Oops! Facebook-bug onthult dat de berichten van Greta Thunberg mogelijk niet van haar zijn

Oops! Facebook-bug onthult dat de berichten van Greta Thunberg mogelijk niet van haar zijn

13 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Onze geliefde Greta Thunberg blijkt niet haar eigen berichten te schrijven. Voor critici geen grote schok, iedereen die een beetje kritisch kijkt naar haar ziet dat ze niks anders is dan een speelpop van een ijzersterk lobbyteam. Van het weekend had Facebook een update, en door de update was te zien wie de beheerders zijn van Facebook pagina’s en zo werd Greta Thunberg dus ‘exposed’!

De meeste berichten zijn naar alle waarschijnlijkheid geschreven door de vader van Greta Thunberg, Svante Thunberg, en een klimaatactivist uit India, Adarsh Prathap. Op zich geen grote schok dat ze andere mensen haar berichten laat schrijven. Veel politici doen dit al standaard, ook zij hebben zo hun eigen spindoctors en media-adviseurs.

Alleen het probleem met Gretaligt wat anders: ze heeft de halve wereld kunnen overtuigen dat haar klimaatactivisme en klimaatstaking een intrinsieke motivatie was. Nu blijkt al een tijdje dat ze eigenlijk aangestuurd wordt door een succesvol pr-team. Fake it, until you make it zeggen we dan maar.

Toen het bekend werd dat men kon zien wie haar berichten schreef probeerde Greta zelf te redden wat er te redden valt. Het imago en de mythevorming moet namelijk wel in stand worden gehouden. Hopelijk is ze nog geen afvallige voor de Groene Khmer.

Lees ook:  Trump, QAnon en een naderende dag des oordeels: achter de Facebook-gevoede opkomst van The Epoch Times

Een bug in de code van een Facebook-update die vorige week werd uitgerold, maakte het per ongeluk mogelijk om te zien welke accounts verantwoordelijk waren voor berichten op Facebook-pagina’s , inclusief die van beroemdheden en politici, voor een periode van enkele uren.

“Het enige dat nodig was om de bug te misbruiken, was het openen van een doelpagina en het controleren van de bewerkingsgeschiedenis van een bericht. Facebook heeft ten onrechte het account of de accounts weergegeven die wijzigingen in elk bericht hebben aangebracht, in plaats van alleen de bewerkingen zelf,” legde Wired uit .

Facebook plaatste snel een oplossing, dankzij een beveiligingsreiziger die hen op de hoogte bracht. “We hebben snel een probleem opgelost waarbij iemand kon zien wie een bericht namens een pagina heeft bewerkt of gepubliceerd, wanneer hij naar de bewerkingsgeschiedenis keek,” zei Facebook in een verklaring.

Terwijl de oplossing snel werd gemaakt, begonnen schermafbeeldingen op sociale media te circuleren en onthulden de accounts achter verschillende officiële Facebook-pagina’s, waaronder die van klimaatactiviste, Greta Thunberg.

En raad eens? Als je een van Greta’s 3 miljoen fans bent, zou je misschien teleurgesteld zijn om te horen dat ze waarschijnlijk niet de auteur is van al haar berichten. Volgens screenshots die online worden gedeeld, kunnen berichten die door Greta worden geschreven mogelijk zijn geschreven door haar vader, Svante Thunberg en / of Adarsh ​​Prathap, een klimaatactivist en afgevaardigde bij de VN-organisatie voor klimaatverandering – die naar verluidt de pagina heeft opgericht in december 2018.

Greta, of iemand die zich voordeed, probeerde zaterdagochtend de situatie in een Facebook-bericht uit te leggen. “Sommige mensen hebben gevraagd wie deze pagina beheert”, luidt het bericht. “Allereerst gebruik ik sinds vorig voorjaar alleen Facebook om opnieuw te posten wat ik op mijn Twitter- en Instagram-accounts schrijf.”

“Omdat ik ervoor heb gekozen om niet persoonlijk op Facebook te zijn (ik heb het al eerder geprobeerd, maar besloot dat het niet voor mij was), gebruik ik mijn vader Svantes-account om content opnieuw te posten, omdat je een account nodig hebt om een ​​Facebook-pagina te beheren,” vervolgde het bericht .

“De rest die op Facebook wordt gedeeld, wordt opnieuw op Twitter en Instagram geplaatst door de man die de Greta Thunberg Facebook-pagina heeft opgericht lang voordat ik wist dat het bestond. Zijn naam is Adarsh ​​Prathap en hij woont in India. Omdat veel mensen dachten dat het was mijn officiële pagina in het begin vroeg ik of ik het kon beheren en hij zei ja. “

Greta beweert dat alle inhoud op de pagina door haar is geschreven en vervolgens door haar vader of Prathap is geplaatst. “Alle teksten op mijn Facebook-pagina zijn natuurlijk door mij geschreven, net als al het andere.”

Greta wordt vermeld als de bevestigde pagina-eigenaar van de pagina en er worden twee paginabeheerders vermeld, een in India en een in Zweden.Lees ook:  BELACHELIJK: Greta Thunberg nogmaals genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede

Comments

comments