Trump Hints NAVO zou de VS plaats moeten innemen in het Midden-Oosten; Leugens over Iran en meer vernederende sancties


Trump zal de crisis met Iran niet escaleren, maar praatte hard, terwijl de NAVO werd uitgenodigd om ten minste een deel van de Amerikaanse rol in de regio over te nemen.

Joe LAURIA

Na de wraakacties van Iran op twee Amerikaanse militaire bases in Irak op woensdag, heeft president Donald Trump niet nader gespecificeerde nieuwe sancties opgelegd aan Iran, maar zei tegen Teheran dat de VS “klaar is om vrede te omarmen voor iedereen die ernaar op zoek is.”

In een televisie toespraak  van het Witte Huis op woensdag zou Trump niet zeggen dat de VS een verdere escalatie militaire actie tegen Iran naar aanleiding van ballistische raketten van Iran stakingen, die de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zei concludeerde reactie van Iran op de Amerikaanse doden van Gen. Qassim Suleimani, de leider van de Quds Force van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Trump meldde dat er geen doden of gewonden vielen en minimale materiële schade door de Iraanse raketaanvallen gedurende de nacht. “Iran lijkt zich terug te trekken, wat een goede zaak is voor alle betrokken partijen en een zeer goede zaak voor de wereld,” zei Trump.

De nauwkeurige raketaanval van Iran heeft zijn capaciteiten aangetoond, zonder schade te veroorzaken die Trump in de verleiding zou hebben gebracht om verder te reageren. Aan beide kanten van het conflict hadden koelere hoofden de overhand, met het vooruitzicht op een rampzalige grote oorlog die miljoenen levens en de wereldeconomie in gevaar zou kunnen brengen en hen allebei in het gezicht zou staren.

Hoewel de Iraanse reactie een Iraanse bevolking misschien niet tevreden heeft gesteld over de moord op een gerespecteerde militaire leider, zei Ayatollah Ali Khamenei dat de uiteindelijke wraak de uitzetting van Amerikaanse troepen uit het Midden-Oosten zou zijn.

Trump heeft meer dan eens gezegd dat hij dat vrijwillig zou willen doen – een beweging die stuitte op een sterke tweeslachtige oppositie, toegewijd aan de Amerikaanse militaire interventie in de regio.

In zijn toespraak suggereerde Trump dat de VS weinig reden heeft om in het Midden-Oosten te blijven omdat de VS nu de nummer één producent van olie en gas was.

Hij zei:

“Vandaag ga ik de NAVO vragen om veel meer betrokken te raken bij het Midden-Oostenproces. De afgelopen drie jaar is onze economie onder mijn leiderschap sterker dan ooit tevoren en heeft Amerika energieonafhankelijkheid bereikt. Deze historische prestaties hebben onze strategische prioriteiten veranderd. Dit zijn prestaties waarvan niemand dacht dat het mogelijk was. En opties in het Midden-Oosten kwamen beschikbaar. We zijn nu de nummer één producent van olie en aardgas overal ter wereld. We zijn onafhankelijk en hebben geen olie uit het Midden-Oosten nodig. “

Deze opmerkingen zullen de komende dagen opheldering nodig hebben, hoewel het met Trump mogelijk is dat ze nooit meer worden opgemerkt, waardoor er onzekerheid bestaat over zijn bedoelingen. Een interpretatie is dat, aangezien de VS niet zo nodig energie uit het Midden-Oosten nodig had, de zware aanwezigheid van Amerikaanse troepen in de regio ook niet langer nodig was en dat hij andere NAVO-landen zou vragen om de militaire betrokkenheid te delen.

Desondanks heeft de VS geweigerd zijn troepen uit Irak terug te trekken, ondanks een resolutie van het Iraakse parlement die eiste dat ze zouden vertrekken. Trump’s intenties om zich terug te trekken uit Syrië werden door tweederpartijen veroordeling ontvangen, dus hij heeft ze, ironisch genoeg, gehouden om de olie van Syrië onder controle te houden.

Leugens en vervormingen

Trump’s opmerkingen waren gevuld met verstoringen en regelrechte leugens, die het uitgangspunt vormen voor veel van het misleide buitenlandse beleid van Amerika, vooral in het Midden-Oosten. Hij zei nogmaals: “Iran is de belangrijkste sponsor van terrorisme”, terwijl een neutrale waarneming zou aantonen dat de Amerikaanse bondgenoot Saoedi-Arabië veruit die titel heeft. De overgrote meerderheid van de grote terroristische groeperingen, zoals Al-Qaeda en ISIS, zijn soennieten en geen sjiieten.

Bijna alles wat hij zei over Suleimani was vals. “Vorige week hebben we beslissende maatregelen genomen om te voorkomen dat een meedogenloze terrorist het Amerikaanse leven bedreigt,” zei hij. “Op mijn aanwijzing elimineerde het Amerikaanse leger de beste terrorist ter wereld.”

Na het midden van de jaren zeventig congresonderzoek naar misbruik van inlichtingendiensten, waaronder een moordprogramma van de Amerikaanse overheid, werden “politieke moorden” verboden door een uitvoeringsbevel, ondertekend door president Gerald Ford en vervolgens versterkt door Jimmy Carter.

Maar de advocaten van Ronald Reagan maakten een uitzondering voor ‘terroristen’, hoewel hun gerichte moord nog steeds ‘politieke moord’ was. Debatteerde sinds 2007 de regering Trump de Iraanse revolutionaire bewakers in april als een ‘terroristische organisatie’, ook al maakt het deel uit van een nationale militairen, geen niet-statelijke actoren, zoals terroristen zijn.

Zo beweert Trump ten onrechte dat de VS “legaal” een “terroristische leider” heeft vermoord.

‘Honderden Amerikanen’

Zodra de reguliere media, praktisch van de ene dag op de andere, met een zin komen die is geplant door een regeringsfunctionaris, wordt het onophoudelijk over de hele linie herhaald totdat het wordt geaccepteerd als ‘waarheid’. Dat was het geval van Suleimani die ‘honderden Amerikanen had vermoord, ‘Alsof hij met zijn blote handen Amerikaanse vrouwen en kinderen in een Midwest-stad wurgde.

In feite heeft Suleimani milities in Irak opgeleid die zich verzetten tegen een bezet leger zoals de bevolking van een bezette natie zou doen. Hij was een militair, geen terrorist, die betrokken was bij oorlogshandelingen, een oorlog die zonder legitieme reden was begonnen door de Amerikaanse invasie in Irak in 2003. De doelen van zijn getrainde milities waren militair, niet civiel.

Een andere leugen die Trump voortdurend herhaalt, is dat de nucleaire deal van vijf naties plus Iran die is goedgekeurd door de regering Obama ertoe leidt dat de VS Iran miljarden dollars ‘geven’.

Trump zei:

“De vijandelijkheden van Iran zijn aanzienlijk toegenomen nadat de dwaze nucleaire deal met Iran in 2013 werd ondertekend, en ze kregen $ 150 miljard, om nog maar te zwijgen van $ 1,8 miljard in contanten. In plaats van ‘bedankt’ te zeggen tegen de Verenigde Staten, zongen ze ‘dood naar Amerika’. In feite zongen ze ‘dood naar Amerika’ op de dag dat de overeenkomst werd ondertekend. Toen ging Iran op een terreur, gefinancierd door het geld van de deal, en creëerde de hel in Jemen, Syrië, Libanon, Afghanistan en Irak. “

In feite was het geld dat Iran ‘kreeg’ feitelijk het vermogen van Iran dat in eerdere sancties in de VS was bevroren. De militaire acties van Iran in Syrië waren tegen echte terroristische groeperingen, en de oorlog in Jemen werd gestart door Saoedi-Arabië, met goedkeuring van de VS (tijdens de onderhandelingen over de nucleaire deal, waartegen de Saoedi’s zich verzetten.) De Houthi in Jemen zijn in een alliantie gedreven met Iran, een alliantie die niet bestond vóór de Saoedische aanval.

Vernederend Iran

De reactie van Iran was minder dan wat veel analisten hadden verwacht. Geen enkele Amerikaanse functionaris is blijkbaar het doelwit geweest van moord en de Iraanse raketaanvallen leken opzettelijk het doden van Amerikaans personeel te voorkomen. Maar in plaats van het een dag te noemen, gezien de symbolische vergelding van Iran, groef Trump zijn hiel in door gratis nieuwe sancties aan te kondigen.

“De VS zullen nieuwe straffen opleggen aan het Iraanse regime en die zullen blijven bestaan ​​totdat Iran zijn gedrag verandert,” zei Trump. “Iran’s campagne van chaos en moord zal niet worden getolereerd.”

Amerikaanse overmoed was te zien in de loop van deze gebeurtenissen, waardoor niet alleen Iran, maar ook Irak in hun eigen land verder werd vernederd, waardoor de steun aan de VS in de regio verder werd ondermijnd.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord