Christenen onthoofd met Kerstmis – Paus waarschuwt tegen bellen tijdens maaltijden

Christenen onthoofd met Kerstmis – Paus waarschuwt tegen bellen tijdens maaltijden

9 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De dag na de onthoofding van christenen in Nigeria spoorde paus Franciscus de westerse samenleving aan. Vanwege onthoofde christenen? Nee. “Leg je telefoon neer, praat tijdens de maaltijd,” zei de paus. Hij zei geen woord over de vreselijke executie van zijn christelijke broers en zussen. Een paar dagen eerder had paus Franciscus een kruis aan een reddingsvest gehangen om de migranten te herdenken die in de Middellandse Zee stierven. Hij dacht niet aan het leven van christenen gedood door islamitische extremisten met een kleine vermelding. Een gastbijdrage van Giulio Meotti.

Martha Bulus, een Nigeriaanse katholiek, stond op het punt om naar haar vrijgezellenfeest te gaan toen Boko Haram haar ontvoerde van islamitische extremisten. Martha en haar metgezellen werden  onthoofd  en hun executie gefilmd. De  video van  de brutale moorden op deze 11 christenen werd op 26 december uitgebracht op hetzelfde moment als de kerstvieringen. Het doet denken aan de afbeeldingen van  andere christenen  in oranje overalls die op hun knieën op het strand zijn gebogen en elk worden vastgehouden door een gemaskerde, zwart geklede jihadist die een mes tegen de keel houdt. Hun lichamen werden ontdekt in een massagraf in Libië.

Moslimjongeren ontvoeren minderjarige christelijke meisjes

Op de schaal van de anti-christelijke vervolging in Nigeria had Martha minder geluk dan een ander ontvoerd meisje,  Leah Sharibu , die nu bijna twee jaar in gevangenschap is en net haar tweede kerst in handen van Boko Haram heeft doorgebracht. De reden? Lea  weigerde zich  te bekeren tot de islam en haar christendom te ontkennen. Nigeriaanse christelijke leiders  te protesteren  tegen de “continu ontvoering van minderjarige christelijke meisjes door moslimjongeren …” Deze meisjes “zijn onder dwang bekeerd tot de islam en worden gebruikt om te trouwen zonder toestemming van hun ouders.”

Nigeria ervaart een islamitische vernietigingsoorlog tegen christenen. Tot nu toe zijn  900 kerken  in Noord-Nigeria verwoest door Boko Haram. De Amerikaanse president Donald J. Trump is ervan op de hoogte dat sinds 2015 minstens  16.000 christenen zijn  vermoord. In een Nigeriaans katholiek bisdom, Maiduguri, werden  5.000 christenen  vermoord. Hoeveel groter en breder moet deze oorlog tegen christenen zijn voordat het Westen het als “genocide” beschouwt en maatregelen neemt om het te voorkomen?

Paus: “” Leg je telefoon neer, praat tijdens de maaltijd “

De dag na de onthoofding van christenen in Nigeria  spoorde  paus Franciscus de westerse samenleving aan. Vanwege onthoofde christenen? Nee. “Leg je telefoon neer, praat tijdens de maaltijd,” zei de paus. Hij zei geen woord over de vreselijke executie van zijn christelijke broers en zussen. Een paar dagen eerder had paus Franciscus een kruis aan een reddingsvest gehangen om de migranten te herdenken die in de Middellandse Zee stierven  . Afgelopen september  onthulde  de paus een gedenkteken voor migranten op het Sint-Pietersplein, maar hij noemde het leven van de door islamitische extremisten gedode christenen niet met een kleine vermelding.

Kardinaal Robert Sarah, een van de weinige katholieke kerkleiders die het islamitische karakter van dit bloedbad noemde,  tweette : “In Nigeria herinnert de moord op 11 christenen door krankzinnige islamisten aan hoeveel van mijn Afrikaanse broeders in Christus geloven met behulp van hun eigen Leven leven ”.

Het is niet alleen het Vaticaan dat zwijgt. Geen enkele westerse regering heeft tijd gevonden om afschuw en verontwaardiging te uiten over de onthoofding van christenen. “Waar is de morele afkeer van deze tragedie?”  Vroeg de  Nigeriaanse bisschop Matthew Kukah over de kerstmoord. “Dit maakt deel uit van een veel groter drama waarmee we elke dag leven.”

Premier Boris Johnson: Denk aan de vervolgde christenen over de hele wereld!

Europese leiders moeten het voorbeeld van de Britse premier Boris Johnson volgen in zijn eerste kerstboodschap aan de natie  :

“Vooral vandaag wil ik dat we alle christenen over de hele wereld herinneren die worden vervolgd. Voor hen wordt eerste kerstdag privé gevierd, in het geheim, misschien zelfs in een gevangeniscel ”.

Bondskanselier Angela Merkel  zei dat haar prioriteit het bestrijden van klimaatverandering zal zijn. Ze heeft geen melding gemaakt van vervolgde christenen. De Franse president Emmanuel Macron kon in zijn toespraak midden in de winter niet eens ‘ vrolijk kerstfeest ‘ zeggen.

Ondertussen  schreef  The Economist dat de Hongaarse premier Viktor Orbán, een gepassioneerde  verdediger van  vervolgde christenen, de kwestie politiek “exploiteerde”.

Lees ook:  De verdedigers van Trump denken dat we idioten zijn

De Europese leiders hebben de barbaarse executie van christenen op eerste kerstdag niet veroordeeld: politieke correctheid ondermijnt de westerse samenleving van binnenuit.

Begin december  zei  een ander Afrikaans Bishop, Justin Kientega uit Burkina Faso: “Niemand luistert naar ons. Het is duidelijk dat het Westen zich meer bezighoudt met het beschermen van zijn eigen belangen ”.

“Waarom zwijgt de wereld terwijl christenen worden afgeslacht in het Midden-Oosten en Afrika”,  schreef  Ronald S. Lauder, president van het Joodse Wereldcongres.

“In Europa en de Verenigde Staten zijn we getuige geweest van demonstraties van de tragische dood van Palestijnen die door Hamas, de terroristische organisatie die de Gazastrook controleert, als menselijke schilden worden gebruikt. De Verenigde Naties hebben onderzoeken uitgevoerd en concentreren hun woede op Israël omdat het zich tegen deze zeer terroristische organisatie heeft verdedigd. Maar de barbaarse slachting van duizenden en duizenden christenen stuit op relatieve onverschilligheid. ‘

Waar waren de westerse regeringen toen duizenden jonge moslims Syrië en Irak binnenvielen om op christenen te jagen en te doden en hun kerken en gemeenschappen te vernietigen? Het Westen deed niets en leed vanwege zijn inactiviteit. De islamisten begonnen met de christenen in het oosten en zetten hun werk voort met de ‘post-christenen’ in het westen. Zoals de Franse middeleeuwse onderzoeker Rémi Brague  zei : “De krachten die christenen uit hun voorouders willen verdrijven, zullen vragen waarom niet doorgaan met een werk in het Westen dat zo goed in het Oosten is begonnen?”

Op weg naar christenen onder de noemer “Allahu Akbar”

Er was geen verontwaardiging in het Westen bij het afsnijden van christelijke hoofden, alleen stilte, onderbroken door “Allahu Akbar”, schoten en bommen. De geschiedenisboeken van de toekomst zullen dit westerse verraad niet goedkeuren, afhankelijk van wie het schrijft. Het einde van de christenen uit het oosten zal een ramp zijn voor de kerk in het westen. Geen van hen zal in de wieg van zijn eigen beschaving leven.

Wat zouden we lezen als, bijvoorbeeld, christelijke terroristen een bus stopzetten, passagiers scheiden volgens hun geloof, moslims opdracht geven zich tot het christendom te bekeren en vervolgens elf van hen vermoorden? Het omgekeerde is net gebeurd in Kenia. Wat hebben we gelezen Niets. Op 10 december stopte de islamitische terroristische groep Al Shabaab  een bus in Noord-Kenia  en vermoordde vervolgens alleen degenen die geen moslim waren. Wij westerlingen worden meestal bewogen door de vervolging van een of andere minderheid; waarom nooit voor onze christenen?

De christofobie van de moslim-extremisten die christenen in het Midden-Oosten en Afrika afslachten, staat centraal in een totalitaire ideologie die  erop gericht  is de moslims van de  Umma (de islamitische gemeenschap) te verenigen in een kalifaat nadat zij de grenzen van de natiestaten hebben vernietigd en “Ongelovigen” – joden, christenen en andere minderheden en “moslimafvalligen” – geliquideerd. Nigeria loopt nu voorop in dit drama.

“Nigeria is de dodelijkste plaats ter wereld om vandaag christen te zijn”

“Nigeria is nu de dodelijkste plaats in de wereld om een christen te zijn,”  merkte  Emmanuel Ogebe, een advocaat.

“Wat we hebben is genocide. Ze proberen de christenen te verdrijven, ze proberen hun land over te nemen en ze proberen hun religie op te leggen aan de zogenaamde ongelovigen en heidenen, die volgens hen christenen zijn ”.

Het westen valt weer in slaap. “Het Westen opende zonder aarzelen de grenzen voor vluchtelingen uit moslimlanden die de oorlog ontvluchtten”,  schreef  econoom Nathalie Elgrably-Lévy. “Deze ogenschijnlijk deugdzame westerse solidariteit is nog steeds selectief en discriminerend.” Vervolgde christenen zijn verlaten door westerse regeringen en openbare plaatsen.

De Indiase premier Narendra Modi werd onlangs belegerd door moslims die protesteerden tegen een nieuwe  wet  die burgerschap bood aan naburige niet-moslims die op de vlucht waren voor vervolging. Tarek Fatah  zei  in de  Toronto Sun dat moslim verontwaardiging over de nieuwe Indiase wet voortkomt uit angst “dat het verlenen van burgerschap aan vervolgde Pakistaanse christenen, hindoes en sikhs de niet-moslimbevolking van het land zou vergroten, waardoor hun vetorecht zou afnemen”. dat ze de afgelopen 70 jaar in India hebben geoefend ”.

Waar zijn de plaatsen gevuld met Londenaren of New Yorkers voor de christelijke vluchtelingen die door het Westen worden gediscrimineerd? In de delen van Syrië die door islamisten worden bezet, hebben christenen zojuist een ‘ speciale kerst ‘ doorgebracht – zonder bellen en lichten en met veel van hun kerken omgebouwd tot stallen.

De Khabour, de Syrische regio waarin de Assyrische christenen leefden, wordt tegenwoordig de ” dode vallei ” genoemd. Voormalig aartsbisschop van Canterbury, George Carey,  schreef  onlangs:

“De oorlog in Syrië is opnieuw begonnen. Opnieuw vullen vluchtelingen zijn straten die onze compassie nodig hebben. Maar degenen die tot het ‘valse geloof’ behoren, zullen er geen vinden van de Britse regering. Toen 16.000 vluchtelingen uit het vorige conflict werden hervestigd in Groot-Brittannië, konden de meest gewelddadige minderheden in ons land nauwelijks in veiligheid komen. Van de vluchtelingen die hier in 2015 onder de Kwetsbare Personenregeling kwamen, was slechts 1,6 procent christen. Hoewel deze groep 10 procent van de Syrische bevolking uitmaakt ”.

De moslims vullen de westerse plaatsen voor hun soort; maar voor onze vervolgde christelijke broeders blijven deze plaatsen leeg.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Dit blog is geen ‘platform’ voor de strijd tegen enig individu, of tegen enige groep mensen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Hoe de Trilaterale Commissie een bankcoup in heel Amerika heeft voortgebracht
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments