Alarmerende cijfers: het aantal extreem vervolgde christenen is gestegen tot 260 miljoen

Alarmerende cijfers: het aantal extreem vervolgde christenen is gestegen tot 260 miljoen

16 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Angstaanjagende cijfers van de christelijke hulporganisatie Open Doors, die gisteren haar World Persecution Index (WVI) aan het publiek presenteerde in 2020: het aantal vervolgde christenen wereldwijd is verder toegenomen – nu tot 260 miljoen ernstig of extreem vervolgde christenen. 

Bijbels en kerken verboden, aanvallen op kerkdiensten en kerkleden: in deze landen worden christenen geconfronteerd met de grootste vervolgingsdruk vanwege hun geloof in Jezus Christus.

Waar christenen het meest worden vervolgd

Elk jaar stelt Open Doors de World Persecution Index samen, een ranglijst van de 50 landen waar christenen het meest worden vervolgd. Dit zijn de 5 landen waar de vervolging van christenen het sterkst is. De landenprofielen van de wereldvolgindex. De eerste 5:

Noord-Korea

Afghanistan,

Somalië

Libië,

Pakistan,

Islam’s belangrijkste vervolger

Blog Verantwoordelijke christenen Reactie : The Religion of Peace discrimineert, vervolgt, verkracht en doodt christenen wereldwijd in een ongekende mate. Alleen het communistische Noord-Korea is een van de niet-islamitische landen in de index. We leven in de grootste vervolging van christenen ooit! ‘

In zijn laatste kerstrede verwees de Britse premier Boris Johnson naar deze catastrofe, die kanselier Merkel en haar partij, die nog steeds christelijk wordt genoemd, nauwelijks geïnteresseerd lijken te zijn:

“Op dit moment wil ik dat we christenen over de hele wereld herinneren die worden vervolgd. Je moet de kerst privé vieren, in het geheim, misschien zelfs in een gevangeniscel. Als premier wil ik daar verandering in brengen. We staan ​​de christenen overal solidair bij en verdedigen uw recht om uw geloof te praktiseren. ‘

Digitale bewaking voor perfecte tracking

Idee wijst op een punt dat vrijwel niemand bekend is, hoewel we ook soortgelijke procedures gebruiken tegen politiek incorrecte denkers: “Regeringen gebruiken steeds vaker kunstmatige intelligentie en digitale surveillance om christenen in hun land te controleren. In China worden bijvoorbeeld bewakingscamera’s voor kerken en biometrische gezichtsherkenning gebruikt. Bovendien heeft de communistische regering in de verslagperiode 5.500 kerken gesloten. Niet alleen huiskerken worden getroffen, maar ook door de staat gereguleerde, zoals de protestantse kerk met drie zelf.

India vertrouwt ook steeds meer op biometrische technologieën. Eind januari 2020 moet de landelijke introductie van gezichtsherkenning, die het politiewerk officieel zou moeten ondersteunen, voltooid zijn. Tegelijkertijd duwt de regering daar de verspreiding van haar nationalistische hindoe-ideologie. Er waren meer dan 440 gewelddadigheden en haatmisdrijven tegen christenen in de verslagperiode. “

Comments

comments