Boris Johnson het schoothondje van Trump

Boris Johnson het schoothondje van Trump

11 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

In een eerste grote test van het premierschap van Boris Johnson heeft de Britse leider aangetoond dat hij de gevaarlijke sycofant is die velen vreesden voor de Amerikaanse president Donald Trump.

Groot-Brittannië is altijd een loyale schoothondje geweest voor het Amerikaanse imperialisme. Denk aan Tony Blair’s geduldige diensten aan GW Bush in de vernietiging van het Midden-Oosten. Maar onder Johnson is de sycofancy nog sinister.

Toen Boris ‘Bo-Jo’ Johnson vorige maand werd herkozen in Downing Street, hebben veel waarnemers gewacht om te zien hoe hij zou reageren in een internationale crisis, vooral gezien zijn afhankelijkheid van het behouden van gunstige voorwaarden met Trump voor de economische overleving van Groot-Brittannië na de Brexit .

Het is duidelijk uit de huidige oorlogscrisis tussen de VS en Iran dat Johnson de weg kiest van bruinneuzen en bemoedigen van Trump in plaats van zich uit te spreken tegen wat roekeloze Amerikaanse agressie is. Als hij zich niet uitspreekt (te veel voor schoothondje, weliswaar), zou hij op zijn minst kunnen zeggen dat buitengerechtelijk doden verkeerd is.

Johnson’s bruine neus is ondanks het feit dat Trump zijn criminele actie heeft verergerd door de moord op de top-generaal van Iran te bevelen door Iran vervolgens te bedreigen met vernietiging van zijn culturele centra als het land wraak durft te nemen. Trump’s opscheppen over het plegen van oorlogsmisdaden is een teken van iemand die ziek is in de geest, met absoluut geen respect voor het internationale recht.

Maar de Britse Johnson heeft niets gezegd over deze Amerikaanse barbaarsheid. In plaats daarvan geeft hij toe aan de verwrongen praatpunten van de regering Trump om de buitengerechtelijke moord op de hoge figuur van een buitenlandse staat te rechtvaardigen.

Na de moord op Iraanse generaal Qassem Soleimani afgelopen vrijdag, hield de Britse premier bijna twee dagen zwijgen tijdens zijn vakantie op een luxe Caribisch eiland. Ten slotte gaf hij een verklaring af die, onder het mom van eten met de mond van aandringen op de-escalatie, in wezen de moord op Soleimani steunde.

Johnson verklaarde: “Generaal Qassem Soleimani vormde een bedreiging voor al onze belangen en was verantwoordelijk voor een patroon van ontwrichtend, destabiliserend gedrag in de regio. Gezien de leidende rol die hij heeft gespeeld in acties die hebben geleid tot de dood van duizenden onschuldige burgers en westers personeel, zullen we zijn dood niet betreuren. “

Hij voegde eraan toe: “Het is echter duidelijk dat alle oproepen tot vergelding of represailles gewoon zullen leiden tot meer geweld in de regio en dat ze in het belang van niemand zijn. We staan ​​in nauw contact met alle partijen om de-escalatie aan te moedigen. ”

Dit is gewoon laffe laster van Johnson. Iran wordt volledig frontaal aangevallen, maar hij roept Iran op geen represailles te nemen, waartoe het land krachtens het internationale recht recht heeft. Johnson herhaalt Amerikaanse kwaadaardige verstoringen van de Iraanse militaire strateeg die met succes de machinaties van Washington en de NAVO voor regimeverandering in het Midden-Oosten had gedwarsboomd.

Johnson reciteert de ongegronde Amerikaanse beweringen dat Soleimani “een bedreiging vormde voor al onze belangen”.

Lees ook:  Corona-crisis Amerika: De boodschap aan arbeiders is 'breng je leven in gevaar of verhonger',

Integendeel, het is gebleken dat Soleimani vlak voor zijn dood betrokken was bij een diplomatieke poging om de spanningen tussen Iran en Saoedi-Arabië te verminderen, volgens de Iraakse premier Adel Abdul Mahdi.

Johnson geeft de Amerikanen politieke dekking om hun moord te rechtvaardigen, niet alleen van Soleimani, maar ook de moord op een hoge Iraakse militaire commandant die zijn gedoemde auto-konvooi deelde terwijl hij de internationale luchthaven van Bagdad verliet toen deze werd aangevallen door Amerikaanse drone-raketten.

President Trump voerde een oorlogsdaad uit tegen twee landen, waarvan er één een bondgenoot van de VS zou moeten zijn. Vervolgens karakteriseerde hij deze gruwelijke daad als een overwinning tegen “terrorisme”. En heeft Iran bovendien gewaarschuwd dat als het wraak neemt, de VS tientallen oude culturele bezienswaardigheden in Iran “onevenredig” zullen raken.

Trump zei tegen elkaar: ‘Ze mogen bermbommen gebruiken en onze mensen opblazen en we mogen hun culturele sites niet aanraken? Zo werkt het niet, ‘zei hij.

Sicko Trump heeft geen idee dat Amerikaanse troepen in Irak in de eerste plaats een monumentale oorlogsmisdaad zijn.

Na de dood van Soleimani beweerde Trump dat een “schrikbewind” was beëindigd door het Amerikaanse geweld, bewerend dat de Iraanse generaal “de dood van onschuldige mensen tot zijn zieke passie had gemaakt”.

Met namaaksympathie voegde de heer Trump toe : “Ik heb diep respect voor het Iraanse volk – het zijn opmerkelijke mensen met een ongelooflijk erfgoed en een onbeperkt potentieel.”

Wat zegt dat over de verdorven geest van Trump wanneer hij, nadat hij het Iraanse volk twee dagen later heeft geprezen voor hun ‘ongelooflijke erfgoed’, maniakaal spreekt over het vernietigen van culturele centra?

Alle Europese leiders zijn schandelijk stil gebleven tegenover de Amerikaanse agressie tegen Iran. Ze hebben Iran geïsoleerd verlaten door het internationale nucleaire akkoord van 2015 niet te handhaven, waardoor Trump onwettige economische sancties kan opleggen en “maximale druk” kan uitoefenen.

Het Europese likje gedrag ten opzichte van Trump’s agressie tegen Iran is verwant aan de verzoening in de jaren dertig tegen Nazi-Duitsland.

Nu, midden in de laatste crisis – veroorzaakt door een moord en een oorlogsdaad gepleegd door de regering Trump – zitten de Europeanen zielig op hun handen en zeggen tegen Iran dat ze “geen spanningen moeten escaleren”.

Groot-Brittannië Johnson is de meest abjecte vazal onder de Europeanen. Hij weet dat hij Trump zoet moet houden om zichzelf in te kopen voor een handelsovereenkomst met Amerika nadat Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat. Als Groot-Brittannië geen handelsovereenkomst met de VS krijgt, dan is de economie verzonken.

Trump kan daarom elke misdaad of provocatie uitvoeren die leidt tot oorlog met Iran – veilig in de wetenschap dat de Britse Boris Johnson zijn achterhoede ijverig zal opvolgen.Lees ook:  Nog een diep door de staat aangespoord Trump-beschuldiging: Oekraïne is een teerbaby van corruptie

Comments

comments