Hoe Antifa de baas is in Duitsland

Hoe Antifa de baas is in Duitsland

8 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Het klimaatveranderde grijze, sneeuw- en ijsvrije Nieuwjaar vraagt ​​om een ​​eerste opmerking. De toespraken waarin de staatsleiders aan het einde van het jaar – op eerste kerstdag en 1 januari – de mensen oproepen voor optimisme en democratisch goed gedrag kunnen als sjabloon dienen. De toespraken komen van de ingeblikte goederen en worden gelezen door de teleprompter, zelfs niet van een tekstsjabloon op papier, die ooit het ritueel iets van menselijke nabijheid gaf aan de “koude” middelgrote tv.

I.

Ik nam de volgende, gedeeltelijk geparafraseerde fragmenten uit de krant of een online rapport. Steinmeier noemde me en “iedereen die hier woont” (of zoiets) “een stukje Duitsland”. Alle stukken werden aangemoedigd om tolerant, vreedzaam samen en andere te zijn. Een week later legde Merkel ons uit dat het klimaat, het milieu en de toekomst in het algemeen ons allemaal aangingen, maar dat – ongeacht Gretas sterft irae – we het nieuwe jaar met vertrouwen moeten beginnen. Na dergelijke feestelijke toespraken vraagt ​​de burger, die slechts matig actief is in het maatschappelijk middenveld, zich af of men zelfs geen betere – niet beter betaalde – speechschrijvers (met of zonder een klik) kan inhuren van zijn belastinggeld.

II
De aansporingen voor meer menselijkheid, tolerantie, bezorgdheid over het milieu en optimisme stuitten op verschillende reacties in het maatschappelijk middenveld. Ze inspireerden de koorregisseur – mogelijk zelf een dichter – van het kinderkoor van de WDR om een ​​vrolijk kinderliedje op een klimaatvriendelijke manier te recreëren. De uitvoering van   het kinderkoor vervreemdde niet alleen de generatie van groene stichtende oma’s, maar ook enkele politici. Hun lyrische onbegrip bracht een WDR-vrijetijdsjournalist (en post-nazi-professionele antifascist) groot die op zijn beurt de steun kreeg van de democratische gilde van de Duitse Vereniging van Journalisten voor zijn verdediging van de democratie tegen “nazi-oma’s”.

Lees ook:  Genocide door migratie: hoe Tug Queen Angela Merkel de Duitse omvolking bestuurt

In Berlijn maakte tante Antifa zich zorgen over de toekomst van democratie aan het begin van het jaar. Voor de tweede keer instrueerde ze de politiek niet-ondergeschikte journalist Gunnar Schupelius over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in de meest vrije staat in de Duitse geschiedenis door het voor het milieu schadelijke gezinsvoertuig voor zijn deur af te branden (volgens het democratische succesverhaal op indymedia “flared”).

Democratische vooruitgang in 2020 betekent dat feministen in de provincie – niet ver van het heiligdom van Hölderlin van Tübingen – vrouwen niet langer aansteken totdat ze de koppige evangelicals in kleur en kuisheid in brand steken om hen democratische moraal te leren. Leipzig beleefde opnieuw de democratische climax, de rots in de bruine branding van het “Oosten”. Tante Antifa heeft lange tijd autonoom en autocratisch geregeerd in Connewitz – bijvoorbeeld sinds de val van de Berlijnse muur. Ze kunnen niet het uiterlijk krijgen van fascisten, dat wil zeggen “stieren”, dat wil zeggen politieagenten die hun oudejaarsavondplezier willen verwennen met milieuvriendelijke knallers. Wat zijn alle klachten van de ‘juiste’ en zogenaamde Democraten over het schenden van democratische manieren, wanneer een “stier” ter verantwoording wordt geroepen en er een spoedoperatie in de kliniek plaatsvindt? Nu wordt burgemeester Burkhard Jung zelfs opgewonden, die tot nu toe mild is geweest tegenover het defensieve democratische Antifa op Connewitz.

III.
Ook in het nieuwe jaar is het belangrijk om waakzaam te zijn: elke ochtend een kijkje op de thermometer, op de bankrekening (of het genoeg is voor een nieuwe, gesubsidieerde elektrische auto), op de vakantie- en vakantiedata, aan het begin van de maand bij ontvangst van het salaris en zo nu en dan naar de groene elektriciteitsrekening. Over het algemeen geldt de roep om optimisme en vertrouwen in democratie. En vooral: meer tolerantie, ook ten opzichte van grootmoeders en opa’s. – Bovendien moet “in ons land” alles worden gedaan om te voorkomen dat Trump opnieuw wordt gekozen in de VS en om uiteindelijk de Amerikaanse democratie te vernietigen. Dit is wat de Duitse geschiedenis ons leert.Lees ook:  Deskundigen waarschuwen dat COVID gevolgen zou hebben voor burgerrechten, kan veel erger zijn dan de pandemie zelf

Comments

comments