Goldman Sachs: ‘s Werelds superrijken dekken zich in met fysiek goud in geheime bunkers

Goldman Sachs: ‘s Werelds superrijken dekken zich in met fysiek goud in geheime bunkers

13 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De strategische argumenten voor het bezitten van goud zijn nog steeds sterk, volgens analisten bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Ze wijzen op factoren zoals politieke onzekerheid, recessieangsten en andere zorgen van de wereldwijde elite.

Uit onderzoeksgegevens van Goldman Sachs blijkt dat fysiek bezit van goud de beste manier lijkt te zijn voor de wereldwijde elite om zich in te dekken. De fysieke aankoop van goud is de afgelopen drie jaar statistisch snel toegenomen. In een notitie die door Goldman Sachs naar klanten is gestuurd en door Yahoo Finance is bekeken, staat:

inds eind 2016 is de impliciete opbouw van niet-transparante goudbeleggingen veel groter dan de opbouw van zichtbare goud ETF’s (Exchange Traded Funds).

Dit betekent eenvoudig dat voor degenen die goud in hun luxe bunkers hebben – en de vraag groeit snel – het bezit van goudstaven is een must. De bank gaat verder:

Deze [gegevens] zijn consistent met de rapporten dat de kluisvraag wereldwijd snel groeit.

Gary Lynch, algemeen directeur van de in Texas gevestigde Rising S Company, vertelde CNN dat de verkoop van de standaard high-end ondergrondse bunkers van het bedrijf in 2016 met 700 procent is gestegen ten opzichte van 2015, terwijl de totale verkoop is gedaald sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen alleen al in november 300 procent toename.

Het bericht van de zakenbank luidde:

Wij geloven dat politieke risico’s dit kunnen verklaren, want wanneer een persoon probeert de risico’s van sancties of onroerendgoedbelasting te minimaliseren, is het logisch om fysieke goudstaven te kopen en op te slaan in een kluis – waar ze moeilijker te bereiken zijn voor overheden ,

Ten slotte kan deze opbouw ook een weerspiegeling zijn van de afdekking door mondiale vermogende particulieren tegen economische en politieke risicoscenario’s waarin zij niet willen dat financiële instellingen hun goudposities bemiddelen vanwege het bijbehorende tegenpartij-kredietrisico.Comments

comments