‘Ontegenzeggelijk alarmerende tekenen’: nieuwe gegevens bevestigen dat de aarde net het heetste decennium op record had

‘Ontegenzeggelijk alarmerende tekenen’: nieuwe gegevens bevestigen dat de aarde net het heetste decennium op record had

16 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

2019 was ook het tweede warmste jaar op record en de afgelopen vijf jaar waren de vijf warmste op record.

Nieuwe gegevens van woensdag van federale en internationale wetenschappers die bevestigden dat 2019 het op een na warmste jaar ooit was en het warmste decennium op record afsloot onderstreept de schaal van de wereldwijde crisis , aldus klimaatadvocaten.

De temperatuurgegevens werden in de VS vrijgegeven door NOAA en NASA. De World Meteorological Organisation, die analyses van NOAA en NASA consolideert, evenals datasets van het Britse Met Office en de Climatic Research Unit van de University of East Anglia, het European Centre for Medium Range Weather Forecasts en de Copernicus Climate Change Service, en de Japan Meteorological Agentschap, publiceerde ook zijn bevindingen woensdag.

“Het decennium dat zojuist is afgelopen, is duidelijk het warmste decennium ooit”, zegt Gavin Schmidt, directeur van het Goddard Institute for Space Studies van NASA. “Elk decennium sinds de jaren zestig is duidelijk warmer dan het vorige.”

NASA Goddard on Twitter

2019 was the second-hottest year since modern record keeping began. #NASA and @NOAA work together to track temperatures around the world and study how they change from year to year. Learn more via @NASAEarth: https://t.co/LB1DspomuG https://t.co/zDgVQLiTPK

WMO | OMM on Twitter

The average global temperature has risen by about 1.1°C since the pre-industrial era and ocean heat content is at a record level. On the current path of CO2 emissions, we are heading towards a temperature increase of 3 to 5°C by the end of century” WMO SG Petteri Taalas https://t.co/MywSs1eDTE

De bureaus vestigden ook de aandacht op de recordwarmte van 2015-2019 – een tijdsbestek dat het warmste jaar op de boeken 2016 omvatte, dat, in tegenstelling tot 2019, een sterk El Niño-evenement omvatte.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Opwarming van de aarde: Volg het geld en je ziet een zoveelste PONZIFRAUDE gekloot van de ELITE MAFFIA

“De afgelopen vijf jaar waren de vijf warmste op record; het laatste decennium was de warmste op record: dit zijn zonder twijfel alarmerende signalen”, zegt Jean-Noël Thépaut, directeur van ECMWF Copernicus.

Het traject waar de aarde naartoe gaat, leidt naar nog gevaarlijkere niveaus van verwarming.

“Op het huidige pad van de uitstoot van kooldioxide zijn we op weg naar een temperatuurstijging van 3 tot 5 graden Celsius tegen het einde van de eeuw”, aldus WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas.

NOAA vestigde de aandacht op een aantal hoogtepunten uit haar nieuwste wereldwijde klimaatrapport:

  • 2019 markeert het 43e opeenvolgende jaar (sinds 1977) met wereldwijde land- en oceaantemperaturen die minimaal nominaal boven het gemiddelde van de twintigste eeuw liggen. 
  • De vijf warmste jaren hebben zich sinds 2015 voorgedaan; negen van de 10 warmste jaren hebben plaatsgevonden sinds 2005. Het jaar 1998 is het enige twintigste-eeuwse jaar onder de 10 warmste jaren ooit geregistreerd.
  • De jaarlijkse wereldwijde land- en oceaantemperatuur is sinds 1880 gemiddeld + 0,13 ° F (+ 0,07 ° C) per decennium gestegen; sinds 1981 is de gemiddelde stijgingssnelheid echter meer dan het dubbele van die snelheid (+ 0,32 ° F / + 0,18 ° C).
  • Voor de periode van 21 jaar die wordt beschouwd als een redelijk surrogaat voor pre-industriële omstandigheden (1880-1900), was de wereldwijde land- en oceaantemperatuur in 2019 2,07 ° F (1,15 ° C) boven het gemiddelde.

2020 heeft de bezorgdheid over voortdurende opwarming verhoogd.

“Het jaar 2020 is begonnen waar 2019 is geëindigd – met weersinvloeden met een grote impact en het klimaat,” zei Taalas. “Australië had zijn heetste, droogste jaar op record in 2019 en vormde het toneel voor de enorme bosbranden die zo verwoestend waren voor mensen en eigendommen, dieren in het wild, ecosystemen en het milieu.”

“Helaas,” vervolgde hij, “verwachten we in 2020 en de komende decennia veel extreem weer te zien, gevoed door recordniveaus van broeikasgassen die warmte vasthouden in de atmosfeer.”

Advocatengroep 350 Canada heeft in een tweet duidelijk gezegd dat er dringend actie moet worden ondernomen om de klimaatcrisis aan te pakken, inclusief de wetgeving voor groene New Deal en het betalen van de verantwoordelijkheden.

“Het afgelopen decennium was de beste ooit. En 2020 begint met klimaateffecten van een onvoorstelbare schaal”, aldus de groep. “Dat is de reden waarom we dit decennium de fossiele brandstofindustrie laten betalen voor klimaatrechtvaardigheid en vechten als een hel voor een #GreenNewDeal.”Lees ook:  Greta de Zweed - Productie van de Nazarethische predikers

Comments

comments