LKA bevestigt: linkse extremisten in Leipzig handelen op de drempel van terrorisme

LKA bevestigt: linkse extremisten in Leipzig handelen op de drempel van terrorisme

18 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De politie van Saksen luidt alarm: in Leipzig staat de linkse autonome scène op de drempel van terrorisme! Deze beoordeling is het resultaat van een intern situatiebeeld van de Saksische staat, dat in de spiegel beschikbaar is . De waarschuwing is alleen van toepassing op aanvallen op dingen, niet op mensen, volgens het Hamburgse nieuwsmagazine.

Het is een raadsel waarom de Saksische politie zich nu pas realiseert dat de autonome gemeenschappen van Leipzig, die zijn geconcentreerd in de linkse alternatieve stad Connewitz in het zuiden van de metropool met bijna 600.000 inwoners, steeds meer afglijden naar terrorisme. Omdat de handelsstad al lang wordt beschouwd als een brandpunt van de autonome scène in Saksen en een brandpunt van extreem links geweld.

Leipzig is de thuisbasis van ruim de helft van de Saksische autonome gemeenschap, ongeveer 250 van in totaal 425 mensen. Daarom is het potentieel van militante linksen daar bijzonder groot, wat ook tot uiting komt in het grote aantal zogenaamde “clandestiene acties” (jargon voor constitutionele bescherming), d.w.z. het gebruik van geweld uit anonimiteit om vervolging te voorkomen.

Meer dan tweederde van deze misdaden in de Saksische Vrijstaat worden gepleegd in Leipzig, en de tendens neemt toe. Volgens het Bureau voor de bescherming van de grondwet is hun aantal meer dan verdubbeld in 2018.

Meer en meer linkse gemotiveerde misdaden

Deze trend zette zich door in 2019: tegen oktober waren meer linkse gemotiveerde misdaden geregistreerd dan het hele jaar daarvoor. Volgens de veiligheidsinstanties vindt 63 procent van de aanvallen plaats in de relevante districten van de stad, de meeste in Connewitz. De linkse scène beschouwt deze wijken als hun “bezittingen”, waaruit de staatsmacht en degenen die anders denken over politiek moeten worden afgezet. Om deze reden is het politiebureau in Connewitz herhaaldelijk aangevallen door linkse daders met straatstenen, gekleurde zakken en zelfs Molotov-cocktails. Daarnaast zijn er openbare campagnes, zoals meestal onaangekondigde bijeenkomsten, informatie-evenementen en lezingen, die de afgelopen jaren aan belang hebben verloren.

Leipzig is nu de derde hotspot van links-extremisme in Duitsland na Berlijn en Hamburg . De Saksische handelsmetropool speelt al jaren in de eerste klasse van linkse rellen. De scène hier telt minder acteurs dan die in Berlijn en Hamburg. Volgens de bevindingen van het LKA heeft men te maken met een “ideologisch gesloten, homogene groep” die “consequent, samenzweerderig en actiegericht handelt”.

Er gaat nauwelijks een week voorbij in Leipzig, waar geen linkse gemotiveerde aanvallen plaatsvinden, maar ze worden niet allemaal geregistreerd door de politie, ook omdat slachtoffers geen klacht indienen uit angst voor verdere repressie. Het goedkeuringspercentage is alarmerend laag, wat niet in de laatste plaats te wijten is aan het feit dat de daders uiterst professioneel en samenzweerderig zijn, volgens de bevindingen van de veiligheidsinstanties. Telefoons worden bijvoorbeeld zelden gebruikt, en als ze dat wel doen, worden de apparaten beschermd met de nieuwste anonimisatietechnologie om te voorkomen dat onderzoekers afluisteren op oproepen.

Politietroepen werden gedeeltelijk overweldigd

De militante acties van Links dragen bij aan de relatief hoge criminaliteit in Leipzig. De handelsstad is het misdaadcentrum in Saksen. Ongeveer een derde van de politie in de Vrijstaat is hier gestationeerd. Volgens experts is het nog te weinig om een ​​blijvende grip te krijgen op de precaire veiligheidssituatie.

In de afgelopen maanden hebben linkse extremisten in Leipzig de aandacht op zichzelf gevestigd met een reeks brutale gewelddaden, waarvan sommige nationale media-aandacht hebben gekregen. Onlangs veroorzaakten de massale rellen rond de jaarwisseling in Connewitz, waarbij een politieagent ernstig gewond raakte, een landelijke sensatie.

In het najaar van vorig jaar werd een grote brandstichting uitgevoerd op kranen op een bouwplaats voor dure appartementen, gericht tegen de zogenaamde “gentrification”. Kort daarna werd om dezelfde reden een onroerendgoedbeheerder aangevallen en in elkaar geslagen door mensen met een kap in haar privé-appartement. Naast deze spectaculaire gevallen hebben de linkse autonomisten van Leipzig in het recente verleden tal van andere gewelddaden gepleegd, die vaak alleen in de lokale pers worden gemeld, als ze überhaupt openbaar worden.

Links geweld kent geen grenzen

Dit geldt met name wanneer feitelijke of veronderstelde rechtsextremisten het slachtoffer zijn van dergelijke aanvallen. Een bijzonder haatobject van links zijn politici en kantoren van de AfD, die zeer succesvol was bij de verkiezingen in Saksen. Linkse instellingen richten zich echter ook op staatsinstellingen en hun vertegenwoordigers, evenals op bepaalde particuliere ondernemingen, met name de financiële sector. Enkele voorbeelden:

  • In de nacht van 6 juni 2015 trokken ongeveer 100 hooded autonisten door het centrum van Leipzig, waardoor een spoor van verwoesting achterbleef. Vuurwerk, verfzakken en Molotov-cocktails werden weggegooid, talloze haltes werden “ontgoocheld” en auto’s werden gesloopt. Versnelde politievoertuigen werden aangevallen met straatstenen, die naar de kop van de voorruit werden geslingerd. Veel ambtenaren raakten gewond. De toenmalige politiechef van Leipzig, Merbitz, sprak over “oorlogsachtige aanvallen” en een “absolute overmaat aan geweld”.
  • Op 27 mei 2018 verhinderden mensen met een kap een tourbus die verondersteld werd deelnemers van een AfD-demonstratie naar Berlijn te brengen om verder te gaan. Nadat de bus was gestopt, werd deze bekogeld met gekleurde tassen en stenen. Een bekentenisbrief zei dat de aanval bedoeld was om te voorkomen dat “het recht deel te nemen aan de misantropische en reactionaire mars in Berlijn en hun proto-fascistische propaganda op straat zou dragen”.
  • Aanvallen van links werden herhaaldelijk gedaan op restaurants in Leipzig die de AfD-functionele kamers beschikbaar maakten, bijvoorbeeld in november 2018 en januari 2019. Ruiten waren gebroken, de binneninrichting was verwoest en het interieur was vervuild met bitumen. Dit veroorzaakte veel materiële schade.
  • Op oudejaarsavond 2019 vielen 50-60 mannen met een kap de afdeling Leipzig van het Federale Hof van Justitie aan. De daders staken zowel de voordeur als de achterdeur van het hof in brand. Haar poging om een ​​ladder te gebruiken om het gebouw binnen te komen om daar een brand te veroorzaken, mislukte vanwege het veiligheidsglas in de ramen. Om politie en brandweerkrachten te stoppen, werd een brandende barricade opgericht, geparkeerde voertuigen werden aangestoken en zogenaamde kraaienpootjes (werpijzers) verdeeld op de toegangsweg. Diezelfde nacht vielen de Chaots het Lusatia broederschap verbindingshuis bij het hof aan.
  • In januari en februari 2019 werden verschillende aanvallen op Deutsche Bahn-installaties uitgevoerd, die meer dan een miljoen euro schade veroorzaakten. In een bekentenisbrief gepubliceerd op het extreem linkse internetplatform »Indymedia«, werd de evacuatie van een alternatief centrum aan de linkerkant in een bemand onderstation genoemd als het motief voor de daden.
  • In de nacht van 7 december 2019, op zaterdag, vielen linkse extremisten de tak van het Saksische Staatsbureau voor Belastingen en Financiën in het district Lindenau aan. De daders sloeg een raam op de binnenplaats en gooide een brandbom in het gebouw. Een kantoor is volledig afgebrand. De campagne was bedoeld om te laten zien “dat we overal in Leipzig kunnen optreden”, zegt een scènebrief. Een week eerder had een vreemdeling een Molotov-cocktail in het gebouw van de federale administratieve rechtbank van de binnenstad geslingerd.

Linkse extremisten kondigen terrorisme aan in de herfst

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de lange lijst van extreem-linkse gewelddaden in Leipzig, waartegen politie en justitie in de door de SPD geregeerde stad steeds hulpelozer worden. Een verdere escalatie kan in september dreigen. Dan vindt de top EU-China plaats in de Saksische metropool. Linkse activisten hebben in relevante forums al aangekondigd dat ze dit “showcase-evenement” niet willen accepteren in het “laatste radicale linkse bastion van Duitsland” genaamd “provocatie”.

Ze zouden “samen met actiegerichte activisten uit alle delen van Europa de deelnemende EU-heersers een les leren in praktische straatmilitaris” met als doel “de vergadering van de staatslieden vroegtijdig te beëindigen”. Leipzig kan een hete herfst worden!

Eén ding is duidelijk: de autonome scène staat niet op de drempel van terrorisme, maar heeft deze drempel al lang overschreden! En niet alleen in Leipzig. Het is de hoogste tijd dat beveiligingsinstanties dit feit eindelijk publiek erkennen en dienovereenkomstig handelen.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments