Alsjeblieft geen NAVO Irak

Alsjeblieft geen NAVO Irak

17 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Talloze doordachte burgers over de hele wereld zijn geschokt door het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om buitengerechtelijke moorden te plegen in Bagdad op de tweede dag van de jaren 2020. De voor de hand liggende oorlogsmisdaad werd snel gevolgd door Trump’s aankondiging dat de moorden een grote prestatie voor hem persoonlijk en voor de VS meer in het algemeen vertegenwoordigen.

De verbeelding staat versteld van het mondiale schouwspel van een Amerikaanse president die een meedogenloze en roekeloze eliminatie van videogamestijl oplegt aan hooggeplaatste militaire functionarissen in het reeds ontstoken Midden-Oosten.

Binnen enkele dagen reageerde de regering van Irak met meerderheid van stemmen in haar parlement. De goedgekeurde resolutie roept op tot het verdrijven van buitenlandse troepen en met name de uitgang van vele duizenden soldaten in de Amerikaanse strijdkrachten. Deze richtlijn waarschuwt alle Amerikaanse troepen in Irak dat de gekozen functionarissen van het gastland willen dat ze vertrekken.

De Iraakse vaststelling volgde op een enorm gevolgde verklaring van de secretaris-generaal van Hezbollah. Hassan Nasrallah kan worden gezien als een echte militaire en spirituele peer van de vermoorde Iraanse generaal, Qassem Soleimani. In reactie op de drone-aanval in Bagdad riep de secretaris-generaal van Hezbollah op om alle Amerikaanse militairen en installaties uit het hele Midden-Oosten te verwijderen.

Te midden van de enorme internationale begrafenis van de gesneuvelde generaal zond de leider van Hezbollah zijn begrip uit dat de afzetting van Amerikaanse troepen een “stroom van doodskisten” zou inhouden. Hij voorspelde wat er zou gebeuren als Amerikaanse soldaten en officieren die de regio binnenkomen “in verticale richting” vertrek naar de Verenigde Staten in een horizontale positie. “Zoals Nasrallah het voor ogen had, zou het resultaat zijn dat” Trump en zijn regering zullen weten dat zij de regio hebben verloren en de verkiezingen zullen verliezen. “

De Hezbollah-leider verbood specifiek aanvallen op Amerikaanse burgers, op “handelaars, mediamedewerkers en journalisten, bedrijven, ingenieurs, artsen, enz.” Hassan Nasrallah legde uit dat “Amerikaanse burgers en burgers aanvallen, overal het beleid van Trump dient … omdat hij dan terecht zou kunnen spreken over terrorisme. ‘De islamitische geestelijke concludeerde :

De strijd, de confrontatie en de gelijke vergelding betreffen degenen die deze moord hebben gepleegd, namelijk het Amerikaanse leger, dat zich geheel in de arena van de strijd bevindt, van de natuurlijke en legitieme reactie, van de rechtvaardige reactie tegen criminelen, moordenaars en bezetters.

Na een onstabiele gang van zaken in het Midden-Oosten te hebben gemaakt, zijn Trump en zijn staatssecretaris, een voormalige CIA-directeur genaamd Mike Pompeo, op wervingsbasis gegaan. Pompeo belde rond, ook naar zijn tegenhanger in de Canadese regering. Het doel van de oproepen van Pompeo was om Amerikaanse soldaten in het ontstoken Midden-Oosten te vervangen door NAVO-soldaten.

Overweeg dat het Trump-Pompeo-initiatief kwam  nadat  de Hezbollah-leider zijn beoordeling had aangeboden en  nadat  een meerderheid van stemmen van Iraakse parlementariërs had vastgesteld dat alle buitenlandse soldaten in het vaak aangevallen land  persona non grata zijn .

De plotselinge belangstelling van de Amerikaanse regering voor het zoeken van militaire hulp van de regering Justin Trudeau lijkt verdacht verweven met de politiek van het neerhalen van de passagiersjet, vlucht 752, nabij de luchthaven van Teheran. Veel van de doden in de tragedie waren Perzisch-Canadezen die via Kiev naar huis terugkeerden toen ze hun einde bereikten in de reeks afleveringen die waren geïnitieerd met de door Trump bestelde drone-aanval in Bagdad.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Over het "Greta-effect" - Zijn of niet gelijk hebben

Canada was een van de grondleggers van de oorspronkelijke NAVO, de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. De organisatie werd in 1949 opgericht met het Verdrag van Washington. Tegenwoordig vormt de NAVO een door de VS gedomineerde militaire vereniging bestaande uit 29 landen.

Uit het naoorlogse rehabilitatieproces werd West-Duitsland in 1955 toegelaten tot de NAVO. In de dagen daarna combineerde de Sovjetunie met haar Oost-Europese satellietlanden het Warschaupact. De rivaliteit tussen de NAVO en het Warschau-pact in Europa werd een essentieel kenmerk van het bipolarisme van de Koude Oorlog met een door de VS geleide coalitie aan de ene kant en een door de Sovjet-Unie geleide coalitie aan de andere kant.

Niet zo lang geleden was Trump volledig minachtend over de NAVO. Hij noemde de NAVO ‘verouderd’. Hij voegde eraan toe: ‘Het is oud. Het is dik. Het is slordig. ‘In een recente persconferentie veranderde president Trump echter radicaal van richting. Hij schetste een scenario dat gegarandeerd niet goed zou gaan met de mensen en regeringen van veel NAVO-landen, waaronder Canada.

Trump en Pompeo willen dat de NAVO-troepen Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten vervangen, zodat Amerikaanse soldaten kunnen worden verwijderd van het toneel van de geschiedenisveranderende drone-staking van Bagdad op 2 januari 2020. Trump wil een felle NAVO-reactie op het nest van de horzel zien van anti-Amerikanisme dat de VS heeft aangewakkerd met de meest beruchte drone-aanval ooit. Zoals Trump het ziet, zou het aantrekken van de NAVO een billijke vergoeding zijn voor de Amerikaanse grootheid. Trump verwees naar een betaling van $ 531 miljard blijkbaar door de Amerikaanse regering aan de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.

Trump stopte daar niet met zijn gedachten over de kwestie. De Amerikaanse president probeerde honing over de kwestie te schenken met een voorstel voor een nieuwe naam voor de NAVO. Hij stelde voor MIJ aan de naam toe te voegen. Trump prees zichzelf omdat hij goed was in het verzinnen van namen. “ME” staat voor “Midden-Oosten. Trump wil de NAVO reconstrueren als NATOME …  De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie Midden-Oosten . Yicks. Wat is er mis met deze foto?

Het lijkt vrij duidelijk dat Trump niet wist waar de vier letters in de NAVO voor staan. Met het einde van de Koude Oorlog is de NAVO feitelijk achterhaald. De goedbetaalde functionarissen probeerden echter hun lucratieve sinecures te beschermen. Ze slaagden erin om nieuwe banen te creëren en de organisatie uit te breiden tot aan de Russische grens.

Misschien is het tijd om de NAVO helemaal af te schaffen in plaats van mee te gaan met het plan Trump-Pompeo om NAVO-soldaten in te zetten als menselijke schilden voor hun eigen soldaten. Zoals Trump het duidelijk ziet, zullen NAVO-soldaten vuur afvuren van degenen in de militaire organisatie die verantwoordelijk is voor de drone-aanval van Bagdad op 2 januari 2020.

Bovendien zou de vervanging van Amerikaanse troepen door NAVO-troepen, met name in Irak, het mogelijk maken dat Trump lijkt te voldoen aan zijn beloften aan het Amerikaanse volk dat hij Amerikaanse troepen thuisbrengt. Trump moet het bewijs leveren van de vervulling van deze belofte als hij later dit jaar voor een tweede termijn gekozen wil worden.

Trump heeft deze belofte verraden toen hij meeging met degenen die hem aanspoorden om de drone-aanval in Bagdad te bevelen. Vrijwel zeker, de neoconistische haviken die het bevel van de Israëlische regering in de binnenste cirkel van Trump deden, waren de nummer één prioriteit van de zionisten.

De moorden in Bagdad hebben een nieuwe reeks ontwikkelingen in gang gezet die het vooruitzicht van een door de VS geleide invasie in Iran nog steeds dichterbij brengen. Jarenlang was deze agenda het hoofddoel van Netanyahu, Sheldon Adelson, John Bolton en de Bronfman-backed Foundation for the Defense of Democracies. De FDD ging slechts enkele dagen na het debacle van 9/11 van start. 

In de tussentijd blijft Trump een gestage effusie van retorische edelstenen produceren die de satire van talkshow-hosts voor de late nacht hebben verrijkt.Lees ook:  De meeste veteranen zeggen dat Amerika's oorlogen een verspilling zijn. Niemand luistert naar hen.

Comments

comments