Democraten verontwaardigd over republikeinse beschuldigingen van buitenlandse loyaliteit

Democraten verontwaardigd over republikeinse beschuldigingen van buitenlandse loyaliteit

12 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Chris Cuomo, lid van de Democratische Partij, leverde  gisteravond op CNN een  parelklemmende, handwringende monoloog over hoe afschuwelijk en schandelijk het is voor Republikeinen om Democraten te beschuldigen dat ze geheime loyaliteit hebben aan een buitenlandse regering.

Cuomo, de zoon van een democratische gouverneur van New York en de broer van een andere democratische gouverneur van New York, begon zijn segment ‘Closing Argument’ rationeel genoeg en bekritiseerde de 194 vertegenwoordigers die  tegen het vermogen  van Trump stemden om een ​​Iraanse oorlog te initiëren zonder goedkeuring van het congres . Het is duidelijk dat hoe meer weerstand er is tegen Mike Pompeo  die de zeer suggestieve Opperbevelhebber manipuleert  in een meer roekeloze oorlogszucht tegen Teheran, hoe beter.

Maar toen begon Prins Fredo, zonder enig coherent onderdeel, te brabbelen over Republikeinen die ongegronde beschuldigingen uiten over democraten die loyaliteit jegens Iran hebben.

Cuomo Prime Time on Twitter

Shame on you and every Trumper and never-Trumper who voted against this.” @ChrisCuomo addresses those who voted against the Iran War Powers resolution and those in the GOP who aim to divide the country when unity is a life and death matter. https://t.co/kNMnXEeTdJ

“Ze zijn verliefd op terroristen”, zien we de Republikeinse vertegenwoordiger Doug Collins   in de clip van Cuomo zeggen . “Ze rouwen meer om Soleimani dan om onze Gold Star-families, die degenen zijn die geleden hebben onder Soleimani. Dat is een probleem.”

Cuomo maakte wat sputterende verontwaardigde gezichtsgeluiden over de opmerkingen van Collins en benadrukte vervolgens de tweet van de Republikeinse vertegenwoordiger John Rutherford   die de Democratische vertegenwoordiger Pramila Jayapal beschuldigde dat hij behoorde tot een “ploeg van Ayatollah-sympathisanten” voor  haar veroordeling  van Trump’s onverdedigbare moord op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Democraten  veroordeelden Rutherford’s irritante beschuldiging  op Twitter snel.

Cuomo benadrukte ook een  tweet  van de Republikeinse vertegenwoordiger Mark Meadows die beweerde dat “Democraten helemaal over zichzelf heen vallen en dubbelzinnig zijn over een terrorist” (die ook  een boze Democratische terugslag trok  op het platform), en uitte verbazing over de belachelijke bewering van oorlogsmisdrijf fetisjist Nikki Haley   dat “De enigen die om het verlies van Soleimani rouwen, zijn ons democratisch leiderschap en onze democratische presidentskandidaten. ‘

“Dus aan de rechterkant, stop met het verspreiden van giftige roddels over wie van terroristen houdt,” verzwakte Cuomo in een langdradige conclusie, waarbij hij op geen enkel moment melding maakte van het feit dat Democraten precies hetzelfde soort “giftige roddels” hebben gespuugd voor meer nu drie jaar.

Jonathan Chait on Twitter

If only we had a word for this — something-ism https://t.co/ubMlhdqGj2

President Trump en House Minority Leader Kevin McCarthy  schopten het zelfs nog verder dan Cuomo’s voorbeelden, op donderdag openlijk beschuldigend House spreker Nancy Pelosi van “verdediging van Soleimani” met kritiek op Trump’s drone staking moord.

“Ik had nooit gedacht dat er een moment zou komen waarop de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Soleimani daadwerkelijk zou verdedigen,” zei McCarthy  en voegde eraan toe: “Heb je geluisterd naar wat de spreker zojuist zei? ‘Soleimani was een slecht persoon, maar …’ Er is geen ‘maar.’ ‘

Lees ook:  Biden krijgt hulp van Obama - Trump voorspelt "chaotische puinhoop in ons land" na de verkiezingsdag

“Als we een woord voor deze had – iets-isme”,  grapte  beruchte Russiagater Jonathan Chait van de opmerkingen van McCarthy’s. De grap was duidelijk dat [Kevin] McCarthy [Joe] McCarthyism beoefende door politieke rivalen te beschuldigen loyaliteit te hebben aan een vijandige buitenlandse regering.

Dit zou dezelfde Jonathan Chait zijn die de  auteur  was van misschien wel het meest vleermuis-stront krankzinnige Trump-Rusland samenzweringsartikel dat ooit de redactie van de mainstream-pers bereikte in een  meesterwerk van het New York Magazine 2018  getiteld “What If Trump is een Rus geweest Activa sinds 1987? ‘ De hysterie van McCarthyite Rusland werd zo agressief in de aderen van de achterban geplaatst dat Chait vervolgens een (serieus, niet-bespottend)  interview kreeg met Chris Hayes over MSNBC  om zijn feitenvrije complottheorie uiteen te zetten.

Aaron Maté on Twitter

I somehow forgot to commemorate the recent one-year anniversary of one of the most important journalistic works ever: @jonathanchait’s “What If Trump Has Been a Russian Asset Since 1987?” Shout-out to @chrislhayes for promoting this stellar reporting: https://t.co/05nInIwr1J

Niets van dit alles, natuurlijk, is om een ​​van de gemene Republikeinse opmerkingen hierboven te verdedigen. Het is absoluut verachtelijk om politieke tegenstanders te beschuldigen van zachtmoedigheid jegens een gerichte regering om afwijkende meningen te sluiten en hen onder druk te zetten om een ​​meer militaristische positie in te nemen. Het is een  zeer typische rechtse tactiek  die is ontworpen om het Overton-venster  van acceptabel debat te  verkleinen naar de meest haveloze en jingoistische ideologische hoek van het mogelijke politieke discours. Dat was de reden waarom iemand links van Hillary Clinton het buitengewoon schokkend en griezelig vond toen Democraten na hun verlies in 2016 hun hele politieke strategie begonnen te maken.

De ongegronde maar meedogenloze beschuldigingen van democraten van Kremlin-loyaliteit tegen politieke tegenstanders, van “Moscow Mitch” McConnell tot “Poetin Puppet” Trump, hebben  alle zuurstof uit de ruimte gezogen voor progressieve hervormingen  en hebben politieke dekking voor deze regering gecreëerd om de koude oorlogsspanningen vrijelijk te laten  escaleren met Rusland  agressiever dan welke president dan ook sinds de val van de Berlijnse muur. Het was dus een opluchting om te zien hoe Democraten en liberale experts zoals Cuomo  en Brian Stelter  het jingoisme en McCarthyisme opzij legden om actief te protesteren tegen de oorlogszucht van deze Republikeinse regering.

Maar ik zal nu een weddenschap voor je doen, en ik betwijfel of iemand me eraan zal houden: ik wed dat het niet zal duren.

Ik wed dat de komende weken, nadat het stof is neergedaald uit de gruwelijke beproeving van afgelopen week met Iran, dat het Democratische establishment en zijn geallieerde mediaverantwoordelijke managers hun kudde zullen overhalen alles te verzetten tegen de Amerikaanse oorlogsmachine en ze meteen terug te zetten op koers met impotente onzin over Rusland, Oekraïne en impeachment-procedures die Trump nooit uit zijn functie zullen verwijderen.

Caitlin Johnstone ⏳ on Twitter

The News Churn Memory Hole: How The MSM Lies Even When Telling The Truth “It’s not enough to simply expose the truth. You must also fully, repeatedly and consistently expose the ones who are telling lies.” https://t.co/OSW6eFQVAn

Let op mijn woorden en let op je geheugen. Vasthouden aan je geheugen hoe eng deze afgelopen week was en wat een big deal het is, en dan kijken voorzichtig als het verhaal managers  geheugen gat  het hele ding alsof het nooit gebeurd is, zelfs als de militaire situatie tussen de VS en Iran  blijft precair als altijd . Laat het contrast tussen je herinnering aan wat er is gebeurd en hun daaropvolgende gedrag je informeren over wat deze mensen echt zijn en waar ze echt voor staan.

Geloof niet in hun plotselinge voorstander van anti-oorlogswaarden en scepsis ten opzichte van oorlogsverhalen. Negeer hun verhalen over zichzelf en wat ze waarderen, en bekijk in plaats daarvan hun acties. Het is een zeer veilige gok dat hun woorden op dit moment en hun acties in de komende weken twee heel, heel verschillende verhalen zullen vertellen.Lees ook:  De Trump gekken komen nog een keer samen

Comments

comments