5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Beschuldiging: kan het iemand ook iets schelen?

impeach

 11 total views,  3 views today

“Pelosi verplettert McConnell, stap voor stap.”

Dus een waarblauwe liberale website die bekend staat als de Daily Kos, verklaarde vorige maand in een bizarre kop . Het is een goed voorbeeld van hoe volledig Democraten zich hebben teruggetrokken in hun eigen fantasiewereld.

Pelosi verplettert niemand. Dankzij de voortdurende afzetting fiasco, zit ze vast in een val van haar eigen bedenken en is niet in staat om een ​​enkele stap te zetten zonder de zaken erger te maken. Hoe meer ze de artikelen van beschuldiging aan de senaat doorgeeft, hoe dwazer ze lijkt. Maar als ze ze doorstuurt, ziet ze er uiteindelijk slechter uit, omdat Mitch McConnell zijn macht als leider van de Republikeinse meerderheid zal gebruiken om ze snel op of neer te stemmen, wat vrijwel zeker zal resulteren in de vrijspraak van Trump. Al die fraaie toespraken op de vloer van het huis over het handhaven van de grondwet, het verdedigen van Rusland, het verdedigen van de dappere kleine Oekraïne, bla bla bla – al die stoer-en-drang zal ten onder gaan in een strikte partijstemming die de hoogste politieke amateur had maanden geleden kunnen voorspellen.

Als Pelosi aan de andere kant de aandrang van de New York Times volgt en McConnell manoeuvreert om een ​​volledig proces te houden, zal de uitkomst nog desastreuzer zijn. De reden is dat Pelosi en de Times hopen tegen de hoop dat een proces Democraten in staat stelt ex-nationale veiligheidsadviseur John Bolton te dagvaarden, die vervolgens de Senaat zal onthullen met verhalen over Trump die de Oekraïense president Volodymyr Zelensky chanteren die zo schokkend zijn, dus sensationeel, zo geurig van corruptie en kwade trouw, dat zelfs hardline Republikeinen zullen stemmen om te veroordelen.

Als dat zo is, zal Trump van het podium afglijden, Mike Pence zal een theocratische dictatuur opleggen en vermoedelijk zal Pelosi nog lang en gelukkig leven.

Maar het is een pipedream. Ten eerste is het onwaarschijnlijk dat Bolton op dit punt iets te zeggen heeft dat verder gaat dan wat zijn plaatsvervanger, Fiona Hill, in november al aan de inlichtingencommissie van het Huis heeft verteld. Hill, een strenge ramrod-rechte neocon die Vladimir Poetin zelf waarschijnlijk de broek zou afschrikken, getuigde dat de ambassadeur Gordon Sondland van de Europese Unie afgelopen zomer verklaarde dat Trump Zelensky een veelgevraagde bijeenkomst van het Witte Huis zou geven alleen “als er specifieke onderzoeken worden gestart” over waarom Joe Biden had aangedrongen op het ontslag van een Oekraïense officier van justitie die een zakenman zocht die zijn zoon had aangenomen.

Dit was de tegenprestatie waar democraten volgens de bedrijfsmedia naar op zoek waren. Maar het was niet om de eenvoudige reden dat Hill niet in staat was om licht te werpen op waarom Trump in de eerste plaats zo op zoek was naar een onderzoek. Was het omdat hij een politieke tegenstander wilde smeren waarvan hij wist dat hij onschuldig was? Of barstte hij van verontwaardiging over het duidelijk corrupte gedrag van Biden en besloot hij daarom dat Oekraïne de feiten aan het licht zou brengen?

Het verschil is cruciaal. Toch kon Hill op geen enkele manier zeggen, en er is geen bewijs dat Bolton dat ook zal zijn. Wat Democraten zichzelf niet kunnen laten toegeven, is dat de tweede optie – morele verontwaardiging – verreweg het meest waarschijnlijk is, omdat het gedrag van Biden net zo afschuwelijk was als Trump zegt. “Biden’s familie is verzilveren op zijn carrière voor tientallen jaren,” Ryan Grim pointed outin The Intercept een paar maanden geleden, en zijn zoon een baan bij een van de meest beruchte oligarchen van Oekraïne laten nemen nadat Barack Obama hem had belast met het uitroeien van corruptie, was zo overdreven dat het leek alsof gangbuster Eliot Ness uit de jaren dertig had de andere kant op gekeken terwijl een van zijn nakomelingen voor Al Capone ging werken. Inderdaad, de feiten zijn zo vernietigend dat het bijna onmogelijk is om te bewijzen dat morele verontwaardiging geen motief van Trump was, dat afzetting des te meer ondermijnt.

Maar dat is niet de enige reden waarom de ultra-havikige Bolton de goederen niet zal leveren. De andere is dat hij zo opgetogen is door de moord op Trump van de Iraanse militaire commandant Qassem Soleimani dat het laatste wat hij wil doen zijn greep op de macht losmaken. “Lang in de maak, dit was een beslissende slag tegen de kwaadaardige Iraanse Quds Force-activiteiten wereldwijd”, tweette hij enkele uren na de hit. “Ik hoop dat dit de eerste stap is naar een verandering van regime in Teheran.”

Klinkt dat als een man die zijn ex-baas in de rug wil steken? Nauwelijks. Gezien de beroemde strijdkrachten van Bolton, klinkt het als iemand die zich een weg terug probeert te banen naar de goede genaden van Trump voor het geval hij herverkiezing wint – en het afleggen van verdoemenis in de Senaat is de slechtste manier om het doel te bereiken.

Dus zal Pelosi des te meer vernederd worden. En dat gaat ervan uit dat Republikeinen het mes niet verdraaien door hun eigen getuigen op te roepen – mensen zoals Joe en Hunter Biden, Adam Schiff of CIA-klokkenluider Eric Ciaramella – een verzameling fraudeurs en telefoons die ze graag zullen roosteren over brandende kolen. Hun vreugde zal grenzeloos zijn. Maar de enige persoon die Pelosi de schuld heeft, is zichzelf.

Dit is allemaal erg jammer, want niet alleen is Trump schuldig aan meerdere hoge misdaden en misdrijven – kinderen opsluiten in kooien langs de Mexicaanse grens, moslims verbieden, een niet-uitgelokte agressieoorlog tegen Iran voeren, het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag afschaffen, en zo verder – maar hem onaangeroerd weg laten walsen betekent dat hij zich nooit meer zorgen hoeft te maken over afzetting. Hij zal zich zo ondemocratisch gedragen als hij wil, als hij een tweede termijn wint, en na het fotograferen van zijn prop, zal het Congres er niets aan kunnen doen.

Dictatuur hier komen we, niet ondanks de Democraten maar vanwege hen. In plaats van zich te houden aan de misdrijven die tellen, kozen ze ervoor om Trump van rechts aan te vallen door hem te beschuldigen dat hij zachtaardig was tegen Moskou, militaire hulp weigerde aan de neonazistische defensietroepen van Oekraïne en aandrong op een onderzoek naar een corrupte democraat die bij uitstek verdient het. Het is een klassiek voorbeeld van laffe Dems die proberen conservatiever te zijn dan de GOP en bijgevolg het land steeds steviger naar rechts duwen. Het is een verachtelijke gok die het verdient om verslagen te worden, en gelukkig is dat zo.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments