SCHIRK NIET! Tegen 2050 kunnen tot 140 miljoen klimaatvluchtelingen reizen

SCHIRK NIET! Tegen 2050 kunnen tot 140 miljoen klimaatvluchtelingen reizen

22 januari 2020 1 Door Indignatie redactie
0
()

Het is een historische beslissing met een enorme reikwijdte: klimaatvluchtelingen kunnen in de toekomst asiel aanvragen. Dit werd besloten door het VN-Mensenrechtencomité, waarvan de vereisten verplicht zijn voor 116 landen.

Nederland erkent ook de nieuwe reden voor asiel. Volgens de Wereldbank zouden tot 140 miljoen klimaatvluchtelingen in 2050 kunnen reizen.

Waar de zeespiegel stijgt in Azië en tot 40 miljoen mensen hun huis verlaten, zijn er 85 miljoen in Afrika die niet langer kunnen worden gevoed vanwege de sterke bevolkingsgroei en de daaruit voortvloeiende voedseltekorten. U hebt nu het recht om “klimaatasiel” aan te vragen. De VN-vereiste creëerde een extra stimulans om naar Europa te migreren. We moeten het aantal asielzoekers hier beperken.

Het is gek om het klimaat vooruit te stuwen en miljoenen Afrikanen en Aziaten uit te nodigen om er daadwerkelijk van uit te gaan dat ze allemaal kunnen worden opgevangen en geïntegreerd. Waar de VN legaal de sluizen opent, is het urgenter dan ooit om absoluut veilige grensbescherming in heel Europa te installeren als we niet in de nabije toekomst zelf Afrika willen worden.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Hoe de VS de zaden van haar grenscrisis zaaiden


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments