Duitse Vereniging van Ambtenaren waarschuwt: Het systeem zal instorten

Duitse Vereniging van Ambtenaren waarschuwt: Het systeem zal instorten

12 januari 2020 1 Door Indignatie redactie

Het gaat over niets minder dan de toekomstige levensvatbaarheid van Duitsland. Politici hebben de afgelopen decennia openbare diensten gered. De Duitse Vereniging van Ambtenaren waarschuwt nu dringend voor een systeemstoring tegen 2030.

Volgens het federale en nationale demografische portaal had de openbare sector in 2018 meer dan 4.800.000 werknemers. In vergelijking met 1991 met 6 740 000 werknemers is dit een daling van bijna 2 miljoen werknemers, of ongeveer 30 procent. De langdurige inkrimping van het personeel is voornamelijk te wijten aan de rationalisatie- en bezuinigingsmaatregelen van politici, terwijl tegelijkertijd de belasting- en belastingdruk van de bevolking voortdurend wordt teruggebracht tot een nieuw recordniveau. De enige opluchting voor de regering is te zien in de privatisering van de Deutsche Bahn in 1993, de Post in 1994 en de politiek gedreven vermindering van de strijdkrachten in de vroege jaren negentig. Maar dat rechtvaardigt niet het radicale rode potlood van de overheid.

De systematische ineenstorting van de openbare dienst zal niet onverwacht komen, integendeel, het kondigt zich al aan in alle geledingen van de samenleving. Die Welt meldt in het artikel “We zijn op weg naar een systeeminstorting” dat de kinderkankerafdeling van de Berlijnse Charité een opnamevries moest opleggen vanwege personeelstekorten. Momenteel zijn 10 van de 50 verpleegposten vacant. In Noordrijn-Westfalen zijn strafbare feiten nu elke dag veroordeeld met miljoenen euro’s van het gigantische cum-ex belastingschandaal omdat officieren van justitie met onderbezetting niet op tijd aanklagen.

Terwijl criminele advocaten, belastingadviseurs en bankiers profiteren van dit falen van de staat en ongestraft blijven, wordt de schade overgedragen aan het grote publiek. De sluis bij Brunsbüttel voor het kanaal van Kiel past naadloos in de schaamte van openbare gebouwen, zoals de luchthaven van BER. In plaats van 2020 is 2024 nu de vroegste datum. De verantwoordelijke water- en scheepvaartautoriteiten missen simpelweg de ingenieurs.

Er is niet langer een gebied dat de staat kwalitatief en betrouwbaar kan beheren. Of het nu “absurd lange wachttijden” zijn voor de burgerdienst en de rechtbanken, gebrek aan kinderopvang, gebrek aan lessen, gebrek aan zorg of een dagelijkse chaos in het stadsverkeer, die wordt verergerd door catastrofaal bouwplaatsbeheer. Staatsfalen als geheel is tegelijkertijd alarmerend en angstaanjagend.

Gezien deze dimensies spreekt de voorzitter van de Duitse Vereniging van Ambtenaren, Ulrich Silberbach, duidelijk: “De openbare dienst is een renovatie, afgebroken, versleten, versleten.” heeft de ellendige staat van het ambtenarenapparaat lang geleid tot sterfgevallen onder de bevolking.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn Berlijn-Reinickendorf stierf onlangs een man pijnlijk in een flatbrand. Een brandbestrijdingstrein met een draaitafelladder moest zich vanaf een afstand van tien kilometer verplaatsen omdat de bewakers in de buurt te zwak waren. In een tijd waarin illegale immigranten, waaronder islamistische terroristen, oorlogsmisdadigers en criminelen, open grenzen overschrijden met honderdduizenden Duitsland en elk jaar meer dan 50 miljard euro aan belastinggeld verspillen op federaal, staats- en lokaal niveau, moet een Berliner op dit moment pijnlijk zijn op zichzelf Brand appartement omdat de volgende brandweerkazerne niet operationeel is wegens gebrek aan personeel. Dit is de realiteit van Duitsland in 2020!

Stabiliteit van de samenleving in gevaar

De destabilisatie van Duitsland is dus door politieke actie beslissend versterkt en versneld.

De officiële voorzitter Silberbach spreekt soortgelijke zorgen uit: “Het moet voor iedereen duidelijk zijn: als de staat niet langer functioneert, zal dit een enorme impact hebben op de sociale cohesie in ons land.” Nu al gelooft 60 procent van de Duitsers dat de staat met de Het is overweldigd om zijn taken uit te voeren, met name met betrekking tot interne veiligheid en onderwijs. Silberbach erkent ook correlaties met betrekking tot de brutalisering van onze samenleving: “Niemand zou verbaasd moeten zijn als de agressies tegen de staat en zijn vertegenwoordigers, waaronder mensen in de openbare dienst, gewelddadiger worden.”

Momenteel wordt uitgegaan van een tekort van “ruim 200.000 werknemers”. Tegen 2030 dreigen de tekortkomingen te stijgen van 816.000 naar meer dan 1,25 miljoen, waardoor het systeem onvermijdelijk zou instorten. In de komende tien jaar zullen deze 1,25 miljoen werknemers met pensioen gaan. De generatie babyboomers neemt afscheid van de wereld van het werk, terwijl de geredde openbare dienst er niet in is geslaagd om een ​​volgende generatie in te huren en op te leiden.

Bovendien heeft de hele publieke sector een enorm imagoprobleem: een Angela Merkel, die zich terugtrekt uit de federale kanselarij voert een beleid tegen haar eigen bevolking zonder het zelfs aan de soeverein van dit land uit te leggen met een toespraak. Bovendien, moraliserende ministers en hooggeplaatste ambtenaren, evenals hoofden van autoriteiten en afdelingen, die niet naar lucratieve hoofdkantoren werden gehesen vanwege hun vaardigheden of hun sociale vaardigheden, maar alleen omdat ze het juiste partijboek hebben. De bovenste verdiepingen van de openbare dienst zijn decennialang een zelfbedieningswinkel geworden voor falende politici van de CDU, SPD en de Groenen.

Terwijl genderspecifieke richtlijnen en toiletten voor het derde geslacht of het gewone volk voor zover onbekende seksuele minderheden tot maanden op deze verdiepingen worden beslist, kunnen de lagere klassen van hervestigde nieuwe burgers worden beledigd als “nazi’s” als hun monetaire eisen niet snel worden geïmplementeerd , Iedereen die dit antisociale gedrag bekritiseert, krijgt geen steun van de directie, maar vliegt omdat hij een ‘nazi’ is.Comments

comments

Lees ook:  Begrijpt Angela Merkel niet dat de koppeling van 'Navalny' en 'Nordstream II' wel érg conveniënt is?