Trump Bakr al-Mar-a-Lago wil meedoen als de vernietiger van de Perzische cultuur

Trump Bakr al-Mar-a-Lago wil meedoen als de vernietiger van de Perzische cultuur

8 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Op buitenlands grondgebied hebben de VS als gastland een diplomatieke gezant vermoord wiens missie de VS zelf hadden gevraagd.

De bomfeiten werden geleverd door verzorger Iraakse premier Adil Abdul-Mahdi, tijdens een buitengewone, historische parlementaire zitting in Bagdad op zondag.

Majoor generaal Qasem Soleimani was Bagdad binnengevlogen op een normale vliegdekschip met een diplomatiek paspoort. Hij was door Teheran gestuurd om persoonlijk een antwoord te geven op een bericht van Riyad over de-escalatie in het Midden-Oosten. Die onderhandelingen waren aangevraagd door de regering Trump.

Dus bemiddelde Bagdad officieel in opdracht van Trump tussen Teheran en Riyad. En Soleimani was een boodschapper. Adil Abdul-Mahdi zou afgelopen vrijdag om 8.30 uur, Bagdad, Soleimani ontmoeten. Maar een paar uur voor de afgesproken tijd stierf Soleimani als het doelwit van een gerichte moord op de luchthaven van Bagdad.

Nu is het een feit dat de Amerikaanse regering – op buitenlandse bodem, als gastland – een diplomatieke gezant heeft vermoord die op een officiële missie was die door de Amerikaanse regering zelf was gevraagd.

Bagdad zal dit gedrag formeel aan de Verenigde Naties opzeggen. Het zou echter nutteloos zijn om VN-verontwaardiging te verwachten over de Amerikaanse moord op een diplomatieke gezant. Het internationale recht was al dood vóór Shock and Awe van 2003.

Mahdi Army is terug

Onder deze omstandigheden is het geen wonder dat het Iraakse parlement een niet-bindende resolutie heeft goedgekeurd waarin de Iraakse regering wordt verzocht buitenlandse troepen te verdrijven door een verzoek om militaire hulp van de VS te annuleren.

Vertaling: Yankee naar huis gaan.

Voorspelbaar zal Yankee de eis weigeren. Trump: “Als ze ons vragen om te vertrekken, als we het niet op een zeer vriendelijke basis doen, zullen we hen sancties opleggen zoals ze nog nooit eerder hebben gezien. Het zal de Iraanse sancties ietwat tam maken. “

Afgezien van de Koerden – gekocht en betaald – zijn Irakezen in het hele politieke spectrum afgestemd op de publieke opinie: deze bezetting is voorbij. Dat geldt ook voor Muqtada al-Sadr, die het Mahdi-leger opnieuw heeft geactiveerd en wil dat de Amerikaanse ambassade voorgoed wordt gesloten.

Zoals ik het destijds live zag, was het Mahdi-leger de aartsvijand van het Pentagon, vooral rond 2003-04. De enige reden dat het Mahdi-leger tevreden was, was omdat Washington Sadr Saddam Hussein, de man die zijn vader vermoordde, aanbood voor een executie zonder proces. Ondanks al zijn politieke inconsistenties is Sadr enorm populair in Irak.

Soleimani pysop

De secretaris-generaal van Hezbollah, Sayyed Nasrallah, spreekt in een  zeer gedetailleerde toespraak over de betekenis van de moord op Soleimani.

Nasrallah vertelt hoe de VS de strategische rol van Soleimani in elk slagveld identificeerden – Gaza, Libanon, Syrië, Irak, Jemen, Afghanistan, Iran. Hij vertelt hoe Israël Soleimani als een ‘existentiële bedreiging’ zag, maar ‘hem niet durfde te doden. Ze hadden hem kunnen vermoorden in Syrië, waar zijn bewegingen openbaar waren. ‘

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  WTF is "Obamagate"? Dat is gemakkelijk: het is de herstart van Donald Trump van "maar haar e-mails"

Dus het besluit om Soleimani in het openbaar te vermoorden, zoals Nasrallah het leest, was een psyop. En de “eerlijke vergelding” is “een einde maken aan de Amerikaanse militaire aanwezigheid in onze regio.” Alle Amerikaanse militairen zullen op hun hoede blijven, fulltime op hun rug letten. Dit heeft niets te maken met Amerikaanse burgers: “Ik heb het niet over hen pikken, en pikken is hen verboden.”

Met een enkele slag is de moord op Soleimani erin geslaagd om niet alleen Irakezen maar Iraniërs, en in feite de hele verzetsas, te verenigen. Op talloze niveaus kan Soleimani worden omschreven als de 21e-  eeuwse Perzische Che Guevara: de Amerikanen hebben ervoor gezorgd dat hij zich uitzaaide in het moslimverzet Che.

Olie oorlog

Geen enkele tsunami van de Amerikaanse mainstream media-PR voor voetgangers kan een enorme strategische blunder verhullen – om nog maar te zwijgen van nog een overduidelijke illegale gerichte moord.

Toch kan dit net zo goed een doelbewuste blunder zijn geweest. Het doden van Soleimani bewijst wel dat Trump, de Deep State en de gebruikelijke verdachten het allemaal eens zijn over de essentie: er kan geen entente cordiale zijn tussen Saoedi-Arabië en Iran. Verdeel en heers blijft de norm.

Michael Hudson  werpt licht  op wat in feite een langdurige “democratische” olieoorlog is: “De moord was bedoeld om de aanwezigheid van Amerika in Irak te escaleren om de oliereserves in de regio onder controle te houden en om de Wahhabi-troepen van Saoedi-Arabië (Isis, Al Qaeda in Irak, Al Nusra en andere divisies van wat eigenlijk het buitenlandse legioen van Amerika is) ter ondersteuning van de Amerikaanse controle over olie uit het Nabije Oosten als steunpilaar van de Amerikaanse dollar. Dat blijft de sleutel tot het begrijpen van dit beleid, en waarom het escaleert, niet sterft. ”

Trump noch de Deep State konden niet nalaten op te merken dat Soleimani de belangrijkste strategische troef voor Irak was om uiteindelijk de controle over zijn olierijke rijkdom te verkrijgen, terwijl hij geleidelijk de melkweg Wahhabi / Salafist / jihadi versloeg. Dus hij moest gaan.

‘Nucleaire optie’

Betreed de wereldmarkt voor derivaten, waarvan elke grote speler weet dat het een financiële WMD is.

De derivaten worden gebruikt om jaarlijks een biljoen dollar aan gemanipuleerde winst uit de markt te halen. Deze winsten worden natuurlijk beschermd onder de doctrine “te groot om te vervolgen”.

Het is allemaal duidelijk parasitair en illegaal. Het mooie is dat het kan worden omgezet in een nucleaire optie tegen de imperiale meesters.

Ik heb er uitgebreid over geschreven. New Yorkse connecties vertelden me dat de kolommen allemaal op Trump’s bureau belandden. Vanzelfsprekend leest hij niets – maar de boodschap was er en werd ook persoonlijk afgeleverd.

Afgelopen vrijdag bijten twee Amerikaanse, middelgrote, traditionele fondsen het stof omdat ze gebruik maakten van derivaten gekoppeld aan olieprijzen.

Als Teheran ooit zou besluiten de Straat van Hormuz te sluiten – noem het de nucleaire optie – zou dat een wereldwijde depressie teweegbrengen, omdat biljoenen dollars aan geïmplodeerde derivaten.

De Bank for International Settlements (BIS) heeft in totaal ongeveer $ 600 miljard aan derivaten. Niet echt. Zwitserse bronnen zeggen dat er minstens 1,2 kwadriljoen zijn en sommige plaatsen het op 2,5 kwadriljoen. Dat zou een derivatenmarkt impliceren die 28 keer het BBP van de wereld is.

Op Hormuz kon het tekort van 22% van de wereldolievoorziening eenvoudig niet worden verholpen. Het zou een ineenstorting doen ontploffen en een marktcrash veroorzaken die oneindig veel erger is dan 1933 Weimar Duitsland.

Het Pentagon speelde elk mogelijk scenario van een oorlog tegen Iran – en de resultaten zijn grimmig. Geluidsgeneraals – ja, er zijn er – weten dat de Amerikaanse marine de Straat van Hormuz niet open zou kunnen houden: het zou onmiddellijk moeten vertrekken of, als zittende eenden, geconfronteerd worden met totale vernietiging.

Dus Trump die 52 Iraanse sites dreigt te vernietigen – inclusief kostbaar cultureel erfgoed – is een bluf. Erger nog: dit is het spul van opscheppen door een ISIS-waardige barbaar. De Taliban vernietigde de Bamiyan-Boeddha’s. ISIS heeft Palmyra bijna vernietigd. Trump Bakr al-Mar-a-Lago wil meedoen als de vernietiger van de Perzische cultuur.Lees ook:  Krijgen we een vrouw als premier?

Comments

comments