Er is iets in de VS

Er is iets in de VS

14 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

… en het is groter dan Iran. Gisteren, toen president Trump zijn verklaring aflegde over de aanval van Iran op een Amerikaanse militaire basis in Irak, dacht ik dat hij een beetje opgewonden klonk, maar zei tegen mezelf dat ik me dingen verbeeldde totdat een commentator hem bespottend noemde. Dit stelt me ​​in staat te suggereren dat Trump sterk gewapend was in de moord op een man vereerd door Iraniërs maar getagd als een moordenaar door de ‘oorlogspartij’ van Washington.

De dag voor zijn ongemak, had Trump’s staatssecretaris, Mike Pompeo, die gewoonlijk een glimlach van de Cheshire-kat vertoont, de rechtvaardiging uiteengezet voor het vermoorden van de hoogste generaal van Iran, Qassem Soleimani, wiens Quds Force Hezbollah en Hamas trainden, Israëls sterveling vijanden. Pompeo had zich voorbereid op een stoel in de Senaat, maar gisteren, terwijl hij zijn website versterkte, verklaarde hij bescheiden dat hij in zijn huidige baan zou blijven ‘zolang de president me wil’. Noem me uitslag, maar ik heb de duidelijke indruk dat hij van plan is om tegen Trump te lopen in de presidentsverkiezingen. Dit zou impliceren dat ‘de oorlogspartij’ of ‘de diepe staat’ of wat dan ook het meest geschikte label is voor de huidige bloedlust van Washington, heeft besloten dat de voorkeur van Trump voor deals boven oorlog niet langer kan worden getolereerd. (Aan het einde van zijn verklaring gisteren,

Enkele weken geleden kwam ik op een Youtube-filmpje met een Russische parlementariër die de overtuiging uitsprak dat Trump’s leven op het spel stond voor iets dat hij had gedaan waardoor de oorlogspartij niet tevreden was. Zijn collega’s daagden hem uit en ook ik dacht dat hij overdreven overdreef. Nu geloof ik dat hij gelijk had: wijdverbreide beschuldigingen dat Trump een ‘Russisch bezit’ is, illustreren de kloof die altijd heeft bestaan ​​tussen de onroerendgoedmogol en degenen die geacht worden zijn beleid uit te voeren. Zijn consequent aangetoonde gebrek aan kennis over de wijdere wereld, evenals zijn weigering om dit te verhelpen door briefings en boeken te lezen, hebben degenen die zijn beleid uitvoeren zijn eigen beleid laten uitvoeren zonder dat hij het zelf doorhad.

Lees ook:  DE AUTORITAIRE KRACHTMETING VAN TRUMP

Pompeo’s houding gisteren leek te impliceren dat de Republikeinse Partij ervan kon worden overtuigd hem te vervangen als hun presidentskandidaat bij de verkiezingen van november, terwijl voor anderen zijn enige reddende genade is dat hij visceraal tegen oorlog is. Pundits verwijzen regelmatig naar de ‘botuitloper’ die hem redde van militaire dienst, terwijl hij niet erkende dat de verkiezingsondersteuning van president Poetin duidelijk gebaseerd was op Hillary’s oorlogszucht. Weinig mensen erkennen dat zij de richtlijnen van de Wolfowitz Security Doctrine opvolgde, opgesteld tijdens het presidentschap van haar man met het verklaarde doel de Verenigde Staten als wereld-hegemon te handhaven. De richtlijn is gebaseerd op de bewering dat Rusland een van ‘s werelds grootste voorraden kostbare mineralen heeft die worden gebruikt voor het handhaven van militaire superioriteit.

In een ander signaal van problemen in de toekomst, heeft de ‘ briefing ‘ over de moord op Soleimani achter gesloten deuren woedend gemaakt op congresmensen, waaronder veel republikeinen, die niet de claim kochten van een ‘dreigende Iraanse dreiging’ die werd gebruikt om deze schandelijke daad te rechtvaardigen. Erger nog, de Amerikaanse wetgevers kregen te horen dat ze het incident niet moesten bespreken uit angst om de VS bloot te stellen aan vergelding! Gezien het feit dat de grondwet het Congres aanwijst als het geschikte orgaan om de oorlog te verklaren (niet de president of zijn kabinet), was dit onaanvaardbaar, zelfs voor sommige republikeinen.

Mijn kristallen bol vertelt me ​​niet wat de volgende zet van Pompeo zal zijn, maar de aanblik van de president die uit een binnenkamer tevoorschijn komt om een ​​handschoen van militaire en civiele functionarissen naar een microfoon te lopen, kan goed zijn verklaard voor zijn moeilijke ademhaling.

Comments

comments