Trump – Je bent geweldig, aardig en stout

Trump – Je bent geweldig, aardig en stout

20 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

President Donald Trump;

Ik ben opgegroeid op een campus van de American School, het enige dat ik zong was ‘de berg rondkomen’. Ik speelde basketbal en omdat ik kort en snel was, was ik een goede drie-wijzer en speelde ik meestal als draaipunt. Toen ik Amerikaans voetbal leerde, werd ik snel goed in het aanpakken, maar ik deed mijn vrienden altijd onbedoeld pijn, dus stopte ik met spelen. Mijn favoriete eten was McDonalds en Wendy’s en ik was geobsedeerd door kaneelbroodjes en appeltaarten. Hoe Cliché het ook klinkt, zo was het. We hadden lessen over Amerikaanse cultuur en anderen over wereldgeschiedenis; voornamelijk vanuit een “Amerikaans” perspectief. Ik was meer Amerikaans dan Amerikanen zelf. De ideale plek voor mij om te wonen was op die plek van de aarde, Amerika. Ik hield zoveel van het Engels dat ik uiteindelijk besloot me te verdiepen in vertaalstudies. En zoveel als ons werd geleerd over het land van de vrije, Ik hield van het idee om dit soort ‘utopische’ plek ooit mijn thuis te laten zijn. Maar natuurlijk ben ik later opgegroeid om te weten dat er geen Amerikaanse droom bestaat, net zoals ik besefte dat er geen kerstman was. Wonen in een buurland in West-Azië, of wat je erop staat het Midden-Oosten te noemen, werd ons altijd verteld dat Iran de slechterik was. We hebben alles gehoord over de oorlog tussen Iran en Irak en hoe gevaarlijk Iran en zijn leiders zijn.

Toen, op een dag, groeide ik op en reisde ik de wereld over om meer te leren en mijn wereldbeeld te hervormen, of beter gezegd herboren. Romantiek achterlatend, wilde ik me wagen en kennis maken met verschillende culturen en volkeren. Pas toen ik besloot in 2014 in de Islamitische Republiek in Iran te gaan wonen, kon ik begrijpen wat een geweldig land het is. En pas toen je aan de macht kwam, zag ik je leugens over Iran uit de eerste hand. Niemand vertelde me dit keer verhalen.

Om de dingen een beetje pittiger te maken, zal ik een woord en hun semantiek op de juiste manier contextualiseren . Je lege bedreigingen en domme tweets zijn zo “geweldig”. Natuurlijk bedoel ik “awesome” zoals uitgelegd voor de 19 steeeuw; toen oorspronkelijk verschrikkelijk en geweldig synoniem waren. Je bent ook ondeugend in de zin van de jaren 1300. In de jaren 1300 hadden stoute mensen niets (niets); ze waren arm of behoeftig en inderdaad, je bent arm; het ontbreekt u aan zoveel informatie en intelligentie om als president van een bepaalde staat te worden erkend. Natuurlijk past de semantiek ervan in de jaren 1400 ook bij jou, gedurende de tijd verschoof de betekenis van niets hebben naar niets waard zijn, moreel slecht of slecht zijn. Je bent ook aardig, in de context van de jaren 1300 tot 1600 toen het dom, dwaas of onwetend betekende. In het Oud Engels betekende ‘mooi’ sluw en sluw, typisch jij. Vandaag, tijdens de 21eeeuw noemen ze een persoon die soort van al deze eigenschappen een ‘Sluwe’ heeft en dit definieert uw ‘mentale’ morfologie. Natuurlijk hebben Amerikaanse media je beschreven met verschillende adjectieven en woorden, zowel eenvoudig als complex. Politico is een voorbeeld dat u beschrijft als: Mogol, miljardair, presentator van de realityshow, late-night show punch line, populistische rommelige leider, norm-busting leider – afgevangen president.

In taal, net als al het andere, kan verandering moeilijk te accepteren zijn, net zoals het echt moeilijk voor je is om te verteren en te accepteren dat Iran sinds 1979 is veranderd en ervoor heeft gekozen onafhankelijk, soeverein en anders te zijn.

Je gebruikt dezelfde oude Amerikaanse retoriek over vrijheid en mensenrechten en dicteert wie je als subaltern ziet. Voordat ik echter begin, laat me je vertellen dat de meeste Amerikanennatuurlijk niet blij zijn met wat je doet, mensen over de hele wereld begrijpen dat. We weten nu allemaal dat je je eigen moeder zou verkopen voor olie en fortuin. Je hebt je Saoedische volgelingen gemolken en je bedreigt Irak dat als het je niet de miljarden dollars betaalt die je wilt, je hun land niet zult verlaten. Je hebt militaire bases en vormt een bedreiging voor de hele regio. Ik zal uw Trumpain-beleid om de rijkdommen van de wereld nu te plunderen, of uw problemen , niet besprekenmet de hispanics, zwarten en moslims. Van Noord-Korea tot het Midden-Oosten tot Venezuela, je bent uit de gratie in bijna alle delen van de wereld, behalve Israël en Saoedi-Arabië.

Ik zal u wat advies geven over de huidige kwestie van zorg; Ik rende.  

  • Tijdens de vakantie in uw Mar-a-Lago-resort besloot u de Iraanse generaal van de Quds-brigades Qassem Suleimani te vermoorden,waardoor u zou kunnen ontsnappen aan afzetting en u een betere kans krijgt om opnieuw als president te worden gekozen. Het enige dat voor jou belangrijk was, was je imago, maar je hebt het ernstig aangetast. U gaf de Islamitische Republiek Iran, die sinds 1979 nooit een oorlog tegen één enkele staat heeft gelanceerd , een kans om u te laten zien hoe onoverwinnelijk uw leger eigenlijk is. Iran had het recht om wraak te nemen op uw oorlogsdaad. De beweging van Iran was uit zelfverdediging. Het is niet de 19 e of 20 eeeuw meer. Er is geen ruimte voor uw dictaten en suprematiebeleid, tenminste niet bij regionale spelers zoals Iran, zo niet een internationale speler binnen de nieuwe wereldcontext. Accepteer de nieuwe wereldorde.
  • Het militaire en anti-ambachtelijke raketsysteem in Iran is alert nadat de militaire basis van Ain al-Assad was geraakt en Amerikaanse vliegtuigen rond Iran zweefden, een menselijke fout veroorzaakte de crash van Oekraïne 752. 176 mensen werden gedood. Je haastte je om het Iraanse volk en de wereld te mobiliseren tegen de Revolutionaire Garde en de Iraanse regering. Je zei dat ze verantwoordelijkheid ontkenden. Het duurde slechts 3 dagen om dapper de waarheid te zeggen en zich te verontschuldigen, ondanks het feit dat we nu weten dat de transponder om een ​​mysterieuze reden 30 seconden niet werkte voordat de raket toesloeg. Vandaag, 14 januari, heeft de New York Times analyse van vluchtpadinformatie en video van de raketaanval vastgesteld dat het vliegtuig zijn signaal stopte tussen 20 seconden en 30 seconden voordat het werd geraakt.

Ik denk dat mensen op Twitter je er al genoeg aan hebben herinnerd dat de VS in 1988 Iran Air 655 hebben neergeschoten en 290 Iraniërs hebben vermoord. De toenmalige vice-president van de Verenigde Staten weigerde zich niet alleen te verontschuldigen, maar eerde ook de mensen die de handeling uitvoerden. Jij, net als vele andere van je voorlopers, neemt bijna nooit de schuld voor iets – vooral de dingen die jouw schuld zijn. Vandaag laat Iran zien hoe een regering een fout kan toegeven en verantwoordelijkheid kan nemen. Iran had het kunnen ontkennen en u weet heel goed dat het bondgenoten heeft die het hadden kunnen steunen, maar eerlijkheid is het beste beleid, en dat is iets waarover u niets weet.

Lees ook:  Griekse migrantencrisis: "Een kruitvat klaar om te exploderen"
  • Je bedreigt Iraniërs om hun culturele sites te bezoeken, je verhoogt sancties, belooft de economie te verpletteren en roept vervolgens de ‘dappere’ mensen van Iran op om in opstand te komen. Sarcastisch, als Iran wraak wilde nemen en culturele sites in de VS zou bezoeken, zou het er geen vinden of misschien zou het Wendy’s zijn waarop ze zich kunnen richten. In tegenstelling tot uw Amerika, is Iran een land van opeenvolgende oude beschavingen en een lange geschiedenis. Iran zal natuurlijk niets anders dan militaire sites raken tijdens oorlog. Iran had veel van de 5000 Amerikaanse soldaten op de militaire basis Ain al-Assad kunnen doden. Iran, ondanks het vermogen om kernkoppen te bouwen, weigert dit te doen, het is verboden in hun religie, de islamtrouwens. De basisleringen van de islam zijn gebaseerd op ethiek; en oorlogsethiek maakt daar deel van uit. Dit is de reden waarom Iran, dat u blijft beschuldigen van overheersingsregelingen, al 40 jaar geen enkel land heeft aangevallen sinds de overwinning van de islamitische revolutie. Door soevereiniteit en interventie in het wereldsysteem te contextualiseren, probeer je elke vorm van onafhankelijkheidspoging te vernietigen, althans in West-Azië. Dit is geen nieuws. Met name een variabele is echter veel veranderd, en dat is Iran, het is sterker, onafhankelijker en vastberadener geworden.
  • Je creëert terroristische groeperingen zoals ISIS (Daesh), ondersteunt hen samen met je Israëlische en regionale bondgenoten en vertelt Iran vervolgens dat je gemeenschappelijke belangen hebt bij het bestrijden van terrorisme in de regio. Stop je oriëntalistische en dubbel-standaard aanpak. Uw islamofobe interventionistische beleid in West-Azië is niet meer acceptabel. Bernard Lewis, de beruchte islamofobe die een lang leven heeft doorgebracht met het bestuderen van de islam om moslims te demoniseren en het machtige leger van wat hij ‘het westen’ noemde tegen de moslims te mobiliseren, ‘de ander’, vertegenwoordigt u goed. Krijg wat degelijk onderwijs over de regio, haar religies en mensen om beter te weten hoe ze met dingen moeten omgaan. Zelfs als het om Soleimani gaat, heb je je voor de gek gehoudenuit jezelf, denkend dat hij chef van de Koerden was in plaats van het Hoofd van de Quds Brigades.
  • Een advies voor u als president van de VS op weg naar isolatie; sommigen zeggen dat je een pathologische leugenaar bent, anderen zeggen dat je een fantasist bent. Nou, geen van beideopties is goed. De ene dag wil je de oorlog met Iran beginnen, de andere dag wil je enorme druk uitoefenen om te zien wat je ‘regime-change’ noemt, dan wil je onvoorwaardelijke gesprekken met de Iraniërs. Je ontkende gewonden of doden onder Amerikaanse troepen op de militaire basis van Ain al-Assad. U zei dat de schade niet erg was. Uit rapporten die naar boven komen, blijkt geleidelijk dat er ‘weinig’ gewonden zijn onder Amerikaanse soldaten en meer dimensies van de enorme schade komen naar boven. Oh en alsjeblieft niet later tweeten om te zeggen dat je Midden-Oosten olie weer nodig hebt, wees een man en draag de gevolgen van je woorden en beslissingen als je zegt“We hebben geen olie uit het Midden-Oosten meer nodig”. Leer hoe je je aan je woord kunt houden. Schommelingen in het Amerikaanse bestuur hebben de wereld ook een gunst gegeven: unilateralisme en leugens zullen in de toekomst niet werken.
  • Sociale media worden steeds belangrijker in de samenleving. Veel nieuws wordt aangedreven door online communicatie, je drukt meer dan normaal op de tweet-knop en je tweets zijn inconsistent. Uw twitter draden en pagina hebben een onderwerp van belang zijn voor linguïsten worden. Geoffrey Pullum, een linguïst aan de Universiteit van Edinburgh, betoogtdat er meer aan de hand is dan alleen een conversatieve, ik-laat-je-opvullen-in-de-gaten-stijl in je taalvaardigheden. Hij zegt dat jouw toespraak een man suggereert met verspreide gedachten, een korte aandachtspanne en een gebrek aan intellectuele discipline en analytische vaardigheden. Wat velen ook verbaast is niet de vorm of de betekenis van uw taal; het is eerder het grote vet dat liegt. Natuurlijk zijn de leugens die ik noemde over Iran slechts een beetje van de 13.435 “ leugens“Je hebt verteld tussen 20 januari 2017 en 9 oktober 2019. Een andere taalkundige die de retoriek van Trump analyseerde, zegt dat ” de betekenis van ‘Geloof me’ letterlijk neemt, je sceptisch denkt dat Trump niet geloofwaardig kan zijn als hij zijn luisteraars om hem de hele tijd te geloven. “
  • Iran heeft een bevolking van ongeveer 85 miljoen mensen, zo niet meer dan dat. Ik zal dit bespreken met behulp van uw democratische waarden. We mogen toegeven dat drieduizend mensen deelnemen aan de protesten; meerderheid wint. 77 miljoen willen de overheid niet omverwerpen. Kom daar overheen. De discursieve strategie die je leuk vindt, is overdrijving, en woorden en uitdrukkingen zoals ‘groot’, ‘huuuuge’, ‘miljoenen en miljoenen’ en ‘veel’ om mensen te imponeren of er invloed op te hebben.
  • Gedurende twee jaar hebt u “maximale druk” uitgeoefend door middel van sancties en isolatie, om nieuwe concessies van Teheran af te dwingen. Al mijn Iraanse professoren, klasgenoten, vrienden, kennissen en collega’s zijn vastbesloten dat Iran geen concessies meer zal doen. Deze keer moet je begrijpen dat je enige uitweg is om je troepen terug te trekken en gezicht te redden voordat het te laat is en je de ‘horizontale’ of ‘verticale’ zendingen van je troepen terug naar huis ziet gaan.

De crisis van het buitenlands beleid van de Verenigde Staten na de Koude Oorlog is al lang in de maak. Na alle rommel die je voor je land hebt gemaakt, is het tijd om een ​​nieuw concept te bedenken. De Verenigde Staten moeten een meer bescheiden rol in wereldaangelegenheden aanvaarden en begrijpen dat het tijdperk van kolonialisme en postkolonialisme op zijn minst nul uur heeft bereikt voor Iran en zijn bondgenoten. Of je het nu leuk vindt of niet, je troepen worden uit West-Azië gedwongen. Tot die tijd kun je uren lang golfen om jezelf af te leiden of je kunt bevriezen als een raket een Amerikaanse militaire basis raakt.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  The Annihilation Agenda: Waarom globalisten actief bezig zijn 90% van het menselijk ras uit te roeien


Comments

comments