Europa belegerd door mensensmokkelbendes

Europa belegerd door mensensmokkelbendes

8 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Hongaarse politie ontdekte onlangs   twee tunnels die werden gebruikt om migranten vanuit Servië Hongarije binnen te smokkelen. De tunnels werden gevonden op hetzelfde moment dat de Hongaarse politie   een vijfvoudige toename meldde van het aantal migranten dat Hongarije probeerde binnen te komen.

Hongarije staat niet alleen: grensautoriteiten in landen in de Europese Unie worstelen om hernieuwde stromen van illegale migratie tegen te gaan.

Meer dan 126.500 migranten uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten illegaal zijn binnengekomen de EU in 2019 ,  volgens  de Internationale Organisatie voor Migratie.

Op 29 november heeft de Hongaarse politie  aangehouden  44 migranten die werden gevonden die langs een snelweg in de buurt van Asotthalom, een dorp in het zuiden van Hongarije. De politie ontdekte later dat de migranten Hongarije waren overgestoken door Servië door een hand-gegraven tunnel van 34 meter te kruipen.

De ovale tunnel, slechts 50 cm (20 inch) breed en 60 cm (24 inch) hoog, was tot zes meter diep onder de grond gegraven. Het was onopgemerkt gebleven vanwege het dikke gebladerte in het gebied en omdat de grond die uit de tunnel werd gegraven in een nabijgelegen kanaal werd gedumpt.

Een tweede tunnel werd gevonden in het dorp Csikéria, ongeveer 40 km van Ásotthalom. Die tunnel was 21,7 meter lang. Er zijn geen migranten gevonden. De politie zei dat ze drones inzetten om andere mogelijke tunnels te zoeken.

Op het hoogtepunt van de migratiecrisis in 2015 bouwde Hongarije   twee prikkeldraadhekken aan zijn zuidelijke grenzen om de stroom migranten die naar West-Europa onderweg zijn te stoppen of om te leiden. De nieuw ontdekte tunnels werden onder die hekken gebouwd.

Het aantal migranten dat Hongarije illegaal vanuit Servië probeert binnen te komen, nam eind 2019 aanzienlijk toe. Van de 11.808 mensen die in de eerste elf maanden van 2019 illegaal probeerden Hongarije binnen te komen, werden er volgens de 2.418 van die pogingen slechts in de maand november   gedaan. Gergely Gulyás, stafchef van premier Viktor Orbán. Ter vergelijking: 5.400  probeerden binnen te komen  illegaal Hongarije tijdens de eerste elf maanden van 2018.

Op 1 december waarschuwde Szilárd Németh, een hoge functionaris bij het ministerie van Defensie,   dat de huidige omstandigheden in Hongarije rijp waren voor een herhaling van de migratiecrisis in 2015 en dat het land zich nu in een “staat van crisis” bevindt. Németh zei dat meer dan 100.000 migranten zich nu in de Westelijke Balkan verzamelen en hoewel “de situatie nog steeds onder controle is”, het “begint te lijken op de grote crisis in 2015”. Hij voegde eraan toe dat als de migranten aan de Hongaarse grens worden “losgelaten”, er grote problemen kunnen zijn, en we moeten ons op die mogelijkheid voorbereiden. “

Op 5 januari 2020 kondigde Németh  aan  dat de Hongaarse regering het aantal soldaten die de grenzen patrouilleren zou verdubbelen “in het licht van de toenemende migratiedruk.”

Illegale immigratie in heel Europa gaat onverminderd door. In Frankrijk werden bijvoorbeeld bijna 20.000 migranten  gearresteerd  in 2019, volgens de politiewebsite  France Bleu , die ook  meldde  dat 189 mensensmokkelaars werden gearresteerd.

In Groot-Brittannië  berichtte de  krant  Telegraph  dat Albanese mensensmokkelaars advertenties op sociale mediaplatforms, waaronder Facebook, plaatsen om hun vermogen om mensen naar Europa te krijgen, te promoten. De advertenties worden vergezeld door TripAdvisor-feedback van “tevreden” klanten.

De Telegraph meldde ook  dat bronnen van  mensen die bendes smokkelen een winst genereren van maximaal £ 6 miljard (€ 7 miljard; $ 8 miljard) per jaar, waarbij migranten vaak meer dan £ 10.000 (€ 12.000; $ 13.000) betalen om illegale binnenkomst te beveiligen naar het VK.

In Italië meldde de krant  Il Giornale   dat mensensmokkelaars tot € 10.000 in rekening brachten om Aziatische migranten op luxe jachten naar Europa te brengen. Het fenomeen werd beschreven als ” eersteklas immigratie ‘: zonder opblaasbare boten, geen rubberboten, geen mensen gepropt en druk op weg naar Lampedusa,’ maar op echte jachten ‘in fatsoenlijke omstandigheden.’

Elders in Europa:

België

20 november. Een dozijn Afrikaanse migranten met speren en machetes  vielen  een Roemeense vrachtwagenchauffeur aan bij een rustplaats op de snelweg E40 in Walshoutem. De bestuurder sliep in zijn vrachtwagen toen hij werd gewekt door het geluid dat uit de achterkant van zijn vrachtwagen kwam. Toen hij ging onderzoeken, vielen de migranten hem aan. De migranten hadden geprobeerd in de vrachtwagen op te bergen in een poging het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Lees ook:  Merkelregime heeft NetzDG aangescherpt: Duitsland is eindelijk een vlekkeloze politiestaat

29 oktober. In Antwerpen werden 28 migranten  gearresteerd  op het treinstation van Berchem nadat ze geen geldige verblijfsdocumenten hadden voorgelegd. De federale politie zei dat de actie gericht was tegen illegale immigratie en mensensmokkel en de overlast in en rond het station die daarbij hoort. De politie zei dat ze gericht waren op treinen die tussen Antwerpen en Brussel rijden. De gearresteerde personen kwamen uit Soedan (17), Eritrea (10) en Ethiopië (1). Elf waren minderjarigen.

Brittannië

31 december. Volgens  de BBC zijn ten minste 1.892 migranten met succes het Engelse Kanaal overgestoken  . Dit betekent een zesvoudige toename ten opzichte van 2018, toen 283 migranten met succes het Kanaal overstaken,  volgens  het Home Office, waaruit ook  bleek  dat 130 mensen waren veroordeeld voor mensensmokkel in 2019.

26 december. Ongeveer 50 migranten werden  gered  in het Engelse Kanaal. De migranten werden onderschept tijdens een overtocht naar de kust bij Kent in vier kleine schepen rond 1.30 uur. Twee andere boten werden gestopt door Franse autoriteiten en keerden terug. De migranten zouden afkomstig zijn uit Afghanistan, Iran en Irak.

5 december. Negentien migranten werden  tegengehouden  terwijl ze probeerden het Kanaal over te steken op een opblaasbare boot. De migranten – elf mannen, vier vrouwen en vier kinderen – kwamen uit Irak en Iran.

4 december. Negenenzeventig migranten  staken  het Kanaal over in vijf kleine boten. Drie boten, die 48 mensen vervoeren, werden onderschept voor de kust van Kent, terwijl elf mensen werden gered van een vierde schip. Een vijfde rubberboot werd achtergelaten op het strand in Kingsdown en 20 mensen werden vastgehouden. Men geloofde dat het het op één na hoogste aantal migranten was dat het Kanaal in één dag overstak; 86 arriveerden op 10 september.

26 november. Twee mensen werden  gearresteerd  nadat tien migranten verborgen werden gevonden in de achterkant van een vrachtwagen terwijl deze geparkeerd stond bij een tankstation op de snelweg A14. Automobilisten keken toe hoe de groep door de politie uit een vrachtwagen werd geleid bij een hoofdweg in Godmanchester, Cambridgeshire. Op een gegeven moment kon een ingebakerde baby door zijn moeder achter in het voertuig worden gewiegd.

25 november Maurice Robinson, een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit County Armagh in Noord-Ierland die wordt beschuldigd van de dood van meer dan drie dozijn migranten in Essex,  pleitte schuldig  aan samenzwering met anderen om te helpen bij illegale immigratie. De aanklachten hebben betrekking op de dood van 39 Vietnamese mensen, waaronder kinderen, die werden  ontdekt  achter in een gekoelde vrachtwagen die door Robinson werd bestuurd in een schijnbaar gesmokkelde mensensmokkel. Een van de slachtoffers, de 26-jarige Pham Thi Tra My, stuurde verontruste berichten naar familie op de avond van 22 oktober. “Ik sterf, ik kan niet ademen,” luidde de tekst. Haar familie  zei  dat ze £ 30.000 (€ 35.000; $ 38.000) betaalden aan mensensmokkelaars. Haar laatst bekende locatie was België.

25 november. Drie mannen werden  beschuldigd  van het gebruik van een camper om Albanese migranten het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen. Border Force-officieren in Dover zeiden dat ze vier migranten in het voertuig verborgen vonden toen het werd gestopt na het oversteken van Duinkerken in Frankrijk.

24 november. Dertien migranten werden  gered  van een kleine boot die het Engelse Kanaal overstak. De migranten werden  overgebracht  naar Folkestone in Kent.

17 november. Vier boten met 39 migranten  kwamen  binnen drie uur na elkaar aan in Dover. De migranten beweerden Iraanse onderdanen te zijn.

10 november. Tweeëntwintig migranten werden  onderschept  voor de kust van Dover.

9 november. Acht migranten werden  gevonden  op de achterkant van een vrachtwagen op de snelweg A14 nabij het dorp Spaldwick.

8 november. Samyar Ahmadi Bani, een 35-jarige mensensmokkelaar, werd  veroordeeld  tot zes jaar gevangenisstraf voor een poging illegaal zes Iraniërs naar het Verenigd Koninkrijk te brengen.

7 november. Mohammed Asif, een 34-jarige Brits-Pakistaan ​​uit Oldham, werd  veroordeeld  tot vier jaar en negen maanden gevangenisstraf voor het illegaal verkrijgen van Britse paspoorten voor 11 migranten door gebruik te maken van de gestolen identiteit van overleden personen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren6 november. Vijftien migranten uit Irak en Iran werden  gevonden bij het  verlaten van een gekoelde vrachtwagen op de snelweg A350 nabij Chippenham. De bestuurder, een man van in de vijftig uit Ierland, werd  gearresteerd  maar later op borgtocht vrijgelaten.

Lees ook:  Belachelijk hoe Europa zich laat chanteren door de VS

10 september. Grensautoriteiten  onderschepten  86 mensen in wat naar verluidt het grootste aantal migranten was dat op één dag arriveerde. De aankomsten kwamen na waarschuwingen dat de sluiting van een migrantenkamp in Frankrijk een piek in het aantal gepoogde Kanaalovergangen kon veroorzaken.

Cyprus

12 november. Cypriotische autoriteiten hebben   120 Syrische migranten gered van een boot op drift voor de zuidoostkust van het eiland. De Syriërs werden aan land gebracht in de regio Cape Greco nadat hun schip zes zeemijlen (11 km) voor de kust van Cyprus was waargenomen. De mensen aan boord zeiden dat ze elk $ 4000 hadden betaald voor de reis naar de smokkelaars, die erin slaagden weg te komen.

Finland

30 oktober. Twee Iraakse inwoners in Finland werden ervan  verdacht  de illegale binnenkomst van personen in het land te organiseren. Finse grenswachters vonden in het bezit van de mannen verschillende foto’s van paspoorten die ofwel als gestolen of vermist waren gemeld. De overtredingen kwamen aan het licht toen Russische grensambtenaren een Iraakse man die een vervalst Frans paspoort droeg, verbood om van St. Petersburg naar Helsinki te reizen. Russische autoriteiten ontdekten later dat de man een dag eerder in Moskou was aangekomen, op een Iraans paspoort met een authentiek Russisch visum. Een voorlopig onderzoek door de Finland Border Guard-eenheid stelde vast dat de Iraakse man 4.500 euro ($ 5.000) had betaald voor het Franse paspoort.

Frankrijk

31 december minstens 2.358 migranten  onderschept  in het Engels Kanaal tijdens een poging om Groot-Brittannië te bereiken in 2019, volgens de Franse politie. Dit was een viervoudige toename vergeleken met 2018, toen 586 migranten werden onderschept. In 2019 registreerde de Franse politie  in  totaal 261 overtochten of pogingen om Kanaal over te steken, meestal met kleine opblaasbare boten die overladen waren met mensen. Volgens  de politie was ongeveer 45% van de overtochten succesvol  .

30 december. Negentien migranten werden  gered  voor de kust van Duinkerken in het noorden van Frankrijk die probeerden Groot-Brittannië te bereiken met een kleine plezierboot.

29 december. In totaal werden 31 migranten  gered  in twee boten, een voor de kust van Calais en een andere in de buurt van Duinkerken.

17 december. Tien migranten werden  onderschept  voor de kust van Cap Blanc-Nez. 24 november. Elf migranten werden  gered  nadat hun boot bijna zeven mijl ten westen van Boulogne in de problemen kwam. Ze  leden  aan onderkoeling.

19 november. Vier Irakezen en één Iraniër zijn  gevonden  in de achterkant van een vrachtwagen op de snelweg A20 nabij Argenton-sur-Creuse.

13 november. Drie Syriërs en een Soedanees werden  achter  in een vrachtwagen gevonden in een Leroy Merlin-depot in Valence.

6 november. Zeven migranten in een voertuig werden  onderschept  bij een tolstation op de snelweg A64 in Hautes-Pyrénées. De chauffeur, een West-Afrikaan met Spaanse residentie, werd ook gearresteerd wegens smokkel van mensen.

2 november. Eenendertig Pakistaanse migranten werden  gevonden  in de achterkant van een vrachtwagen op de snelweg A8 tijdens een politiecontrole bij een tolhuisje in de buurt van Nice. De migranten werden teruggestuurd naar Italië.

31 oktober. Tien migranten, waaronder uit Eritrea, Pakistan en Somalië, werden  achter  in een vrachtwagen gevonden bij een stopplaats op de snelweg A9 in Fabrègues. Ze probeerden vanuit Italië door Frankrijk te reizen om Spanje te bereiken.

28 oktober. Acht Afghaanse migranten, waaronder twee kinderen, werden   met onderkoeling gevonden in een gekoelde vrachtwagen in de haven van Calais.

19 oktober. Dertien migranten, waaronder één kind, werden  gevonden  achter in een veewagen in de haven van Calais. De Britse bestuurder werd vastgehouden door Franse autoriteiten. Vier anderen werden gearresteerd door het Britse National Crime Agency (NCA) in een reeks invallen in Romford, Londen en Brentwood in Essex.

Griekenland

4 november. Griekse politie  vond  41 migranten, meestal Afghanen, verstopt in een gekoelde vrachtwagen op een snelweg in Noord-Griekenland. De politie stopte de vrachtwagen in de buurt van de stad Xanthi voor een routinecontrole, arresteerde de bestuurder en bracht hem en de migranten naar een nabijgelegen politiebureau voor identificatie.

Ierland

21 november. Zestien migranten, vermoedelijk afkomstig uit Irak en Iran, werden  gevonden  in een vrachtwagen die van Frankrijk naar de Ierse haven van Rosslare reed. Ze werden gevonden in een “verzegelde trailer” op een Stena Line-veerboot die van Cherbourg naar Rosslare in County Wexford voer. De migranten   geloofden naar verluidt dat ze naar het Verenigd Koninkrijk gingen.

Lees ook:  Dit is de SWAMP: Vier senatoren verkochten miljoenen in aandelen voorafgaand aan de coronaviruscrash op Wall Street nadat ze waren geïnformeerd over wat er zou komen

Italië

10 december. Italiaanse politie heeft   een Aziatische migrantensmokkelbende ontmanteld die duizenden Pakistani, Indiërs en Bengaals illegaal naar Italië en andere Europese landen heeft gebracht. Acht mensen werden gearresteerd in Italië en één in Frankrijk. Naar schatting heeft de groep in twee jaar tijd meer dan 1.000 migranten weten te verplaatsen en winst gemaakt van meer dan een miljoen euro.

4 december. Italiaanse autoriteiten  lieten  twee migrerende reddingsschepen met in totaal 121 migranten aanleggen in havens op Sicilië.

24 november. Italiaanse autoriteiten  hebben  het Spaanse reddingsschip Open Arms toegestaan ​​62 62 migranten in de Zuid-Italiaanse haven van Taranto te ontschepen.

23 november. Vijf migranten stierven en 149 werden  gered  nadat hun boot kapseisde tussen Libië en het Italiaanse eiland Lampedusa.

3 november. Een Italiaans offshore bevoorradingsschip Asso Trenta  bracht  151 migranten naar Sicilië nadat ze hen hadden gered in wateren buiten Libië.

1 november. Een humanitair reddingsschip met 88 migranten aan boord  ging de  Italiaanse wateren voor Sicilië binnen om zich te beschermen tegen sterke wind en golven. Sea-Eye zei dat zijn schip Alan Kurdi wachtte op de toewijzing van een veilige haven door Italië.

Slovenië

28 november. Twee Syriërs verborgen in de kofferbak van een auto  stierven  toen het voertuig met acht migranten crashte op een stuk snelweg tussen Slovenië en Italië.

Nederland

19 november. Nederlandse autoriteiten  vonden  25 migranten opgeborgen in een gekoelde container op een vrachtwagen aan boord van een vrachtveerboot op weg naar Groot-Brittannië kort nadat het Nederland verliet. Het schip keerde terug naar de Nederlandse haven van Vlaardingen. Twee van de migranten werden naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling, terwijl de andere 23 een medische controle in de haven ontvingen voordat ze door de politie werden afgevoerd voor verwerking. De Roemeense vrachtwagenchauffeur werd  gearresteerd  en ondervraagd voor mogelijke betrokkenheid bij mensensmokkel.

Macedonië

27 november. Vijfentwintig migranten, waaronder zeven minderjarigen,  raakten gewond  toen een door Bulgarije geregistreerde vrachtwagen waarin zij reden, op een snelweg in de noordelijke stad Kumanovo werd omvergeworpen. De politie zei dat 15 Afghanen, negen Pakistanen en een Irakees werden overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. De politie  zei  dat de migranten illegaal Macedonië zijn binnengekomen vanuit Griekenland.

Spanje

30 november. Vierentwintig migranten  landden  op het strand van Águila in het zuiden van Gran Canaria, op de Canarische eilanden van Spanje. De migranten hadden vijf dagen op zee doorgebracht.

29 november. Twee Guinese migranten, 19 en 17 jaar oud, werden  gevonden  in een verborgen compartiment van een voertuig dat probeerde over te steken naar de Spaanse exclave Melilla uit Marokko. Twee Marokkaanse mensensmokkelaars werden gearresteerd.

27 november. Vier migranten  stierven  en nog eens tien vermisten na een poging om de zee over te steken naar Spanje. De boot werd gevonden ongeveer 30 zeemijlen ten noorden van Melilla, een Spaanse exclave stad gelegen aan de noordkust van Afrika. Redders redden ongeveer 55 mensen, van wie er drie in ernstige toestand verkeerden.

18 november. Een busje met 52 migranten  ramde  op volle snelheid een grenshek aan de Spaanse exclave Ceuta. De chauffeur, een 38-jarige Marokkaanse mensensmokkelaar, werd vastgehouden door de Spaanse politie.

7 oktober. Een rechtbank in Teruel  veroordeeld zeven leden van een mensensmokkelbende tot een cumulatief totaal van tien jaar gevangenisstraf. De groep werd schuldig bevonden aan mensenhandel tussen Irak en het Verenigd Koninkrijk via Spanje. Het plan werd ontdekt toen de politie 14 migranten vond in twee gekoelde vrachtwagens op de snelweg A-23 tussen Sagunto in de buurt van Valencia, Teruel en Zaragoza. De leider, een 36-jarige Irakees genaamd Shwana Rafiq, werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf; officieren van justitie hadden 14 jaar gevraagd. Zijn vrouw, Esperanza Martínez, werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf; officieren van justitie hadden om twaalf jaar verzocht. De andere betrokkenen werden elk veroordeeld tot zes maanden; officieren van justitie hadden voor elk vijf jaar gevraagd. De lichte zinnen weerspiegelen de clementie van het Spaanse rechtssysteem, dat mensen lijkt te stimuleren in plaats van af te schrikken.Comments

comments