Je hebt vijf seconde die je leven kan veranderen

Je hebt vijf seconde die je leven kan veranderen

13 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

“Veel burgers voelen zich alleen gelaten met hun angst voor misdaad. Bijna geen enkele burger is zich bewust van de daderpsychologie en weet daarom niet hoe hij zich voor en tijdens een misdrijf moet gedragen. Uit mijn tientallen jaren ervaring als strafrechter weet ik dat verkeerd slachtoffergedrag in veel gevallen tot een vermijdbare catastrofe heeft geleid. In veel gevallen hadden mensen zelfs de misdaad kunnen voorkomen als ze alleen maar gepast hadden gehandeld voor de situatie.

Dit kan een overval zijn als er plotseling een gangster voor je staat, een manager die je wil dwingen te tekenen, een klant die plotseling over jou of je partner klaagt en je fundamenteel levert speech. “Unieke kansen” zijn ook mogelijk:

Uit het niets komt een bekende politicus tevoorschijn, die je plotseling je mening grondig zou kunnen geven. In een breed perspectief kan alles worden omschreven als een soort beveiliging als ze worden geïnformeerd over de fundamentele problemen die zich kunnen voordoen en bekend zijn met de gestructureerde reactieopties.

Wie betrapt wordt, verliest

OK, dat is vergezocht en niet vergelijkbaar, hoor ik je zeggen. Misschien wel, en toch hebben deze situaties een identieke kern. Alleen degenen die van tevoren hun eigen interventiemogelijkheden hebben bekeken, kunnen dergelijke onvoorziene examens halen en er zelfs persoonlijk voordeel uit halen. Wie betrapt wordt, verliest.

Lees ook:  Gewelddadige blanke suprematie verspreidt zich - net als islamitisch radicalisme, waarschuwen experts

Je hebt zelfs geen voorkennis nodig, vertrouw op je eigen bedoelingen en begin te denken aan dergelijke of vergelijkbare situaties in je geest. Train het moment van verrassing dat uw tegenpartij verbaast en leidt tot een onvermogen om korte tijd te handelen. Je voorbereiden op onwaarschijnlijke situaties in het dagelijks leven, zelfs voor de gevaarlijke, bedreigende, is niets meer dan wanneer de deur opengaat en Angela Merkel plotseling de lift met je deelt. Heb je altijd al eens mondeling iets van de kanselier willen verwijderen? Gooi je remmingen overboord, je hebt de unieke mogelijkheid om te praten volgens je regels, die maar een paar seconden duren. Er is geen tweede kans, de woede over gemiste kansen duurt precies de rest van je leven.

In geval van een overval, laat de mobiele telefoon plotseling vallen wanneer deze wordt “overgedragen”

Over het algemeen is het vooral een kwestie van iets verrassends doen, zowel in gevaarlijke situaties als in het geval van plotseling opkomende kansen, die niet beperkt hoeven te blijven tot verbaal snel verstand. In het geval van een overval kan de mobiele telefoon bijvoorbeeld tijdens de “overdracht” plotseling vallen, als de dader voorover buigt, gebruik dan dit korte tijdvenster om luid geschreeuw te vluchten. Een andere optie zou zijn om ‘vrijwillig’ een voorbereide portemonnee met gesneden krantenpagina’s ter grootte van bankbiljetten uit te delen. Natuurlijk werkt dit alleen als je op zijn minst ideaal bent voorbereid.

Het boek van Steffen Meltzer is zo relevant omdat het geest en fysiek-concrete alternatieve manieren van handelen verbindt. “Doe iets waarvoor de dader geen plan heeft. Neem het initiatief om met de situatie om te gaan. Wees geen slachtoffer, maar een winnaar. ”Effectief, praktisch en gemakkelijk te gebruiken.Lees ook:  Nieuwe gerechtelijke aanvraag: Ghislaine Maxwell 'vluchtte' door het huis tijdens inval; FBI heeft met tinfolie omwikkelde mobiele telefoon gevonden

Comments

comments