De bevolking van Spanje overschrijdt 47 miljoen dankzij immigratie, en dat is positief

De bevolking van Spanje overschrijdt 47 miljoen dankzij immigratie, en dat is positief

15 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor het eerst in zijn geschiedenis telt Spanje meer dan 47 miljoen inwoners. Volgens de laatste bevolkingsgegevens in Spanje vond deze toename plaats door het positieve migratiesaldo van 209.097 mensen.

Anderzijds volgen we de verouderingstrend van onze bevolking , met een negatief vegetatief evenwicht van 45.002 mensen, dat wil zeggen dat het aantal sterfgevallen aanzienlijk hoger is dan het geboortecijfer. De bevolkingsgroei was te wijten aan de toename van de buitenlandse nationaliteit, gezien het feit dat de Spaanse samenleving achteruitging.

spanje

Verschillende internationale organisaties en Spaanse economen waarschuwen voor vergrijzing en bevolkingsverlies door negatieve saldi. De bevolkingspiramide en de projecties voor de komende jaren bewijzen het. De lage geboortecijfers, samen met de stijging van de levensverwachting, zullen Spanje binnenkort in het op een na oudste land ter wereld plaatsen.

Zowel de OESO, het IMF als AIReF in Spanje bieden de mogelijkheid om immigranten in Spanje op te nemen als een van de oplossingen voor dit probleem. Deze organisaties praten over de noodzaak om 5,5 miljoen migranten tot 2050 te absorberen, en verschillende economen in Spanje praten over de behoefte aan een gemiddelde van 250.000 tot 300.000 per jaar. Paradoxaal genoeg vallen deze cijfers samen met de aankomsten waarover we eerder hebben gesproken.

De grote uitdaging met mensen van migranten afkomst

Hoe kunt u een echt beleid van integratie en sociale cohesie in Spanje ontvangen en plannen om deze 5,5 miljoen migranten of 7,3 miljoen mensen van migranten die momenteel op ons grondgebied verblijven te verwelkomen? Dit is de uitdaging.

Spanje heeft de mogelijkheid om een ​​trendverandering op deze punten uit te oefenen, het is niet nieuw dat wij degenen zijn die een verbetering op het gebied van ontvangst zoeken, maar niet alleen. Integratie en sociale cohesie zijn sleutelwoorden in de zin van ontmoeting tussen mensen.

De parameters van rassenscheiding zijn toegenomen. Mensen die aankomen en blijven in Spanje zijn op zoek naar stabiliteit; Er zijn echter structuren die al worden behandeld door verschillende sociologietheoretici die praten over ruimtes waaruit raciale, sociale en ruimtelijke segregatie wordt verdedigd, waardoor een situatie wordt bepaald waarin in veel gevallen discriminatie en geweld plaatsvinden.

Een van die ruimtes zijn de koppen van het nieuws en de manier waarop de informatie die wordt verspreid naar de samenleving is gericht. Het is gemaakt op basis van de weergave van een moment, een afbeelding die impact heeft, zonder rekening te houden met de effecten ervan op de ontvangers van deze informatie.

Deze zullen grotendeels niet op de gegevens reageren, maar op de emotie die ze door dat beeld voelen. Misschien is dit de reden waarom de perceptie van invasie nog steeds aanwezig is, zelfs wanneer dit jaar de aankomsten langs de zuidelijke grens lager zijn dan die van 2018, volgens INE-gegevens . Het is hier dat de elementaire logica van raciale vooroordelen zich ontwikkelt, omdat de media ook vooroordelen gebruiken in communicatieprocessen. Een trend die moet worden veranderd.

Lees ook:  Immigranten leveren flinke winsten op: Centraal Orgaan opvang Asielzoekers maakt €23 miljoen winst

Het is niet verwonderlijk dat de laatste jaren de focus op het migratieveld is gelegd bij de ingangen van South Border, waar sprake is van massale binnenkomsten, invasies, pieken … De cijfers spreken het schandaal tegen , gezien het feit dat aankomsten aan de zuidelijke grens een 5 vertegenwoordigen % van het jaarlijks aantal immigranten in Spanje.

Het aantal migranten dat in 2019 via zee of land via de Zuidgrens is binnengekomen, bedroeg 32.513, een reductie van bijna 50% ten opzichte van 2018.

spanje

Ministerie van Binnenlandse Zaken, Spaanse regering.

Feitelijke gegevens over migratie

De gemeenschappen van Marokko en Roemenië blijven de meest talrijk binnen het immigrantencollectief. De grootste stijgingen in absolute termen waren onder de Colombiaanse (27.920), Venezolaanse (24.238) en Marokkaanse (20.627) bevolking, met een daling in Ecuador (-1.651) en Roemenië (-964).

In relatieve termen waren de grootste stijgingen in de Venezolaanse (18,1%), Hondurese (15,4%) en Colombiaanse (14%) gemeenschap. Opgemerkt moet worden dat dit de nationaliteiten zijn die het meest asiel aanvragen in Spanje.

spanje

INE

Het aantal buitenlanders in Spanje bedraagt ​​5.023.279, met een positieve trend in de afgelopen jaren, dus het migratiesaldo is positief.

Het is ook aanzienlijk het aantal inwoners van immigranten (buiten ons grondgebied geboren) dat in Spanje woont met 7.305.869, wat neerkomt op 15,51% van de totale bevolking.

De toegang van migranten met verblijf in Spanje wordt geconsolideerd. In de eerste helft van 2019 kwamen 348.625 immigranten Spanje binnen, een trend die vergelijkbaar is met die in voorgaande jaren. Het totale cijfer voor het jaar 2018 was 643.037 immigranten in Spanje (333.672 was het migratiesaldo).

De ontvangende samenlevingen zijn echter in sommige gevallen bestand tegen verandering en willen wat ze tot dat moment weten handhaven, de zogenaamde “sociale orde”, die iets is dat beweegt vanuit een collectief geweten en hen bepaalt. Daar moeten we als samenleving de balans vinden en prioriteit geven aan de waarden die ons kenmerken. Vind in de receptie die roeping voor de mensheid die ons definieert en die ons duidelijk zal maken wie we zijn.Lees ook:  Spanje: de schandalige stilte over ultrarechts in de politiek en het leger

Comments

comments