#ikmaakmedrug Drugsplan van D66 veroorzaakt nu al ruzie in de regeringscoalitie

#ikmaakmedrug Drugsplan van D66 veroorzaakt nu al ruzie in de regeringscoalitie

21 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Er is weer eens ruzie in de regeringscoalitie, want D66 heeft een plan gelanceerd om hard drugs onder allerlei voorwaarden toe te staan. De ‘war on drugs’ levert helemaal niets op, alleen maar meer misdaad en onveiligheid, zeggen de democraten. Ze pleiten voor een staatscommissie (ach ja, waarom ook niet) die regulering van de drugsmarkt moet onderzoeken. Die staatscommissie zou pas in de volgende kabinetsperiode aan de slag dienen te gaan, dus veel haast maakt D66 niet.

Niettemin liegen de reacties van coalitiegenoten CDA en ChristenUnie er niet om. “Werkelijk onbegrijpelijk,” zegt ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf. En haar CDA-collega Madeleine van Toorenburg kondigt aan dat haar partij zich ‘met kracht zal verzetten’ tegen ‘het legaliseren en normaliseren van drugs’.

Een nogal hypocriete opstelling in christelijke kring, want tegen het gebruik van alcohol verzetten de twee partijen zich in het geheel niet. Terwijl toch elke volwassen Nederlander overal zonder moeite voldoende sterke drank kan kopen om zich desnoods in enkele uren dood te drinken. Hoe zit het trouwens met het Nieuwe Testament, waarin de Here Jezus water in wijn veranderde? Waarom deed hij dat eigenlijk?

Heroïne, cocaïne etc. zijn zeer slecht voor de gezondheid, maar alcohol is dat ook (net als nicotine trouwens). Als iemand zichzelf de vernieling in wil helpen, moet hij/zij daartoe de vrijheid hebben. Althans: zolang hij anderen geen overlast bezorgt. Uiteraard dient verkeersdeelname onder invloed streng verboden te blijven, of je nu te veel drugs of te veel alcohol tot je hebt genomen. En uiteraard kan het plegen van misdaden in bedwelmde of benevelde toestand helemaal niet. Maar misdaden plegen mag sowieso al niet.

Lees ook:  Frankrijk wordt steeds meer een islamitisch bolwerk

Mochten drugs onder strikt overheidstoezicht legaal verkrijgbaar worden, dan zal dat de criminaliteit een zeer gevoelige slag toebrengen, dat staat vast. Vanzelfsprekend moeten er dan wel eerst héél veel internationale afspraken worden gemaakt, dus dat duurt nog even. En voordat dat kan, moet op zijn minst nog die staatscommissie aan de slag (zucht). Ook dat duurt minimaal tot de volgende kabinetsformatie. En dan alleen als er een kabinet tot stand komt zonder christelijke partijen, want die weigeren hun hersens te gebruiken.

Voor alle FvD-fans die meteen een rood waas voor ogen krijgen als ze het woord ‘D66’ zien staan, vermeld ik nog even wat volgens haar website het standpunt van deze partij is. “Forum voor Democratie is voor modernisering van het soft- en harddrugsbeleid. Het huidige beleid bereikt het tegengestelde van wat wordt beoogd.” Dat lijkt toch erg op het D66-standpunt, zou ik zeggen.

Die FvD-fans kunnen overigens wel nog overstappen naar de PVV. Geert Wilders heeft het in een reactie snerend over ‘Junkies66’. Die staat dus pal voor een Nederland waarin je wel mag zuipen, maar niet spuiten, snuiven of slikken.

Comments

comments