Turkse kustwacht rammen vluchtelingenboot: video veroorzaakt opwinding

21 januari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Een Facebook-video van de reddingsorganisatie Consolidated Rescue Group veroorzaakt opwinding. De afbeeldingen laten zien hoe een Turkse kustwacht speedboot een rubberboot met vluchtelingen aan boord ramt en afsnijdt.

Deze angstaanjagende foto’s circuleren al dagen op het net. Je ziet een speedboot van de Turkse kustwacht die een vluchtelingenboot ramt. Volgens de “Bild” -informatie komen de mensen aan boord uit Syrië en Irak; inclusief vrouwen en kinderen. De boot is onderweg van het Turkse vasteland naar het Griekse eiland Symi. De Turken willen de migranten van de weg halen en hen terug naar Turkije dwingen in overeenstemming met het vluchtelingenakkoord.

De kustwacht probeert de opblaasbare boot meerdere keren af ​​te snijden. De reddingsorganisatie Consolidated Rescue Group plaatste de video op Facebook en schreef: “Op 4 december, woensdag negen uur ‘s ochtends, achtervolgde de Turkse kustwacht een boot met immigranten.”

Het wrede gedrag van de kustwacht kapseisde de boot echter niet. Volgens de reddingsorganisatie konden de bange vluchtelingen aan boord het Egeïsche eiland Symi bereiken.

In gesprek met “Bild” bekritiseerde Mario Neumann, woordvoerder van Medico International, de aanpak van de kustwacht in de video. Neumann uitte echter ook de bezorgdheid dat “de EU rechtstreeks politiek verantwoordelijk is” voor deze achtervolgingen. De buurlanden van Europa waren toegewijd aan “vies werk aan de buitengrenzen van Europa” en dergelijke foto’s zijn een logisch gevolg hiervan.

Lees ook:  Ze denken nog steeds dat ze onaantastbaar zijn de leiders inde EU
donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments