Iedereen in Amerika moet opstaan ​​en president Trump applaudisseren, omdat hij zojuist de loop van de geschiedenis heeft veranderd

Iedereen in Amerika moet opstaan ​​en president Trump applaudisseren, omdat hij zojuist de loop van de geschiedenis heeft veranderd

9 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Als iemand anders in het Witte Huis was geweest, zou deze crisis gemakkelijk heel anders zijn geworden. Helaas hebben de meeste Amerikanen geen idee dat we deze week letterlijk aan de vooravond van het begin van de derde wereldoorlog stonden. In feite heeft de bevolking in de VS geen idee van de rest van de wereld dat 75 procent van alle geregistreerde kiezers Iran niet eens kunnen vinden “op een niet-gelabelde kaart van de wereld” . 

We leven letterlijk in een “idiocratie” waar een derde van het land iskan zelfs geen enkele tak van de overheid noemen. Voor de meeste Amerikanen zullen de alarmerende krantenkoppen over Iran snel uit het geheugen verdwijnen en ze zullen gewoon doorgaan met hun leven alsof er niets echt is gebeurd. Maar de waarheid is dat we gelijk hadden op de afgrond van een catastrofale oorlog die had kunnen leiden tot miljoenen en miljoenen doden. En een grote oorlog in het Midden-Oosten kan nog altijd op elk moment beginnen, maar de moedige beslissing van president Trump heeft het op dit moment op zijn minst uitgesteld.

Toen Iran meer dan een dozijn ballistische raketten op Amerikaanse bases in Irak afvuurde, zou het zo gemakkelijk zijn geweest voor president Trump om een ​​onmiddellijke militaire reactie te gelasten.

Maar dat deed hij niet.

In plaats daarvan wachtte hij tot een nauwkeurige schadebeoordeling was voltooid en bleek dat er geen Amerikanen waren gedood of gewond.

De Iraniërs beschikken over zeer nauwkeurige wapens, en daarom waren in het begin heel wat mensen hier behoorlijk verbaasd over. Maar toen werd later duidelijk dat de Iraniërs hun doelen misschien “opzettelijk hebben gemist” . Met andere woorden, deze aanval was in wezen het equivalent van “een waarschuwingsschot” …

Iran heeft opzettelijk doelen op bases in Irak gemist om aanzienlijke Amerikaanse slachtoffers en schade aan infrastructuur te voorkomen, volgens bronnen van de Amerikaanse overheid.

Iran lijkt de raketten naar lege gebieden te hebben geschoten waar het onwaarschijnlijk is dat ze aanzienlijke schade zullen aanrichten, volgens een Amerikaanse functionaris die niet bevoegd was om in het openbaar te spreken. De aanslag, zei de functionaris, was vooral bedoeld voor een binnenlands publiek om Iraniërs te laten zien dat het regime reageerde op de moord afgelopen week van de Iraanse generaal Qasem Soleimani.

Iraanse leiders moesten het Iraanse volk laten zien dat ze “wraak namen” voor de dood van Soleimani.

Maar door ervoor te kiezen geen Amerikaans bloed te morsen, boden ze Donald Trump de mogelijkheid om weg te lopen zonder het conflict te laten escaleren tot een volledige oorlog.

En de Iraniërs zorgden er dubbel voor dat er geen Amerikaans bloed zou worden gemorst door van tevoren een waarschuwing te geven …

Premier Adel Abdul Mahdi ontving een telefoontje van Teheran om hem te waarschuwen dat een aanval op het punt stond vergeld te worden door de Amerikaanse moord op de hoogste generaal, zei zijn woordvoerder.

CNN, die een Arabische diplomatieke bron citeert, zei dat Iraakse functionarissen de informatie vervolgens aan de Amerikaanse troepen doorbrachten voordat de aanval begon.

Vervolgens, toen de raketaanvallen voorbij waren, meldden de Iraniërs de Amerikaanse regering “via minstens drie achterste kanalen” dat er geen aanvallen meer zouden zijn …

Iran startte contact via ten minste drie backkanalen vanaf eind dinsdag, inclusief via Zwitserland en andere landen. Er waren ‘meerdere berichten en ze waren allemaal hetzelfde’, zei een persoon die bekend was met de zaak. Iran wilde overbrengen dat hun vergeldingsactie was afgelopen – en wachtte af hoe de VS zouden reageren.

Als Hillary Clinton op deze zeer gespannen momenten in het Oval Office was geweest, zouden we waarschijnlijk nu in oorlog zijn met Iran.

Maar Donald Trump is niet Hillary Clinton.

In beide artikelen van gisteren heb ik uitgelegd dat dit een gouden kans was voor president Trump om een ​​grote oorlog af te wenden, en ik hoopte dat zijn adviseurs hem dit vertelden. Omdat er geen Amerikaans bloed werd gemorst, konden beide partijen nog steeds weglopen en de overwinning claimen, en dat is precies wat er op woensdag gebeurde …

President Donald Trump kondigde woensdag aan dat er verhoogde sancties zouden komen, maar geen represailles voor de ballistische raketaanval van Iran op Amerikaanse bases in Irak. De hoogste leider van Iran , Ayatollah Ali Khamenei, zei : “Voorlopig hebben de Amerikanen een klap gekregen”, maar er kwamen geen andere aanvallen aan. Beide partijen hebben ontspannen spanningen en de dreiging van oorlog is afgenomen.

Uiteindelijk komt president Trump hier heel goed uit. Soleimani is dood en de ‘wraak’ van Iran heeft geen enkel Amerikaans leven gekost.

Maar als Trump roekeloos een wraakactie tegen Iran had bevolen, hadden de Iraniërs al gewaarschuwd dat ze raketten naar Israël zouden lanceren .

En zodra de eerste raket in een Israëlische stad landde, zouden de Israëliërs met overweldigende kracht hebben gereageerd. Kijk maar eens naar wat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag zei …

Israël zal hard terugslaan als Iran aanvalt, waarschuwde premier Benjamin Netanyahu op de conferentie van het Kohelet Policy Forum op woensdag.

“De staat Israël is het stabiele anker in de stormachtige [Midden-Oosten] wateren,” zei Netanyahu. “We staan ​​vast tegenover diegenen die ons willen vernietigen. Iedereen die ons probeert aan te vallen zal de meest overweldigende klap krijgen. “

Wanneer we op het punt komen dat raketten heen en weer vliegen tussen Iran en Israël, zal niemand de waanzin kunnen stoppen.

En we staan ​​nog steeds op de rand van wereldwijde chaos , maar president Trump heeft ons tenminste de kans gegeven om een ​​worst case scenario te vermijden.

In de nasleep van de gebeurtenissen van de afgelopen twee dagen plaatste Franklin Graham het volgende bericht van dankbaarheid aan president Trump op Facebook …Comments

comments