Extinction Rebellion als een “extremist”? Britse politie slaat terug

Extinction Rebellion als een “extremist”? Britse politie slaat terug

14 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Britse politie wil een controversiële brochure intrekken waarin de eco-activistische beweging “Extinction Rebellion” (XR) wordt vermeld als “extremistisch” naast extreemrechtse en islamitische groepen.

Volgens de krant Guardian was de brochure bedoeld voor politieagenten, leraren en andere ambtenaren. In het VK zijn deze beroepsgroepen verplicht om jongeren en volwassenen te melden bij het zogenaamde “voorkomen” -programma als ze enig bewijs zien dat de betrokken persoon geradicaliseerde en ideologisch gemotiveerde misdaden zou kunnen plegen.

XR kreeg een hele pagina in de 12 pagina’s tellende publicatie. Er staat onder andere: ‘De zorg over klimaatverandering op zichzelf is niet extreem. Maar activisten kunnen mensen die risico lopen, aanmoedigen om gewelddaden te plegen, of zelf dergelijke daden plegen. heeft.

Volgens de Guardian werd de brochure vorig jaar in november gepubliceerd. Op vraag van de krant zei de Britse politie dat de brochure werd uitgegeven door de Counter Terrorism Policing South East (CTPSE), die verantwoordelijk is voor het zuidoosten van Engeland, en alleen in deze regio werd verspreid. U wilt nu controleren wie de publicatie heeft ontvangen en deze volledig intrekken. De opname van XR was een “fout”. De Britse politie gelooft niet dat XR “extremistisch” is. De richtlijnen voor het ambtenarenapparaat zullen dienovereenkomstig worden herzien.Comments

comments