5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Voetbal: korting voor geïmporteerd racisme?

racisme

 14 total views,  6 views today

Deze kop in de Hamburger Morgenpost beloofde onlangs schandalig nieuws: “Ongelofelijk vonnis: racismeschandaal in Hamburg: rechtbank straft getroffen club!” En ja, het vonnis is inderdaad schandalig, zelfs als het verhaal een beetje anders is dan het is misschien verwachtten de meeste lezers na deze kop. Maar waar ging het over?

“Na het horen van verschillende aapgeluiden van tegenstanders terwijl hun donkere spelers in contact waren met de bal, hadden de Harburger Turnerbund’s (HTB) districtliga kickers het veld verlaten op 1 december 2019 tegen Tunesië. Het sportveld van de Hamburg Football Association (HFV) maakte een ongelooflijke beslissing nadat de wedstrijd was stopgezet. “

Dus je zou het grootste begrip verwachten voor de club die het veld verliet, omdat apen onacceptabel worden geacht op het gebied van ietwat hardere communicatie in waaiercurves. Maar in dit geval was er een cultureel gevoelige eigenaardigheid, zoals kan worden afgeleid uit de naam van de club, wiens fans aapgeluiden maakten: “Tunisia Association”. Natuurlijk hebben de collega’s van Morgenpost nooit ergens geschreven dat de apenkiezers Tunesiërs of Arabieren waren. Desalniettemin liet het korte, zij het wat late, rechterrapport uiteindelijk geen vraag onbeantwoord:

“Op 18 december werd de zaak nu voorgelegd aan het HFV-sportveld. Het vonnis is zeer verrassend: het spel kreeg 0: 3 voor de Tunisia Association, de HTB kreeg ook een boete. Reden: Alleen de scheidsrechter kan een wedstrijd annuleren. De ploeg was daarvoor gekomen door het veld te verlaten.

En de racistische oproepen van de gastfans? Natuurlijk maakten ze ook deel uit van de onderhandelingen. Vertegenwoordigers van beide clubs en de scheidsrechter die bevestigde dat de incidenten werden gehoord. Volgens de HTB zei de woordvoerder van de Tunesische vereniging voor de rechtbank dat ze tot een andere culturele groep behoorden en hun vreugde over het spel anders uitten. In de vorm van aapgeluiden wanneer spelers met een donkere huid in contact komen met de bal? Nou …

Ondanks deze onbetrouwbare verklaring was de HFV-rechtbank niet in staat het gastteam te straffen. ”

Dus is het Arabische racisme acceptabel vanwege de andere cultuur en alleen de inheemse die moet worden bestreden? Dat klinkt inderdaad als een schandaal, net zoals de collega’s van Hamburger Morgenpost het noemden. Helaas zijn dergelijke houdingen niet verrassend. Als veel politici en mediawerkers graag relativeren en bagatelliseren als het gaat om antisemitisme, minachting voor vrouwen of de homohaat van veel allochtone mannen uit bepaalde culturen – waarom zou het dan anders zijn met racisme?

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments