SCHIRK NIET! Tegen 2050 kunnen tot 140 miljoen klimaatvluchtelingen reizen

SCHIRK NIET! Tegen 2050 kunnen tot 140 miljoen klimaatvluchtelingen reizen

22 januari 2020 1 Door Indignatie redactie

Het is een historische beslissing met een enorme reikwijdte: klimaatvluchtelingen kunnen in de toekomst asiel aanvragen. Dit werd besloten door het VN-Mensenrechtencomité, waarvan de vereisten verplicht zijn voor 116 landen.

Nederland erkent ook de nieuwe reden voor asiel. Volgens de Wereldbank zouden tot 140 miljoen klimaatvluchtelingen in 2050 kunnen reizen.

Waar de zeespiegel stijgt in Azië en tot 40 miljoen mensen hun huis verlaten, zijn er 85 miljoen in Afrika die niet langer kunnen worden gevoed vanwege de sterke bevolkingsgroei en de daaruit voortvloeiende voedseltekorten. U hebt nu het recht om “klimaatasiel” aan te vragen. De VN-vereiste creëerde een extra stimulans om naar Europa te migreren. We moeten het aantal asielzoekers hier beperken.

Het is gek om het klimaat vooruit te stuwen en miljoenen Afrikanen en Aziaten uit te nodigen om er daadwerkelijk van uit te gaan dat ze allemaal kunnen worden opgevangen en geïntegreerd. Waar de VN legaal de sluizen opent, is het urgenter dan ooit om absoluut veilige grensbescherming in heel Europa te installeren als we niet in de nabije toekomst zelf Afrika willen worden.

Comments

comments