Crisissessie bij de Koningin: Royalty zonder hoop

Crisissessie bij de Koningin: Royalty zonder hoop

14 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De koningin begrijpt de wens van haar kleinzoon voor meer privacy. Toch houdt het conflict daar niet op, gelooft de Britse schrijver James Hawes. Brexit en de koningin waren betrokken bij de ondergang van de koninklijke familie.

Vorige week kondigden de jongere kleinzoon van de koningin Harry en zijn vrouw Meghan aan dat ze zich allebei wilden terugtrekken uit hun functie als leden van de koninklijke familie. De verklaring werd afgelegd zonder de koninklijke familie te raadplegen, en Britse – en internationale – media hebben sindsdien dagelijks verslag uitgebracht over de crisis van de monarchie in Groot-Brittannië. Een crisisbijeenkomst tussen de koningin en Harry, zijn broer William en vader Charles volgde maandag. De koningin kondigde vervolgens officieel ondersteuning aan voor Harry en Meghan. 

The Royal Family on Twitter

A statement from Her Majesty The Queen. https://t.co/IVSyfeojqk

Een einde aan de crisis in de Britse koninklijke familie kan niet worden afgeleid uit de verklaringen van de koningin, zegt James Hawes. De Britse schrijver is een nauwe waarnemer van de Engelse koninklijke familie en heeft verschillende boeken over de geschiedenis van Europa geschreven.

“De koningin zei dat er nog problemen moeten worden opgelost. ‘In principe’ bestaat er algemene overeenstemming dat het paar zich van het gezin kan afwenden, maar er is nog meer te verklaren. Dat suggereert niets goeds. “

Koninklijk deeltijdwerk is onmogelijk

Kortom, de vraag is of je “semi-koninklijk” kunt zijn. Als er iets heiligs is aan de koninklijke geboorte en het bestaan, hoe kun je er dan halverwege wegkomen, vraagt ​​Hawes. “Logischerwijs is dat eigenlijk niet mogelijk.” De koninklijke familie bevindt zich in een ernstige crisis: “Er werd gedacht dat het mooie, jonge paar Meghan en Harry de familie naar een nieuwe toekomst zouden kunnen leiden.”

Na de crisis over Prins Andrew en de impopulariteit van de troonopvolger Charles, was de aangekondigde terugtocht van het paar een enorme klap voor de koningin. In tegenstelling tot de nogal profielloze oudere broer William, werd gehoopt dat de “beter uitziende Harry, die ook zijn weg baande als soldaat” geen troonopvolger was, maar de voorkeur had als vertegenwoordiger van de koninklijke familie, zegt Hawes.

Brexit als een crisis voor het land en de koninklijke familie

De aangekondigde terugtrekking van Harry en Meghan is ook zo belangrijk omdat het hele land in crisis is met de Brexit. Eeuwenlang was er geen Britse koninklijke familie geweest, maar slechts één Brit.

Lees ook:  Zal de EU het coronavirus overleven?

“Nu het Verenigd Koninkrijk afbrokkelt, wat is de rol van deze Britse koninklijke familie? In een wereld waar het Engels – niet het Britse – nationalisme zijn grote overwinning viert, genaamd Brexit. Het is helemaal niet duidelijk wat de familie moet doen in een onafhankelijk Engeland. ”

Queen’s Mistake

Premier Boris Johnson loog volgens de hoogste rechters in Engeland tegen de koningin. Maar er waren geen gevolgen. Haar rol als de laatste hoedster van de grondwet werd aldus als ongeldig blootgelegd. Dat zou ook gevolgen hebben.

Hij ziet geen hoop voor de koninklijke familie en het Verenigd Koninkrijk, zegt Hawes. “Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt te eindigen. Ik weet niet hoe en of het koninklijk huis kan overleven. ‘

Hollywood in competitie met de monarchie

De Britse koningin Elizabeth II nodigde haar familie uit voor een crisisbijeenkomst op het Sandringham-landhuis deze maandag. De reden voor de crisisdiscussie is de aankondiging door Prins Harry en zijn vrouw Hertogin Meghan dat ze in de toekomst minder representatieve taken zullen opnemen en meer tijd in Noord-Amerika zullen doorbrengen. Sindsdien is er veel opwinding geweest in Groot-Brittannië.

De Britse monarchie staat altijd voor grote uitdagingen, zegt onze studiogast, de ‘Zeit’-journalist Ijoma Mangold. “Je hebt een aantal grote crises over dit huis zien gaan, waaruit het uiteindelijk sterker werd.”

Geheugen van Lady Di

De toegewijde Royals-fan herdenkt de dood van Lady Di, die de monarchie in twijfel had getrokken. In die tijd was het wereldpubliek van mening dat de kant van de mensheid, liefde en het open hart bij Lady Di lag. “De kant van het koude, versteende en rigide protocol lag bij de koningin en de ceremoniële van de koninklijke familie.”

Maar dat draaide ook weer om, zegt Mangold. Alle grote instellingen worden herhaaldelijk ondervraagd en aangevallen. “Dat hoort erbij.” De instellingen toonden vervolgens aan dat hun inhoud veel sterker was dan je zou denken omdat ze de moraal van het heden niet op dezelfde manier volgden. “Daarom vinden we ze fascinerend”, zei de journalist. “Het feit dat ze bekritiseerd en zo vereerd worden, is één en hetzelfde.”

Rolverwachtingen voor Harry en Meghan

Zulke rollen, zoals die van Prins Harry en Hertogin Meghan, hebben ook bepaalde rolverwachtingen, zegt Mangold. De verbende ceremonie van Buckingham Palace staat niet eenvoudig tegenover vrije individualiteit.

Integendeel, twee zeer vergelijkbare werelden staan ​​tegenover elkaar. “De Meghan-wereld is niet de wereld van de eenvoudige vrouw van de straat en haar individuele geluk, maar dat is de andere grote roddelproductiemachine: Hollywood.” De Amerikaanse filmindustrie functioneert in veel opzichten net als de koninklijke familie. Het enige wat ontbreekt is dat “specifieke dynastieke genealogische element” dat is wat de Britse koninklijke familie fascineert.

(Gem)Lees ook:  Het open Racisme van Trump

Comments

comments