ZAL DE BRIEF VAN QASSEM SOLEIMANI ZIJN BESTEMMING BEREIKEN?

ZAL DE BRIEF VAN QASSEM SOLEIMANI ZIJN BESTEMMING BEREIKEN?

12 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Met de moord op Qassem Soleimani verklaarden de Verenigde Staten aan de wereld dat zij geen nederlaag in het Midden-Oosten hadden toegegeven en hun agressie zouden voortzetten.

De militaire, economische en politieke verzwaktheid is het echter onwaarschijnlijk dat de Verenigde Staten deze oorlog alleen voortzetten.

Op dit moment zijn er aanwijzingen dat Washington een plan heeft opgesteld om enkele landen en bevolkingsgroepen in de regio tegen Iran en Turkije te gebruiken door bestaande conflicten en tegenstrijdigheden verder aan te zetten.

De Amerikaanse moord op Qassem Soleimani en het beleid dat de VS in Libië voeren, zijn cruciale onderdelen van dit plan.

TWEE FASEN EN DE UITVOERING VAN HET PLAN VAN DE VS.

Het plan van de VS bestaat uit twee fasen:

  1. Iran en soennitische Arabische landen tegen elkaar uitdagen en reeds gespannen relaties omzetten in een open conflict.
  2. Om botsingen tussen Arabische landen, met name Egypte en Turkije, af te dwingen via de regering van nationaal akkoord (GNA) en Haftar in Libië.

Hoe zal het plan worden uitgevoerd?

  1. Na de moord op Soleimani was het eerste dat de Verenigde Staten en hun medewerkers deden, publicaties en verhandelingen benadrukken die de nadruk leggen op sektarische verschillen.

In deze richting, in de komende dagen:

  1. Het is mogelijk dat in Arabische landen waar soennieten en sjiieten samenleven, aanvallen gericht op soennieten en uitzendingen die Iran verantwoordelijk houden voor de aanslagen worden voortgezet.
  2. De VS zullen botsingen tussen Iran en de Golfstaten in verschillende delen van de regio stimuleren, vooral in de buurt van het Golfgebied.
  3. Tegelijkertijd hebben de Verenigde Staten met de moord op Soleimani stappen gezet in Libië om hun strategie voor het exploiteren van het conflict tussen de GNA en Haftar verder te ontwikkelen.

In de eerste week van januari heeft de Amerikaanse ambassade in Libië twee kritische verklaringen in deze richting afgegeven. De informatie werd gedeeld dat Amerikaanse functionarissen de Turks-gesteunde regering van National Accord (GNA) hadden ontmoet, de verklaring benadrukte dat “de mogelijkheid van een buitenlandse militaire interventie die de soevereiniteit van Libië bedreigt, groot is.” Aan het einde van deze verklaring wordt opgemerkt dat de Verenigde Staten en de GNA gezamenlijke acties kunnen ondernemen tegen militietroepen in Libië.

In de tweede verklaring werd de aanval op de Militaire School behorend tot de GNA veroordeeld, zonder de namen te vermelden van de landen of groepen die de aanval hebben uitgevoerd. In het tweede deel van deze verklaring waren de activiteiten van Turkije in Libië gericht en werden positieve berichten gegeven aan de aanhangers van Haftar.

Naast deze verklaringen van de VS, publiceerden VS / Israëliërs en de Golfmedia een aanzienlijke hoeveelheid desinformatie die bedoeld was om een ​​open conflict tussen Turkije en Egypte in Libië uit te lokken.

Lees ook:  Trump schept op over zijn COVID-19-immuniteit, ruzie met Fauci

Gezien deze informatie:

  1. Het is niet moeilijk om te beoordelen dat de Verenigde Staten proberen de grond waarop Ankara is gebaseerd in Libië te verschuiven door de GNA en / of de met de GNA verbonden groepen uit Turkije te plukken.
  2. Die provocaties zullen ter plaatse worden gedaan, terwijl desinformatie wordt verspreid om een ​​confrontatie tussen Turkse en Egyptische troepen uit te lokken. Een voorbeeld was een vals rapport van het in Israël gevestigde DEBKA-bestand dat zei dat Egyptische tanks Libië waren binnengekomen om Turkse troepen tegen te gaan.

HET DOEL VAN HET PLAN

Het plan van de VS heeft twee doelen, een medium en een op lange termijn.

  1. Op de middellange termijn is het plan om de vijandigheid tegen de as Turkije-Iran in de Arabische wereld op te blazen en hun vijandigheid tegenover Israël te laten vergeten. In feite hopen ze van Israël een bondgenoot van de Arabieren tegen de Turken en de Perzen te maken om Tel Aviv veilig te stellen.

De experts die we in Caïro hebben geïnterviewd, deelden de informatie dat de Verenigde Arabische Emiraten en Israël intensieve inspanningen in deze richting hadden geleverd.

  1. Op de lange termijn, voorkomen dat China toegang krijgt tot de regio en het werkveld van Rusland beperken door eindeloze oorlogen tussen de staten van de regio op te wekken.

HOE KAN HET PLAN VAN DE VS WORDEN GECONTROLEERD?

De beste manier om het Amerikaanse plan te verstoren, is door de brief in de zak van Soleimani te bezorgen na zijn afschuwelijke moord door Washington.

De Iraakse premier Adil Abdul-Mahdi heeft aan de pers aangekondigd dat de brief van Soleimani was gericht aan Saoedi-Arabië.

Als Soleimani niet was gedood, zou hij via Irak een bericht aan Saoedi-Arabië hebben bezorgd.

Alleen de schrijvers van de brief zouden de inhoud kennen … Het is echter de moeite waard om de woorden te vermelden die steeds opnieuw worden herhaald door de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Kazem Sajjadpour: “Omdat de samenwerking tussen Iran en Turkije conflicten in de regio aanpakt, zal de regio veiliger blijven groeien. Turkije en Iran moeten samenwerken met Egypte en Saoedi-Arabië. (…) Vier regionale spelers in het Midden-Oosten, West-Azië en Noord-Afrika kunnen beter samenwerken. Deze samenwerking van regionale actoren zal de regio ten goede komen. ”

In overeenstemming met de verklaringen van Sajjadpour, zal het bezorgen van de brief van Soleimani aan zijn adres de Verenigde Staten wankelen.

De manier om de voeten van Washington volledig van de grond te vegen, is door een soortgelijke brief van Ankara naar Caïro te sturen.

Ik weet niet wie de brief gaat bezorgen, maar ik weet heel goed dat een dergelijke brief zal helpen de regionale samenwerking te versterken, en zeker zou helpen Washington definitief uit beeld te halen.Lees ook:  De wereld straffen met sancties

Comments

comments