Den Haag: politie gebruikt wapenstokken en honden om gewelddadige migranten aan te pakken

Den Haag: politie gebruikt wapenstokken en honden om gewelddadige migranten aan te pakken

13 januari 2020 1 Door Indignatie redactie

Een week geleden gooiden asielzoekers uit Eritrea in Den Haag stenen en flessen naar de Nederlandse politie omdat ze wilden voorkomen dat ze naar een concert voor veiligheidscontrole zouden gaan en zonder kaartjes. Vier politieagenten raakten gewond. Toen de situatie dreigde te escaleren, viel de politie hard op. Mark Grigi schrijft over de volgende video:

“100 migranten uit Eritrea willen een feest bijwonen in het Zalencentrum Kristal op 5 januari 2020. Je hebt geen toegangskaarten, maar loop gewoon de evenementenhal in zonder te betalen. De politie wordt dan opgeroepen, maar stenen en flessen worden naar hen gegooid. De stemming is opgewarmd. Vier politieagenten raken gewond. Er wordt een honden- en ruiterrelais gebruikt. Een hond bijt op de knie van een Eritrese relschoppers, de man schreeuwt en probeert de hond met zijn hand af te weren. Maar het lukt hem niet.

Oproerkraaiers worden uitgezet

Na een uur heeft de Nederlandse politie de situatie onder controle. Eritrese relschoppers moeten nu verwachten te worden uitgezet. ‘

Nederlandse media bevestigen dit verslag van wat er gebeurt, waarvan de video alleen het deel toont waar de politie optreedt tegen de gewelddadige Eritreeërs:

Sindsdien is er in Nederland discussie over of de politie te hard heeft gereageerd.Comments

comments