen, misschien uitproberen. Zelfs zonder vooraf een platformticket te kopen! We hebben het over het niet betalen van uitzendkosten. Hoewel dit geen belastingen zijn, zijn ze iets soortgelijks, namelijk een verplichte publiekrechtelijke heffing die wordt opgelegd door de overheid. En dit is geenszins een zijoorlogsscène, zoals men in eerste instantie zou denken. Pogingen om de “duurste radio ter wereld” (Frank Schäffler) te beschadigen, zijn al lang aan de gang, omdat het niet echt kan worden aanvaard dat gewone mensen ook moeten betalen voor propaganda die tegen hen is gericht. Dus zand kan hier en daar worden verspreid, maar ARD en ZDF hebben tot nu toe geen betalingsproblemen ondervonden. Maar nu kan er een omslagpunt zijn opgetreden.

Ontwaak uit het zelfgekozen politieke coma

Misschien was dat  Umweltsau Lied  van de WDR Girls Choir van de druppel die de emmer deed overlopen. Daar laten de redactie kleine meisjes oudere familieleden (oma als milieuzeug) beledigen en hen ook bedreigen (we laten u hier niet mee weg). Puur satirisch natuurlijk. Wat in het verleden als smakeloos werd beschouwd, zou nu verdere delen van de bevolking uit hun zelfgekozen politieke coma kunnen wekken. En van alle tijden op een moment dat nieuwe tariefverhogingen verschuldigd zijn. Ten slotte is de WDR is nog steeds  op gespannen voet , hoe te reageren op de kritiek. Tegelijkertijd zijn er interessante campagnes gestart, die informatie bieden over hoe schade aan het tariefsysteem kan worden aangericht zonder de dreiging van gedwongen beslaglegging (hier ,  hier ,  hier , hier en hier .

Lees ook:  Merkel’s obsessie met migranten en open grenzen verder verklaard

Als gevolg hiervan zal het aantal GEZ-saboteurs waarschijnlijk verder toenemen en dat is al in de honderdduizenden. GEZ-sabotage is echte burgerlijke ongehoorzaamheid! Aan de burgerlijke kant was dit pas op grote schaal in Duitsland gebeurd na de Tweede Wereldoorlog: 1989 in de DDR. Het resultaat is bekend. Maar zodra de burgers hebben gemerkt dat ze kunnen overwinnen tegen een overweldigende tegenstander zoals de publieke omroep met zijn budget van 8 miljard, neemt de honger naar meer toe.

Mogelijk ontwikkelt zich hier een soort beweging, vooral omdat er eerste weerstanden klaarstaan ​​om naar de gevangenis te gaan voor het niet betalen van de kosten. Een van hen is Feroz Khan, een in Pakistan gevestigde Pakistaanse afkomst die een indrukwekkend en goed ontvangen  beroep deed  . Naast de praktische informatie over kostensabotage grijpt hij de Duitsers op hun zwakke punt, het gebrek aan zelfrespect. Hij stelt voor (vanaf minuut 07:22) om het perspectief van een publiekrechtelijke redacteur te nemen. De burger spuugt regelmatig in de soep, de burger weet het en betaalt zijn bijdragen nog steeds regelmatig zonder te mopperen. Hoeveel respect heeft de redacteur voor dergelijke burgers?

Ondertussen lijken steeds meer burgers op te merken wat hier echt wordt gespeeld. Opmerking: het gaat niet om satire. Maar wat wordt er gespeeld? De uitvinder van de termen  propaganda  en  public relations , Edward Bernays, kende het al in 1928:

“De bewuste en gerichte manipulatie van het gedrag en de houding van de massa is een essentieel onderdeel van democratische samenlevingen. Degenen die dit onzichtbare mechanisme van de samenleving manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de echte regerende macht van het land is. ”

Antifa demonstreert voor uitzendkosten

Aha. En wie bepaalt wat er besproken wordt, wie sociaal verboden of erkend wordt, wat een verontwaardiging veroorzaakt en wat niet? Dat is natuurlijk de massamedia. Zij, dus niet de parlementen, zijn daarom het echte machtscentrum voor democratische staten, en daarom had Donald Trump opnieuw instinctief gelijk toen hij zei dat zijn echte politieke tegenstander de media was. Als de media bepaalde onderwerpen niet willen bespreken, wordt er eenvoudigweg niet over gerapporteerd. Wat niet in de krant of op televisie staat, bestaat voor de meeste mensen echter niet en wordt niet overgenomen door de politiek, wat afhangt van de goedkeuring van de kiezer.

Lees ook:  Beveiligingsexpert waarschuwt: salafistisch islamitische terreur zal Europa vernietigen

De massamedia hebben een enorme kracht, vooral als ze in dezelfde richting marcheren. Volgens Helmut Kohl heeft geen kanselier tegen de media geoordeeld. Binnen de oude CDU / CSU / SPD / FDP-partijen is er praktisch niemand die langdurig beschietingen door de massamedia zou kunnen doorstaan ​​zonder knikken. Met de Groenen heeft vrijwel geen enkele MP ooit zijn eigen positie gezien die werd blootgesteld aan kritische of zelfs vijandige rapportage door gevestigde media. Vandaar de hysterische overreacties op afwijkende meningen op sociale media.

Angela Merkel besloot op een gegeven moment ook dat het gemakkelijker is om met de media te regeren dan tegen hen. De prijs hiervoor is natuurlijk om linkse groene politiek te maken. Omdat links groen absoluut luchtsoevereiniteit heeft onder mediaprofessionals. Ik heb  meer gedetailleerd beschreven waarom dit het geval is en altijd zal terugkomen  . Kortom, linkse ideeën werken in de praktijk niet, dus linksen hebben geen andere keuze dan de mars naar  de instellingen te starten  (niet  door de instellingen die daar blijven). Daar hoeven ze, anders dan in het bedrijfsleven en de wetenschap, geen meetbare resultaten te bereiken en kunnen ze permanent ten koste van anderen agiteren, uiterlijk nadat ze genoeg andere linksen hebben getrokken en niet-linksen hebben afgebeten. Openbare instellingen behoren tot dergelijke instellingen.

Het is dus veel meer dan vergoedingen of smakeloze nummers. Het gaat om het veiligstellen van kracht en levensstandaarden. Dit werd ten laatste duidelijk toen  tegendemonstranten onmiddellijk werden opgeroepen in de loop van de milieugroei-affaire tegen slechts een aantal van misschien  50-100 demonstranten voor het WDR-gebouw (velen van hen meer dan 50). Zelfs Antifa, die anders strikt alles verwerpt en vecht dat iets te maken heeft met het “varkenssysteem”, demonstreerde voor de openbare dienst WDR. Geweldig.

Altijd met alles weggekomen

Je zou bijna de indruk kunnen krijgen dat de WDR zijn eigen Antifa-troepen had! En misschien is dat echt het geval. Jaren geleden vertelde een werkstudent me dat zijn vriend als stagiair bij de WDR in Keulen werkte. Daar zou je pas om tien uur aan het werk gaan en werd elke opdracht tweemaal ingevuld. Als dit daadwerkelijk het geval is, zou er natuurlijk een aanzienlijk potentieel zijn om “activisten” te verbergen. Tot nu toe zijn het alleen eenzame jagers zoals Hadmut Danisch geweest die overlappingen met WDR en Antifa  aanpakken . Want ondanks de decennia oude reputatie van de WDR als “rode radio”, hebben de reguliere media het onderwerp net zo min behandeld als de zogenaamde burgerlijke partijen CDU en FDP, die vertegenwoordigd zijn in de toezichthoudende organen van de WDR.

Lees ook:  "Color Revolution" in de VS: Deep State's "Regime Change"

De  arrogantie van de media  heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat deze media tot nu toe altijd met alles doordrongen zijn en de toonaangevende massamedia, inclusief de publieke omroep, bijna absolute soevereiniteit hebben bereikt in praktisch alle politieke kwesties. Maar degenen die voortdurend sociale groepen tegen elkaar aanzetten om de macht te behouden, maken ook vijanden. Vooral wanneer de aanhangers en toppresteerders van de samenleving, namelijk oude blanke mannen, worden vrijgelaten om te schieten. Een brug te ver , zou de historisch geschoolde Engelsman zeggen.

In een toepasselijke analyse van  het proces wees Alexander Wendt  erop dat degene die altijd nieuwe fronten opent, ook de oorlog kan verliezen. Dit is met name het geval wanneer de voorheen te goeder trouw tegenstander zich ooit heeft gerealiseerd dat er daadwerkelijk een oorlog tegen hen gaande is. Dit gebeurt nu.

De kloof wordt groter tussen de realiteit van het leven en de bubbel van de politieke en media-klasse, die echter geen begrip heeft van de gevoeligheden van de oppositie. Het lasteren van steeds grotere bevolkingsgroepen als rechtsextremisten of populisten zal op de lange termijn niet werken. Het is het etablissement dat de connectiviteit heeft verloren. Maar het internet, deze grote luit, kan niet worden verboden te zwijgen. Voorbij zijn de dagen dat politici alleen “Bild, BamS en Glotze” (Gerhard Schröder) nodig hadden om de mening van de meerderheid te beheersen.

Geconfronteerd met ongemakkelijke vragen

Vandaar de poging om weer offensief te gaan met het klimaat-noodverhaal. Dit zou met één slag af moeten leiden van alle andere open bouwplaatsen en idealiter zelfs vervelende constitutionele en democratische procedures afwerpen. Maar dat is gedurfd. Omdat de klasse van de politieke media er  alles aan doet .

Tot nu toe kunnen wij, afgezien van kostensabotage, de geconcentreerde mediamacht en klimaatpropaganda in de onderwijsinstellingen alleen bestrijden met ongemakkelijke vragen, zoals  klimaatkwesties . Vragen stellen is een middel voor machtelozen. Als ze slim zijn, kunnen ze toch een aanzienlijke impact hebben, omdat ze een constante last vormen voor de officiële verklaringen, omdat echte elites feitelijke antwoorden kunnen geven op feitelijke vragen. Als dit niet gebeurt, heeft het hele systeem een ​​legitimeringsprobleem.

2020 belooft daarom ook zonder verkiezingen spannend te worden. Als u de kop ‘Meerderheid voor AfD-verbod’ in het dagelijkse nieuws ziet, weet u dat de hete fase is begonnen.

Titus Gebel is een ondernemer en een doctor in de rechten. Hij richtte onder meer Deutsche Rohstoff AG op en stelde vrije privésteden voor   als een weg naar een positieve toekomst. Gebel is mede-initiatiefnemer van  Klimafragen.org . Comments

comments