Zeg vaarwel tegen internet

Zeg vaarwel tegen internet

18 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Tien jaar geleden waren de grootste bedrijven ter wereld qua marktkapitalisatie namen als Exxon, Walmart en China National Petroleum.

Tien jaar later zijn Apple, Amazon, Google en Microsoft de beste bedrijven ter wereld qua marktkapitalisatie.

Ik geloof dat er in de komende 10 jaar een vergelijkbare omzet zal zijn. En een aantal van hen zal zijn wat ik ‘cryptokosmische’ bedrijven noem die een nieuw internet bouwen.

Wat bedoel ik met cryptokosmisch?

Ik verwijs naar de komende revolutie van blockchain-technologie die de fundamentele tekortkoming van het bestaande internet aanpakt: beveiliging.

Het internet heeft een nieuwe beveiligingsarchitectuur nodig. Aangezien internet net zo goed een commerciële motor is geworden als een communicatieplatform, heeft internet een beveiligingsprotocol nodig dat hieraan kan worden aangepast.

Iedereen die op internet gaat, weet het.

Er is een constante vraag naar nieuwe gebruikersnamen, wachtwoorden, pincodes, moeders meisjesnamen … alle beveiligingsapparatuur die we momenteel moeten beheren. Je hebt alleen een notebook nodig om alles bij te houden.

Een miljard mensen zijn mogelijk vorig jaar getroffen door inbreuken op internet. Een  miljard  inbreuken op privégegevens. Als gevolg hiervan groeien de uitgaven voor beveiligingstechnologie sneller dan ooit. We hebben elk jaar een stijging van 20-30% gezien in de uitgaven voor internetbeveiligingstechnologieën.

Maar dat betekent alleen dat steeds meer manieren voor hackers een manier vinden om binnen te komen. En we weten dat internetbeveiliging iedereen gek maakt.

Een deel van het probleem is dat internetbeveiliging gecentraliseerd is. Door uw beveiliging te centraliseren, helpt u hackers en spionnen daadwerkelijk. Omdat het hen vertelt 1) wat belangrijk is en 2) waar het kan worden gevonden.

Dit is de fundamentele kwetsbaarheid van alle gecentraliseerde beveiliging en de bijbehorende classificatiesystemen.

Het komt allemaal terug op deze fundamentele realiteit: het internet is niet ontworpen voor transacties. Het is ontworpen voor e-mail en communicatie.

Dat is waar de blockchain binnenkomt.

Blockchain biedt een fundamenteel nieuwe beveiligingsarchitectuur voor internet. “Security first” is het motto van de opkomende cryptocosm.

Waarom is de blockchain veel veiliger dan het bestaande internet?

Blockchain biedt een vast record van alle transacties en informatieoverdrachten die hebben plaatsgevonden – en distribueert een gecomprimeerde versie van alle gegevens naar iedereen in het netwerk.

Door een model te gebruiken dat wordt gedistribueerd in plaats van gecentraliseerd, hebben we niet alle informatie op één plek – waar het een gemakkelijk doelwit is voor hackers. In plaats daarvan zou je alle records op het hele internet moeten aanvallen voordat je iets kunt veranderen of stelen.

Elke hacker die op één computer hackt, kan niets winnen, behalve wat zich op die specifieke computer bevindt. Dat komt omdat de informatie over het netwerk wordt verspreid. Een hacker zou dus 51% van het hele netwerk moeten veroveren om het netwerk te bedriegen.

Dat wil zeggen, tenzij je 51% van alle knooppunten op internet vastlegt, wat in wezen onmogelijk is, kun je de blockchain niet succesvol hacken.

Wat betekent dat voor jou?

Het betekent dat u niet tientallen verschillende wachtwoorden hoeft te leren om toegang te krijgen tot elke ommuurde tuin op internet. Geen beveiligingsvragen meer en het invoeren van de meisjesnaam van je moeder. Uw gegevens zijn beveiligd.

Dus blockchain heeft de mogelijkheid om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop zaken via internet worden afgehandeld, met zijn vermogen om veilige transactiegegevens te bieden.

Nu denk je waarschijnlijk aan bitcoin als je het woord “blockchain” hoort. En wie kan de enorme bitcoin-bubbel vergeten die eind 2017 barstte? Dus de term kan je een slechte smaak bezorgen. Het klopt, blockchain biedt een veilig kader voor bitcoin-transacties.

Maar de blockchain is veel, veel groter dan bitcoin. Bitcoin is verleden tijd. Het is eigenlijk gewoon een nicheplatform zonder potentieel voor grootschalig gebruik. Maar blockchain is de sleutel tot een geheel nieuw systeem van de wereld. De uitbreiding ervan in de komende jaren zal grote veranderingen in ons dagelijks leven teweegbrengen.

Het ding is dat deze nieuwe cryptokosmos op dit moment vorm krijgt.

Als iemand die de smartphone in 1990 heeft voorspeld en wordt gecrediteerd voor het detecteren van ‘s werelds belangrijkste financiële en technologische trends voor anderen, kan ik zeggen dat dit misschien wel de meest opwindende ontwikkeling ter wereld is.

Maar voor nu, begrijp gewoon dat blockchain-technologie zich voorbereidt op een revolutie in het internet. Maak je klaar voor het leven na Google. Het nieuwe internet zal worden gedomineerd door een geheel nieuwe beveiligingsarchitectuur.

En ik geloof dat vroege investeerders in deze nieuwe technologie er ongelooflijk rijk van zullen worden.

Het komende internet 2.0

“De computer van de toekomst zal net zo draagbaar zijn als je horloge en net zo persoonlijk als je portemonnee. Het zal spraak herkennen en door straten navigeren, je e-mail en je nieuws verzamelen. ‘

Ik schreef dat in 1990 in mijn boek  Life After Television .

Zeventien jaar later werd de iPhone tot verbazing van de wereld aangekondigd in Californië.

Hoe wist ik dat smartphones bijna twee decennia zouden bestaan ​​voordat het eerste apparaat werd gelanceerd?

Gemakkelijk. Ik volgde het advies van Caltech’s Carver Mead: “Luister naar de technologie en ontdek wat het ons vertelt.” Carver Mead was Gordon Moore’s onderzoeker bij Intel – die het onderzoek deed en de wet van Moore noemde. Mead was de meest briljante figuur in de technologie van de laatste halve eeuw of zo.

Maar wat nu?

De iPhone is zo mainstream geworden dat ik 3-jarigen de apparaten zie bewegen zoals actiefiguren of speelgoedpoppen. Welnu, op basis van wat ik vandaag in de technologiewereld hoor, zal de volgende groeifase een volledige herstructurering van het internet met zich meebrengen.

Lees ook:  EU financiert Israëlische spionnen

En het is de basis voor mijn nieuwste boek  Life After Google,  een titel die toevallig voorkomt met naar mijn mening het eerste slachtoffer van de nieuwe internetinfrastructuur.

Een nieuw paradigma staat op het punt te verschijnen

Google heeft een fantastische prestatie neergezet. Het groeide een bedrijf van niets naar een marktkapitalisatie van $ 700 miljard. Het heeft gedomineerd in de wereld van zoeken en cloud computing.

We leven in het Google-tijdperk. Daar bestaat geen twijfel over. Maar dat tijdperk loopt ten einde.

Ik koos Google om de problemen met de huidige internetinfrastructuur te benadrukken omdat het bedrijf fundamenteel tekortschiet. We weten inderdaad al dat zijn reclameactiviteiten niet duurzaam zijn.

Wist u dat 30% van uw betalingen voor smartphonediensten naar advertenties gaat die u niet wilt zien? En op slechts 0,06% van deze smartphone-advertenties wordt geklikt?

Volgens enquêtes wordt 50% van deze klikken foutief uitgevoerd. Dat betekent dat slechts 0,03% van de advertenties daadwerkelijk gewenst is.

Dit is een catastrofe.

En het is geen levensvatbare onderneming. Google komt aan het einde van de lijn in advertenties voor smartphones.

Natuurlijk is adverteren niet het enige bedrijf van Google. Het biedt ook zoeken en oplossingen – waar het, door kunstmatige intelligentie en de toenemende accumulatie van big data van het bedrijf, al uw vragen kan beantwoorden. Maar dat is waar Google ronduit waanvoorstellingen wordt.

Een fundamenteel gebrekkige visie

In mijn boek noem ik Google ‘neo-marxistisch’. Wat bedoel ik daarmee?

De belangrijkste fout van het marxisme was het geloof van Karl Marx dat de industriële revolutie van de 19e eeuw in feite het uiteindelijke resultaat van de mens was. Dat het probleem van productiviteit en rijkdomcreatie voor altijd was opgelost. En vanaf dat moment zou de enige uitdaging zijn hoe rijkdom te verdelen, in plaats van hoe deze te creëren.

Wat heeft dit te maken met Google?

Nou, Google herhaalt alleen de fout van Karl Marx met de nieuwe technologie. Google gelooft dat zijn kunstmatige intelligentie, zijn machine learning, zijn robotica, zijn algoritmische biologie, zijn zoektocht, zijn oplossingen, een nieuwe laatste prestatie van mensen vormen.

Ik zou zelfs nog een stap verder gaan. Het marxisme van Google is nog grandiozer dan de oorspronkelijke visie van Karl.

Google stelt zich een singulariteit voor waarbij de machines de menselijke geest verduisteren en alle anderen toestaan ​​zich terug te trekken op het strand en een gegarandeerd jaarinkomen te verzamelen. Met andere woorden, robots zullen de wereld besturen. Terwijl de leiders van de revolutie – zoals Sergey Brin en Larry Page – met Elon Musk naar een of andere afgelegen planeet vliegen in een universum dat de winnaar verovert.

Maar dit is misleidend. En niet alleen vanwege het afnemende rendement van big data. Wat ik daarmee bedoel, zijn de kosten om al die gegevens op te slaan versus de winst die het genereert. Het gebrek waar ik het over heb, betreft de menselijke conditie.

Machines zullen een onoverkomelijke limiet bereiken

U ziet, deze grote cloud-datacenters en kunstmatige intelligentie kunnen alleen een deterministisch probleem aanpakken, wat betekent dat de uitkomst altijd wordt bepaald door de input die erin gaat. Er kunnen geen verrassingen zijn, het is een uurwerkwereld.

Een deterministisch probleem kan door een machine worden opgelost. Maar ze zijn niet relevant voor informatie.

Uiteindelijk wordt informatie verrast. Het zijn onverwachte stukjes. En verrassing is de essentie van menselijke creativiteit. Verrassingen in een machine zijn een storing. Het is slecht nieuws wanneer je machine je begint te verrassen.

Natuurlijk proberen Google-mensen creativiteit in machines te simuleren door willekeur aan de machines te introduceren. En ze doen alsof dat inherent creatief is. Maar ze trekken informatie af in plaats van deze toe te voegen.

Machines denken niet in wezen. Ze weten niets. Er zijn systemen van poorten, van domme componenten. Ze missen creativiteit en zijn niet in staat tot wat alleen menselijke geesten en verbeelding kunnen genereren.

De meeste neurowetenschappers geloven dat bewustzijn slechts een bijproduct is van chemie. Te veel wetenschappers stellen zich voor dat als logische verwerking zo snel genoeg wordt versneld, er op de een of andere manier bewustzijn ontstaat.

Ik geloof dat dit een fundamenteel misverstand van de geest is. En dat ondermijnt veel van de heersende neurowetenschappen en bijna alle informatica die beweert imitaties te imiteren (dwz kunstmatige intelligentie).

De slimste mensen ter wereld geloven in dit materialistische bijgeloof. Ze geloven dat het universum volledig verklaarbaar is in termen van chemie en fysica. Die veronderstelling is, geloof ik, kennelijk onjuist. Maar het is een religieuze overtuiging die ten grondslag ligt aan bijna alle neurowetenschappen en informatica.

Het verbazingwekkende is dat het volledig wordt tegengesproken door de computer zelf. Je kunt de positie van elk atoom en molecuul in een computer kennen en geen idee hebben wat het bereikt.

Een natuurkundige die alles weet over de fysieke elementen van alle chips in de computer, weet niets over wat hij eigenlijk doet.

Waarom zou iemand zich voorstellen dat het begrijpen van alle moleculen en atomen van de hersenen een menselijke geest zal definiëren?

Silicon Valley-bedrijven stellen zich voor dat computers het van ons gaan overnemen, enorme werkloosheid creëren en een gegarandeerd jaarlijks inkomen voor alle mensen die ze verplaatsen noodzakelijk maken. Dat is niet realistisch, toch niet heel lang.

Na Google

Google belichaamt deze mentaliteit. En het gelooft dat het met big data alles kan voorspellen, dat alle antwoorden kunnen worden gehaald uit de aggregaties van big data van het bedrijf.

Maar het is absurd om je voor te stellen dat sommige technologie die je hebt bedacht de  laatste  technologie is – een technologie die het menselijke avontuur zal beëindigen. Inderdaad, het tijdperk van Google zal eindigen. En eerder dan velen denken.

Maar wat komt er daarna?

Wat wordt de nieuwe ruggengraat van het internet die spontaniteit en creativiteit weer tot bloei laat komen?

De blockchain. Ja, dezelfde technologie die u nu met bitcoin associeert.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Hoe NeoCon miljardair Paul Singer de uitbesteding van Amerikaanse technologiejobs naar Israël leidt


Comments

comments