De oorlog in Afghanistan is een fraude (en nu hebben we het bewijs)

De oorlog in Afghanistan is een fraude (en nu hebben we het bewijs)

11 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Bommen hebben nummers. Mensen hebben namen. Ons Amerikaanse leger beschikt over een vaardigheid en passie voor het gebruik van getallen om van namen nog meer getallen te maken. Maar deze aantallen zijn zo gigantisch en uit de hand gelopen dat men moeite heeft ze te begrijpen.

In slechts 10 maanden in 2018 – de nieuwste beschikbare cijfers – liet ons leger  5.982 munitie naar Afghanistan vallen, waardoor veel denkende, levende en liefhebbende namen werden omgezet in koude, levenloze nummers. In de loop van de oorlog zijn  43.000 Afghaanse burgers  genummerd. Wij, als Amerikanen, merken in wezen nooit eens wanneer het gebeurt. Statistisch gezien zal het vandaag vele malen opnieuw gebeuren, en niemand in Amerika zal het echt iets schelen. (Althans niet als de game is ingeschakeld.)

 Sinds 2001 zijn 64.000 Afghaanse veiligheidstroepen genummerd.

Onze regering weet al jaren dat de oorlog in Afghanistan een verbluffende ramp is op het niveau van “Cats”: de film. Hoe weten we dat ze het wisten? De Washington Post publiceerde eigenlijk net een indrukwekkende rapportage en deed een stap terug van zijn verlangen naar pro-oorlogspropaganda. (De laatste keer dat het zo’n prestatie bereikte was tijdens het proces van OJ Simpson. De eerste. Die met de handschoen.) De Post heeft duizenden interne overheidsdocumenten opgegraven die de catastrofale oorlog blootlegden. En het blijkt dat er Tinder-datums zijn tussen een jonge neonazi en een oude Joodse dame die beter zijn gegaan dan deze oorlog.

” [Het document trove] onthult  dat hoge Amerikaanse functionarissen tijdens de 18-jarige campagne de waarheid over de oorlog in Afghanistan niet hebben verteld, rooskleurige uitspraken doen waarvan zij wisten dat ze vals waren en onmiskenbaar bewijs verbergen dat de oorlog onwinbaar was geworden,” meldde de krant .

Laat me de taal van The Washington Post vertalen: Amerikaanse functionarissen hebben ‘de waarheid niet verteld’; ze logen verdomme. De uitdrukking “niet in staat om de waarheid te vertellen” sijpelt rond de neurale paden van de hersenen, waarbij de woedereceptoren strategisch worden ontweken. “Niet de waarheid vertellen” klinkt als waarachtigheid is een gladde vis die Amerikaanse functionarissen gewoon niet konden vangen.

424 humanitaire hulpverleners  zijn genummerd.

Laten we even nadenken over de motivaties en doelen van de oorlog in Afghanistan. De VS zijn het land binnengevallen om te voorkomen dat Al Qaida ons op welke manier dan ook aanvalt, namelijk door grote vliegtuigen onze gebouwen in te vliegen. We hebben dit doel binnen de eerste paar maanden bereikt. Met al-Qaida in wezen gedecimeerd, lijkt het logisch dat we het land hadden moeten verlaten en ons het recht op terugkeer moesten voorbehouden als er andere grote passagiersvliegtuigen achter ons aan kwamen.

Maar we zijn niet weggegaan. We gaan nooit weg. Regel nr. 1 van het Amerikaanse rijk is “Verlaat nooit echt een land na een invasie.” Om onze voortdurende aanwezigheid te verklaren, moesten we de doelpaal verplaatsen. Naar wat? We wisten het niet zeker. We zijn nog steeds niet zeker. Bijna 20 jaar later, als je een Amerikaanse generaal of president (een van hen) vraagt ​​wat het doel in Afghanistan is, zullen ze je een woordsalade geven zo groot dat je er maandenlang regelmatig van zult blijven. In feite weten we nu dat zelfs tijdens enkele van de vroegste oorlogsjaren het Pentagon en de regering Bush niet wisten wie de slechteriken waren. (Op dit moment denk je dat het nogal jeugdig en onwetend van mij is om naar vijandelijke troepen te verwijzen als ‘slechteriken’, maar, zoals je zo meteen zult zien, sprak onze regering letterlijk over hen in die termen. Kanttekening: dit is omdat moorddadige wreedheden door oorlogsmisdadigers altijd jeugdig zijn.

Volgens de Afghanistan Papers van de Post zei een naamloze voormalige adviseur van een Army Special Forces-team: “ Ze dachten dat ik  naar hen toe zou komen met een kaart om hen te laten zien waar de goeden en slechteriken wonen. Er waren verschillende gesprekken voor nodig – eerst vroegen ze alleen maar: ‘Maar wie zijn de slechteriken, waar zijn ze?’ 

Toch kregen wij Amerikanen in de beginjaren de opdracht dat minister van Defensie Donald Rumsfeld alles onder controle had. Anders impliceren was een bespotting maken van tientallen miljoenen gele linten. Maar in werkelijkheid had ook Rumsfeld een aanzienlijk slechterikprobleem.

” Ik heb geen zicht  op wie de slechteriken zijn,” zei hij achter gesloten, gesloten, geluiddichte deuren. Ondertussen leidde Rumsfeld publiek en moedig de natie in een welomschreven en beslissende overwinning in het land van de Afghanen.

In 2003 zei hij  tijdens een persconferentie  samen met de Afghaanse president Hamid Karzai: ‘Generaal Franks en ik … hebben geconcludeerd dat we ons op een punt bevinden dat we duidelijk zijn overgestapt van grote gevechtsactiviteiten naar een periode van stabiliteit en stabilisatie en wederopbouw en activiteiten.”

Ja, geen groot gevecht meer – slechts 17 jaar wederopbouw (en activiteiten). Blijkbaar gebeurt de meeste door de VS gesteunde ‘reconstructie’ vanuit de lucht, via bommen. Laat dat een les voor u zijn, rest van de wereld: U kunt beter niet met ons sollen of wij zullen u en uw hele gezin reconstrueren!

67 journalisten  zijn gereconstrueerd tijdens de oorlog in Afghanistan.

Is twee decennia te lang voor een volslagen, onomwonden ramp? Misschien kunnen we het uitrekken tot drie? We hebben krijgsheren en extremistische jihadisten gefinancierd en hopen dat ze leuk zullen spelen. Toch hebben Amerikaanse presidenten ons voortdurend verteld dat we vooruitgang boeken. “ Douglas Lute, een driesterrenleger-generaal  die diende als Afghanistan-tsaar tijdens de regeringen van Bush en Obama, vertelde interviewers van de regering in 2015: ‘Wat proberen we hier te doen? We hadden niet het flauwste idee van wat we aan het ondernemen waren. ‘ 

Ik stel me voor dat dit citaat vooral veel Amerikanen overstuur maakt, want als er iets is waar we goed in zijn, heeft het een mistig idee van wat we doen.

Vietnam: mistig idee.

Irak: zeer sterk mistig idee.

Libië: een geweldig idee.

Ongehinderd kapitalisme: het meest mistige idee.

Simpel gezegd, we zijn de beste in slechte ideeën. Maar deze Afghanistan Papers onthullen een behoorlijk verschrikkelijk beeld. We moeten er als natie mee confronteren en niet alleen onder het tapijt vegen (en niet alleen omdat het tapijt de grootte van de Pacific Rim zou moeten hebben).

Bij het horen van deze onthullingen deed CNN’s Wolf Blitzer zijn beste imitatie van iemand die schijt geeft. Hij zei :

Een bomreeks van onderzoeksrapporten van The Washington Post die hartverscheurende waarheden over de Amerikaanse oorlog in Afghanistan blootleggen, die ongeveer 2.400 Amerikaanse levens heeft geëist en bijna een triljoen dollar heeft gekost. De Post zegt … dat ambtenaren routinematig tegen het Amerikaanse volk logen over de oorlog. … Dit is echt een bom.

Ja, het is een bom – ondanks het feit dat veel van de informatie in de Afghanistan Papers al tien jaar of langer bekend is. In 2012 deed ik zelf slecht geschreven  comedy-stukjes  over hoe onze regering beide kanten van de oorlog in Afghanistan financierde. Dit laat zien dat de mainstream media twee prioriteiten heeft: de ene is om de praatpunten van de Amerikaanse regering te verspreiden en de andere is om ons allemaal af te leiden van het witwassen van de geschiedenis.

Ze helpen Amerikanen te geloven dat we  zojuist  de tekortkomingen in Afghanistan hebben ontdekt; dat we  net  begonnen zijn met McCarthyism, en dat het niet eerder gebeurde in de jaren 1950 met gruwelijke gevolgen; dat we  zojuist  de adembenemende milieugevolgen van de bio-industrie hebben ontdekt. (Ik maak een grapje – bedrijfsmedia zullen daar nooit over rapporteren. Je zou een CNN-anker in een zak in Gitmo kunnen hebben vastgebonden, en hij zou nog steeds weigeren toe te geven dat  veehouderij de planeet  in een agressief tempo doodt .)

Lees ook:  Hier is hoe de Amerikaanse verkiezingen van 2020 lijken op die van fragiele democratieën

Maar Blitzer was niet tevreden met te doen alsof hij geschokt was dat de oorlog in Afghanistan niet goed gaat, dus stelde hij zijn acteerkarbonades op de proef door verder te postuleren dat er mogelijk ook tekortkomingen zijn met de oorlog in Irak. Hij zei : ‘Ik kan me alleen maar een soortgelijk rapport voorstellen en steunen over de lange Amerikaanse oorlog in Irak. Ik vermoed dat dat ook wat dat betreft wat gruwelijk nieuws kan zijn. ‘

Dat klopt: vanaf vorige maand denkt Blitzer dat er mogelijk problemen zijn met de oorlog (en) in Irak. (Blitzer lijkt me het type man dat het niet zou opmerken als je zijn broek van hem zou stelen bij slecht weer van 10 graden.) Ja, Wolf, niet alleen zijn er soortgelijke wanbeheer en massale oorlogsmisdaden begaan in onze invasie van Irak, maar u hebt in feite ook geholpen toestemming voor die oorlog te produceren. U bent  medeplichtig  aan de dood van miljoenen mensen die nooit meer terug zullen komen van nummering.

Gedurende de afgelopen 20 jaar herhaalden de reguliere media de leugens van onze verschillende presidenten. Ze slaan die leugens met indrukwekkende frequentie in ons hoofd. Leugens zoals die verteld door president Obama, toen hij in 2012  op de nationale televisie zei : “In de afgelopen drie jaar is het tij gekeerd. We hebben het momentum van de Taliban verbroken. We hebben sterke Afghaanse veiligheidstroepen opgebouwd … Onze troepen komen naar huis. … Zoals onze coalitie is overeengekomen, zullen de Afghanen eind 2014 volledig verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun land. “

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben behoorlijk blij dat de oorlog voorbij is in 2014 – wanneer 2014 maar komt.

3.800 aannemers  zijn om deze leugens in Afghanistan overleden.

De Afghanistan Papers laten zien dat niet alleen de 20-jarige oorlog verspilling van het menselijk leven is geweest, het is ook verspilling van geld. Dit is natuurlijk het punt waarop je denkt: ‘Het leger – verspillend ?! Nou, verf mijn tepels en noem me Phyllis Diller; dat is het verdomde wat ik ooit heb gehoord! ‘

Ja, dit is nauwelijks schokkend, aangezien  $ 21 biljoen  in de afgelopen 20 jaar niet is verrekend bij het Pentagon. Dat is tweederde van de hoeveelheid geld die op de hele aandelenmarkt is verpakt. Geld stroomt zo snel naar Afghanistan dat ambtenaren het zelfs niet snel genoeg kunnen verspillen! (Ik wou dat dat een grap was.)

Uit het rapport van de Post, nogmaals: “Een directeur van USAID vermoedde dat 90 procent van wat ze besteedden te veel was:“ We verloren objectiviteit. We kregen geld, te horen dat we het moesten uitgeven en dat deden we zonder reden. ‘ … Een aannemer zei dat hij werd verwacht dagelijks $ 3 miljoen uit te geven voor projecten in een enkel Afghaans district ongeveer de grootte van een Amerikaans graafschap. ‘

De aannemer zei dat hij zich niet kon voorstellen hoe hij $ 3 miljoen per dag kon uitgeven aan mensen die letterlijk in lemen hutten wonen. Nou, ik denk dat USAID zou moeten beginnen met het uitdelen van meubels die zijn opgebouwd uit blokken krimpfolie van honderd dollar. Vul misschien zitzakstoelen met kleine biljetten. (Als je nog niet woedend genoeg bent, houd er dan rekening mee dat,  volgens de New York Times , het aanpassen van de dollars van vandaag, het minder dan acht dagen van het vastgestelde budget van het Pentagon zou kosten om de hele wereld een jaar lang schoon water te geven , waardoor miljoenen levens worden gered en de VS de meest geliefde natie ter wereld worden.)

Maar in plaats van onze eigen corruptie en oorlogswinst te accepteren, legde ons leger de schuld bij het Afghaanse volk. Per The Washington Post: ‘Het Amerikaanse leger beschuldigde Afghaanse commandanten ook van het zakgeld – betaald door Amerikaanse belastingbetalers – voor tienduizenden’ spooksoldaten ‘. 

Hoewel spooksoldaten als een ongelooflijke en moeilijk te verslaan bron klinken, denk ik dat ze bedoelden dat de Afghaanse commandanten beweerden dat ze een bepaald aantal soldaten hadden, maar de meeste waren niet echt. Amerika kan dus niet de gezondheidszorg financieren van onze eigen verdomde  echte  soldaten die thuiskomen en maanden in de rij wachten om enige schijn van zorg te krijgen, maar we kunnen spooksoldaten een  halve wereld verderop financieren  ?!

Donald Trump sneed gewoon  voedselbonnen  voor 700.000 mensen, met gevolgen voor meer dan een miljoen kinderen, maar financieren we verdomde geesten? Misschien kunnen we een campagne starten die de spooksoldaten vraagt ​​om een ​​deel van hun avondeten te doneren aan de hongerige kinderen van Amerika.

Geesten lijken een voortdurende moeilijkheid voor de VS te zijn. In dezelfde uitgave van The Washington Post met de Afghanistan Papers, was er een niet-gerelateerd  artikel met de titel : “The US Wasted Millions on Charter Schools” waarin stond: “In een rapport werd vastgesteld dat [tijdens de Obama Administration] 537 ‘spookscholen’ in Amerika zijn nooit geopend maar hebben meer dan $ 45,5 miljoen aan federale startup-financiering ontvangen. ”

Blijkbaar financieren we spookscholen en spooksoldaten, en bijna niemand in onze regering lijkt te schijten! Ik veronderstel dat je zou kunnen zeggen dat ze een spook shit geven – het is er niet echt.

Maar de problemen in onze eeuwige oorlog houden niet op bij de wandelende doden. De Post zegt: “ De VS hebben  de afgelopen 18 jaar $ 9 miljard uitgegeven om het probleem van opium te bestrijden, maar Afghaanse boeren cultiveren meer opiumpapavers dan ooit. Vorig jaar was Afghanistan verantwoordelijk voor 82 procent van de wereldwijde opiumproductie. ”

Maar wat The Washington Post je niet vertelt, is dat veel van dat opium voor gebruik in de VS was, om onze opioïde-epidemie van brandstof te voorzien.

Een Amerikaan wordt elke 11 minuten een nummer   na een overdosis opioïden.

Dus hoe reageert onze regering wanneer onthullingen zoals de Afghanistan Papers verschijnen? Een paar senatoren pauzeren midden in hun T-bone steaks en rode wijn om te zeggen: “Dit moet worden onderzocht, durf ik te zeggen.” Maar dan gaan een paar dagen voorbij en geven ze het Pentagon gewoon meer geld om in een zwarte te zinken gat.

De uitgavenrekening die zojuist door het Congres is goedgekeurd, stuurt $ 738 miljard naar het Pentagon. En,  zoals RootsAction zei , het bevat “bijna niets om het grillige en roekeloze buitenlandse beleid van de Trump-regering te beperken. Het is een blanco cheque voor eindeloze oorlogen, brandstof voor de verdere militarisering van het Amerikaanse buitenlandse beleid en een geschenk aan Donald Trump. ‘

Op zijn zachtst gezegd, is het vragen van de Democraten om tegen eindeloze oorlog op te komen hetzelfde als Anne Hathaway vragen om een ​​Chevy Tahoe in te drukken. Het gaat niet gebeuren en ze heeft er zelfs geen interesse in om het te proberen.

42.000 Taliban en opstandelingen  zijn genummerd.

Dat klinkt misschien voor sommigen als een succesvolle oorlog, maar houd er rekening mee dat het Amerikaanse leger graag iedereen categoriseert die ‘een opstandeling’ doodt. Het Pentagon gaat volgens de theorie dat als het je doodt, je een opstandeling bent – omdat je was geen opstandeling, waarom doodde het je dan? Heel veel van de 42.000 waren echt onschuldige burgers.

Als er iets is dat we moeten leren van de Afghanistan Papers, waar de reguliere bedrijfsmedia al niet meer over praten, is het dat het beëindigen van deze immorele, illegale, afstotende oorlogen niet kan worden overgelaten aan onze adembenemend incompetente en corrupte heersende elite, die aantoonbaar heeft gelogen voor ons over hen voor decennia. Het is dus aan jou en mij om ze te stoppen.Lees ook:  Blitz, vernietig en ga verder - Chaos en vluchtelingen heeft de VS niets mee te maken

Comments

comments