Beschuldiging – een spel voor twaalf pennen


 14 total views,  4 views today

Wekenlang verbaasde de verbaasde toeschouwer zich waarom de Democraten het besluit tot beschuldiging van het Congres niet onmiddellijk hadden doorgestuurd naar de Senaat voor onderzoek. Meerderheidsleider Pelosi nam haar tijd, stamelde door interviews, vermeed vragen over de redenen en deed niets. Ik deel de uitleg van de Tagesschau niet dat Pelosi uiteindelijk door de ‘jonge wilden’ tot deze hopeloze en zelfs ongegronde procedure werd geduwd. Mijn verklaring voor de vertraging – en je zult op dit moment nauwelijks een betere vinden – is deze: het duurde iets langer, de exclusieve, vergulde en ondertekende pennenworden geproduceerd waarmee Pelosi het laatste en beslissende document voor de camera’s produceerde.

De traditie van het symbolisch opladen van pennen is natuurlijk niet nieuw. Belangrijke overeenkomsten, vredesakkoorden of wetten nodigen u uit om dit te doen. Denk maar aan de gigantische pen met de afbeelding van John Paul II, waarmee Lech Walesa in 1980 de overeenkomst met de Poolse communistische autoriteiten ondertekende over de goedkeuring van de vakbond Solidarnosc. Voor zover ik weet, begon generaal McArthur, die nog steeds de zes vulpennen voor dit doel op een kale houten tafel had, met de overgave van dit soort enscenering van schrijfgerei. In 1945 gaf Japan zich over aan de USS Missourivoor de aanwezige generaals in de vorm van souvenirs. Maar voor hem was het landschap beter, de gelegenheid geschikter, en McArthur sprak een paar zinvolle woorden in plaats van zich te verschuilen achter een hashtag.

Nancy Pelosi liet een tiental fijne pennen maken en op zilveren dienbladen plaatsen. Maar wat was er te vieren? Het pad dat het afzettingsproces zal volgen, is in elk opzicht slecht voor de Democraten. Door een korte procedure leek ze op dwazen die in de viswinkel om kaasbrood vroegen. Een lange, waarbij beide partijen getuigenis voor getuigen bijeenroepen, zou onder ede ook getuigenis vereisen van Joe Biden en zijn zoon Hunter, wiens vermogen om een Oekraïens gasbedrijf 50.000 dollar per maand te laten betalen voor het gebrek aan expertise, senatoren en zeker geïnteresseerde kiezers. Kantoormisbruik en “Quid pro quo” zijn tweesnijdende zwaarden.

Maar zelfs als ik de impeachment procedure en de aanklachten tegen Trump hebben gevolgd, zal ik hier niets veroordelend over de procedure zelf zeggen – zelfs als ik – zoals aangegeven – vermoed dat als de Hornberger schieten zal eindigen. Wat me stoort , zoals veel Amerikaanse media , waaronder de linkerkant , is de pompeuze vorm die Pelosi hier heeft gekozen. Een afzettingsproces is meestal geen diplomatiek moment vol pathos en ceremoniële betekenis, maar is – als het niet wordt misbruikt voor politieke doeleinden zoals in dit geval – een nogal serieuze zaak.

 Het poeder raakte op het mooiste uur, zodat je niet meer kunt schieten!”

Sinds de nederlaag van Clinton in 2016 hebben veel Democraten al drie jaar last van TDS, het “Trump Derangement Syndrome”. Net als de oude Hornberger, die volgens een van de vele verhalen elke wolk stof aan de horizon zou hebben gegroet, vandaar dat het poeder werd verspild toen de hertog daadwerkelijk aankwam, schieten de Democraten, met Pelosi aan het hoofd, één beschuldigingspijl tegelijk af. De eerste vloog voordat Trump in functie was. Ondertussen is de verkiezingscampagne traag. Trump niet zijn als een kerncompetentie is een verdomd moeilijk nummer en zal waarschijnlijk niet genoeg zijn.

In het Tagesschau-interview beantwoordde Josef Braml van de Duitse Vereniging voor Buitenlands Beleid de legitieme vraag wie er uiteindelijk baat zou hebben bij het beschamende afzettingsproces: “Trump”, en hij heeft waarschijnlijk absoluut gelijk. Dat Trump dit echter zou gebruiken om “zichzelf en zijn magere politiek af te leiden” is onzin. Braml beoordeelt de situatie in Amerika verkeerd, wat niet verwonderlijk is gezien de huidige stand van het Duitse buitenlandse beleid. Als Trump’s ‘lean-beleid’ over de meest stabiele economische fase in de Verenigde Staten, over de terugkeer van industrieën die ooit waren vertrokken, over voordelige handelsovereenkomsten zoals die met China en wat leidt tot het verlichten van de druk in de migratiecrisis, hoe kunnen ‘dikke jaren’ eruit zien?

Gezien de uitgeputte Duitse indolentie en tolerantie, verlangt men naar dergelijke ‘magere Amerikaanse jaren’. Of om een woord te zeggen van onze eeuwige kanselier: Amerikanen wonen in de beste Verenigde Staten die ze ooit hebben gehad!

Nee, er kan geen sprake zijn van “lean”. Kiezers weten dit en zijn verbaasd over de discrepantie tussen hun realiteit van stijgende lonen en historisch lage werkloosheid van 3,6%, en de dag des oordeels retoriek van de Democraten, die enthousiast zijn over de wereld in het algemeen en de Verenigde Staten in het bijzonder, over Trump zijn op het directe pad naar de zevende cirkel van de hel. Wat hebben dringend behoefte aan de Democraten om Trump te verslaan ‘s slecht nieuws , dat ook begrijpt de electorale basis. Met deze waarheid is verkiezingscampagne echter buitengewoon slecht, en er is ook geen slecht nieuws voor Trump uit Oekraïne, het Mueller-rapport of de economie.

De gênante Pelosi-Pen-Posse wil graag snel de vergetelheid achterlaten bij een flink aantal parlementsleden en aanhangers van de Democraten. Last but not least, de rest van het Democratische kandidaat-veld voor de presidentsverkiezingen, die hun handen in de lucht gooien en roepen: “Hallo, we zijn er nog steeds.” En we wilden niet echt afzetting. ”Trump zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de herinnering aan het verontrustende gedrag van Pelosi fris blijft bij de kiezers. Je moet niet proberen een pauw te overtreffen bij het electoraat door je als een haan te gedragen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord