Het nieuwe Mystery Virus in China is aan het ‘Aanpassen en muteren’ en geen enkel bekend medicijn werkt ertegen

Het nieuwe Mystery Virus in China is aan het ‘Aanpassen en muteren’ en geen enkel bekend medicijn werkt ertegen

22 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Wereldwijde gezondheidsambtenaren racen om het uitbreken van een mysterieus nieuw coronavirus te beheersen voordat het zich wild over de hele planeet verspreidt. Helaas zijn ze misschien al te laat. Het virus is nu verspreid naar ten minste zeven andere landen buiten China, en heel veel mensen raken in paniek. Ons wordt verteld dat vroege indicaties dat u mogelijk bent geïnfecteerd onder meer zijn: “ademhalingssymptomen, koorts, hoest, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden”. Maar die symptomen kunnen ook gewoon betekenen dat je verkouden bent of griep hebt, dus er zal veel verwarring zijn.

Ons wordt ook verteld dat dit “het zevende type coronavirus is waarvan bekend is dat het mensen treft”. In 2003 creëerde een ander coronavirus dat bekend staat als SARS een behoorlijk wereldwijde gezondheidsschrik voordat het uiteindelijk werd opgenomen. Meer dan 8.000 mensen uit meer dan twee dozijn landen werden besmet en bijna 800 van die slachtoffers stierven.

In dit stadium hebben we echt geen idee hoe erg deze huidige crisis uiteindelijk zal worden, maar we weten wel dat het totale aantal officiële zaken nu is gestegen tot 440 …

Het aantal mensen dat aan het virus is overleden, steeg van zes naar negen en het aantal bevestigde gevallen in China bedroeg woensdagochtend 440, een toename van meer dan 200 vanaf maandag, volgens Li Bin, vice-directeur van de National Gezondheidscommissie.

En het lijkt erop dat dit virus zich vrij gemakkelijk van mens op mens verspreidt, want op dit punt zijn 20 medische medewerkers besmet …

Een expert van de Nationale Gezondheidscommissie van China heeft gesuggereerd dat het levensbedreigende coronavirus door speeksel kan worden overgebracht, omdat nu bevestigd is dat 20 medische medewerkers in het land besmet zijn .

Waren al deze medische hulpverleners gewoon buitengewoon onvoorzichtig?

Lees ook:  De onheilspellende metaforen van de Uighur-concentratiekampen in China

We weten het niet, maar wat deze crisis nog alarmerender maakt, is het feit dat ons wordt verteld dat dit virus zich ‘aanpast en muteert’. Het volgende komt van Reuters …

Een nieuw virus dat negen mensen heeft gedood, past zich aan en muteert , wat de uitdagingen voor de gezondheidsautoriteiten onderstreept bij het beheersen van de uitbraak, zei een Chinese gezondheidsfunctionaris woensdag.

Het coronavirus is afkomstig van een markt met illegale transacties in het wild, vertelde Gao Fu, de directeur-generaal van het Chinese Centrum voor ziektebestrijding en -preventie, een nieuwsbriefing.

Zullen er verschillende soorten van dit virus zijn die uiteindelijk opduiken?

En zal een van deze soorten aanzienlijk gevaarlijker zijn dan de andere?

Er zijn zoveel vragen die we zouden kunnen stellen, en autoriteiten hebben op dit moment zo weinig antwoorden.

Maar wat ze ons vertellen is dat behandelingsopties zeer beperkt zijn. De wetenschapper die ‘eerst het virus decodeerde’ vertelde CNN dat deze ziekte ‘niet reageert op een antibioticabehandeling’ …

Wetenschapper Leo Poon, die het virus voor het eerst decodeerde, denkt dat het waarschijnlijk in een dier is begonnen en zich naar mensen heeft verspreid.

“Wat we weten is dat het longontsteking veroorzaakt en vervolgens niet reageert op een antibioticabehandeling , wat niet verwonderlijk is, maar dan in termen van mortaliteit, doodt SARS 10% van de individuen,” Poon, een viroloog aan de School of Public Health bij De universiteit van Hong Kong, zei. Het is niet duidelijk hoe dodelijk het Wuhan-coronavirus zal zijn.

Zoals hij zei, het is niet zo verwonderlijk dat antibiotica niet werken, maar ons wordt ook verteld dat geen enkel bekend medicijn ertegen werkt …

Quarantaine was de meest effectieve manier om te voorkomen dat het virus wordt overgedragen, omdat het zich verspreidt door druppeltjes uit de neus en mond, zei Zhong Nanshan, leider van een groep deskundigen bij de Nationale Gezondheidscommissie van China.

“Nu is onze grote zorg of er een superverspreider ontstaat,” zei Zhong dinsdag tijdens een persconferentie in de zuidelijke provincie Guangdong, waarbij hij de term gebruikte voor een vervoerder die een onevenredig groot aantal mensen infecteert. Men denkt dat een “superverspreider” het virus heeft doorgegeven aan 15 medische stafleden in een Wuhan-ziekenhuis.

Hoewel sommige ziekenhuizen antibiotica hebben opgeslagen, zijn ze niet effectief tegen virussen. “Er is momenteel geen specifiek medicijn om de infectie te behandelen,” zei Zhong.

Dus dat betekent dat als je dit virus eenmaal hebt gevangen, er niet veel is dat de artsen kunnen doen.

Lees ook:  Ze vertellen ons dat de volgende recessie "niet zo slecht zal zijn als 2008". Ze hebben het verkeerd

Je kunt uitrusten, extra slapen en veel drinken, maar de artsen hebben geen magische pil om het te laten verdwijnen.

En dinsdag ontdekten we dat dit virus al in de Verenigde Staten is aangekomen. Het volgende komt van NBC News …

De patiënt in Washington, een inwoner van Snohomish County, is een man van rond de dertig. De CDC zei dat hij rond 15 januari in de Verenigde Staten aankwam na een bezoek aan Wuhan. Hij had echter niet de vismarkt bezocht waar het virus zou zijn ontstaan.

Gezondheidsfunctionarissen zeiden dat de man geen symptomen had toen hij aankwam, maar dat hij online over de uitbraak had gelezen. Toen hij symptomen begon te ontwikkelen, nam hij contact op met zijn zorgverlener.

Hij kwam terug in de VS op 15 januari, maar hij vroeg geen behandeling tot 19 januari .

Dat betekent dus dat hij ongeveer vier volledige dagen had om het virus rond te verspreiden.

En het is logisch dat zijn symptomen een tijdje niet zijn ontstaan, omdat ons wordt verteld dat de incubatietijd “waarschijnlijk een week is” …

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Tientallen rottende lijken gevonden in ongekoelde vrachtwagens bij uitvaartcentrum New York City


Comments

comments