Turkse kustwacht rammen vluchtelingenboot: video veroorzaakt opwinding

21 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Een Facebook-video van de reddingsorganisatie Consolidated Rescue Group veroorzaakt opwinding. De afbeeldingen laten zien hoe een Turkse kustwacht speedboot een rubberboot met vluchtelingen aan boord ramt en afsnijdt.

Deze angstaanjagende foto’s circuleren al dagen op het net. Je ziet een speedboot van de Turkse kustwacht die een vluchtelingenboot ramt. Volgens de “Bild” -informatie komen de mensen aan boord uit Syrië en Irak; inclusief vrouwen en kinderen. De boot is onderweg van het Turkse vasteland naar het Griekse eiland Symi. De Turken willen de migranten van de weg halen en hen terug naar Turkije dwingen in overeenstemming met het vluchtelingenakkoord.

De kustwacht probeert de opblaasbare boot meerdere keren af ​​te snijden. De reddingsorganisatie Consolidated Rescue Group plaatste de video op Facebook en schreef: “Op 4 december, woensdag negen uur ‘s ochtends, achtervolgde de Turkse kustwacht een boot met immigranten.”

Het wrede gedrag van de kustwacht kapseisde de boot echter niet. Volgens de reddingsorganisatie konden de bange vluchtelingen aan boord het Egeïsche eiland Symi bereiken.

In gesprek met “Bild” bekritiseerde Mario Neumann, woordvoerder van Medico International, de aanpak van de kustwacht in de video. Neumann uitte echter ook de bezorgdheid dat “de EU rechtstreeks politiek verantwoordelijk is” voor deze achtervolgingen. De buurlanden van Europa waren toegewijd aan “vies werk aan de buitengrenzen van Europa” en dergelijke foto’s zijn een logisch gevolg hiervan.

Lees ook:  Erdoğan zet zijn koers voort, zelfs tijdens de pandemie
Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments