Waarom schieten vulkanen overal ter wereld gigantische wolken as de lucht in?

Waarom schieten vulkanen overal ter wereld gigantische wolken as de lucht in?

13 januari 2020 1 Door Indignatie redactie

Tot nu toe is er zeker geen gebrek aan seismische activiteit geweest in 2020. Slechts enkele dagen geleden schreef ik over de gruwelijke aardbevingszwerm die Puerto Rico momenteel ervaart. Meer dan 1.000 aardbevingen hebben Puerto Rico tot nu toe geteisterd, en zoals je hieronder zult zien, werd het net getroffen door nog een zeer grote aardbeving. 

Maar nu staan ​​vulkaanuitbarstingen centraal. Met name een massale uitbarsting op de Filippijnen haalt de krantenkoppen over de hele wereld, maar wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat verschillende andere vulkanen de afgelopen week ook op spectaculaire wijze hun top hebben geblazen. Plots schieten vulkanen over de hele wereld gigantische wolken asmijl de lucht in, en dit is voor veel experts een raadsel.

Laten we eens kijken wat we de afgelopen 7 dagen hebben gezien.

Afgelopen dinsdag schoot een van de belangrijkste vulkanen in Alaska hete as 25.000 voet in de lucht …

De Shishaldin-vulkaan barstte dinsdag om 5 uur los, kondigde het Alaska Volcano Observatory aan en stuurde een eerste aswolk naar 19.000 voet. Wolken verdoezelden in eerste instantie de berg, maar satellietbeelden bevestigden de aswolk, zei geofysicus Hans Schwaiger van de US Geological Survey.

De seismiciteit verminderde enkele uren, maar nam daarna weer toe. Tijdens de toename spuwde de vulkaan een aswolk tot 25.000 voet, kondigde het observatorium aan. De latere uitbarsting verhoogde het volume as.

Er zijn 5280 voet in een mijl, en dus hebben we het over een aswolk van bijna 5 mijl hoog.

Dan op donderdag, Mt. Popocatepetl in Mexico schoot hete as bijna 4 mijl in de lucht …

De Mexicaanse Popocatépetl-vulkaan barstte donderdag tot leven in een spectaculaire stroom lava en wolken van as die gloeiende rotsen ongeveer 20.000 voet de lucht in gooide.

De dramatische explosie van de actieve stratovulkaan, iets meer dan 40 mijl ten zuidoosten van Mexico-stad, werd op video vastgelegd door CENAPRED, het National Center for Disaster Prevention, Mexico.

Degenen die mijn werk regelmatig volgen, weten al dat ik me ernstig zorgen maak over Mt. Popocatepetl. Het heeft het potentieel om de ergste natuurramp in de moderne geschiedenis van Noord-Amerika te veroorzaken, omdat het vrij dicht bij Mexico-Stad ligt. De volgende samenvatting van de potentiële dreiging dat Mt. Popocatepetl-poses komen uit een van mijn vorige artikelen …

Ongeveer 26 miljoen mensen wonen binnen 60 mijl van de krater van Popocatepetl, en dus hebben we het over het potentieel voor dood en vernietiging op een schaal die moeilijk voor te stellen is. In de oudheid, Mt. Popocatepetl begroef hele Azteekse steden in oververhitte modder , maar toen ging het ongeveer 1000 jaar slapen. Helaas voor ons begon het opnieuw te ontwaken in de jaren negentig, en nu is dit de meest actieve die we ooit hebben gezien sinds de vulkaan oorspronkelijk opnieuw ontwaakte.

Laten we hopen dat Mt. Popocatepetl vestigt zich, omdat de dood en vernietiging die een catastrofale uitbarsting zou veroorzaken, niet in de hitlijsten zou liggen.

Ondertussen schoot de Sabancaya-vulkaan in Peru net in Zuid-Amerika een pluim van vulkanische as ongeveer 24.000 voet de lucht in …

Lees ook:  FBI's Wray laat zien dat hij een diep staat moeras schepsel is nadat hij beweerde dat hij geen term "spionage" zou gebruiken om de FBI surveillance op Trump campagneambtenaren te beschrijven

Explosieve activiteit gaat door. Vulkanisch as-adviescentrum (VAAC) Buenos Aires waarschuwde voor een vulkanische aspluim die opsteeg tot een geschatte hoogte van 7300 m (7300 m) of vluchtniveau 240 en zich op 15 kts in S-richting beweegt.

Maar bijna niemand let op wat zich net in Peru heeft afgespeeld vanwege wat er net op de Filippijnen is gebeurd.

Op zondag brulde de vulkaan Taal tot leven, en er wordt gemeld dat de uitbarsting “stoom, as en kiezels tot 10 tot 15 kilometer (6 tot 9 mijl) de lucht in stuurde  .

Kun je je dat voorstellen?

Volgens USA Today is as al in Manilla aangekomen en is er ‘roodgloeiende lava’ uit de vulkaan gutst …

Roodgloeiende lava stroomde maandag uit een Filippijnse vulkaan na een plotselinge uitbarsting van as en stoom die dorpelingen dwong te vluchten en de internationale luchthaven, kantoren en scholen van Manila te sluiten.

Er waren geen onmiddellijke meldingen van slachtoffers of grote schade door de uitbarsting van Taal vulkaan ten zuiden van de hoofdstad die zondag begon. Maar aswolken bliezen meer dan 100 kilometer naar het noorden, bereikten de bruisende hoofdstad Manila en dwongen de sluiting van de belangrijkste luchthaven van het land met tot nu toe meer dan 240 internationale en binnenlandse vluchten geannuleerd.

Helaas waarschuwen de autoriteiten dat het ergste nog moet komen.

In feite vertellen ze ons dat een “gevaarlijke explosieve uitbarsting” letterlijk op elk moment kan gebeuren …

“De aardbevingen waren sterk en het voelde alsof er een monster uitkwam”, zoals Cookie Siscar, die het gebied had verlaten en een rapport doorbracht van haar man, Emer, een pluimveehouder, vertelde de Times.

Het Filippijnse Instituut voor vulkanologie en seismologie verhoogde zijn dreigingsniveau voor Taal Volcano tot vier van de vijf en zei dat er op elk moment een “gevaarlijke explosie” kon optreden

Ondertussen blijven we overal ter wereld ongewone aardbevingen zien.

Na al sinds het begin van 2020 al meer dan 1.000 aardbevingen te hebben gehad, werd Puerto Rico zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 5.9 …

Een aardbeving met een kracht van 5,9 schudde zaterdag Puerto Rico en veroorzaakte verdere schade langs de zuidkust van het eiland, waar eerdere recente aardbevingen huizen en scholen hebben omvergeworpen.

De US Geological Survey zei dat de aardbeving om 08.54 uur (1254 GMT) 8 mijl (13 kilometer) ten zuidoosten van Guanica trof op een ondiepe diepte van 5 km.

Al een tijdje waarschuw ik dat onze planeet steeds onstabieler wordt en dat het schudden alleen maar erger wordt .

Ik weet dat veel mensen me eerst niet geloofden, en dat is prima.

Na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen zullen misschien nog een paar mensen beginnen te begrijpen wat er aan de hand is.

Er zijn altijd aardbevingen en vulkaanuitbarstingen geweest, maar voor het grootste deel van ons leven hebben we kunnen aannemen dat onze planeet over het algemeen stabiel is.

Helaas is dat niet langer een veilige veronderstelling.

We zijn een periode ingegaan waarin alle oude veronderstellingen niet langer van toepassing zijn en alles wat kan worden geschud, wordt geschud.Lees ook:  Potentiële gevallen van Coronavirus verschijnen letterlijk overal in de Verenigde Staten

Comments

comments