Vier redenen waarom Trump Bloomberg vreest

Vier redenen waarom Trump Bloomberg vreest

22 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Michael Bloomberg voert campagne in een Amerikaanse campagne als nooit tevoren. Met miljarden en een pokerstrategie – zelfs Donald Trump is nerveus.

Ten eerste was het een miljard dollar dat Michael Bloomberg in zijn campagne wilde investeren. En toen was de wereld verbaasd – een mediamiljardair met meer dan $ 50 miljard aan privévermogen probeert zichzelf in het Witte Huis te kopen met communicatiekracht en een gigantische geldzak. Maar Bloomberg verdubbelt nu zijn inzet: hij wil nu twee miljard dollar uitgeven om Donald Trump omver te werpen.

Meer dan $ 250 miljoen is al in de ex-burgemeester van de spectaculaire mediacampagne van New York gegaan – meer dan alle andere presidentskandidaten hebben samen geïnvesteerd, meer dan ooit in de geschiedenis van de democratie, en het aantal neemt elke dag toe. Bloomberg heeft een team van honderden zeer goedbetaalde werknemers aangenomen, met name communicatie- en reclameprofessionals. Hij koopt televisiereclame-minuten, radiospots, podcasts, digitale contacten, video’s, social media-campagnes, massamailings. Het is een bedrijf van de eeuw voor de media en politieke marketingexperts.

Het miljardenoffensief van Bloomberg maakt Donald Trump nu nerveus. De president tweet steeds vaker kwaadaardige en kwaadaardige opmerkingen over ‘Mini Mike’. De 1.90 meter hoge Trump wil de 1,73 meter kleine Bloomberg belachelijk maken als een politieke dwerg. Maar met elke tweet “Mini Mike” onthult Trump wie hij het meest wordt gevreesd door zijn uitdagers. Toen Bloomberg nu aankondigde dat het ‘s werelds duurste commercial zou draaien tijdens een pauze in de Super Bowl (de laatste wedstrijd van de Football League bereikte ongeveer 100 miljoen kijkers) en alleen $ 11 miljoen zou uitgeven aan die paar seconden, kondigde Trump aan dat het hetzelfde zou doen.

“Mini Mike durft niet het stadium van democratisch debat in te nemen – hij is een verschrikkelijke debator en spreker”. Dus tweette Trump kort na half tien op vrijdagochtend. En verder: “Als hij dat deed, zou hij nog verder teruggaan in de peilingen (als dat al mogelijk is.”) Een half uur later Trump, blijkbaar uit de alomtegenwoordige Bloomberg-advertentie uitgelokt volgens: “Mini-Mike Bloomberg-advertenties zijn opzettelijk verkeerd – een ijdelheidsproject voor hem om in het spel te komen. Maar niemand heeft gedaan wat ik jarenlang voor de Verenigde Staten heb gedaan, inclusief de grootste economie in de geschiedenis, de wederopbouw van ons leger, de grootste belasting- en regelgevingsverlagingen ooit. “

Trump zou Bloomberg kunnen negeren omdat Bloomberg rijk is, maar 77 jaar oud en niet bijzonder populair als miljardair in New York in het land. Bloomberg staat momenteel op de vijfde plaats in de peilingen, achter ex-vice-president Joe Biden, linkse senatoren Bernie Sanders en Elizabeth Warren en nieuwkomer Pete Buttigieg.

Maar Trump heeft goede redenen om de rijke rivaal te vrezen:

Ten eerste heeft de miljardencampagne van Bloomberg invloed. Hij groeit week na week in de peilingen. “Bloomberg heeft vaart,” aldus campagne-experts in Washington. De ongekende advertentiedruk heeft steeds meer invloed. Het politieke landschap zal in de komende zes weken veranderen omdat Bloomberg het politieke centrum toespreekt en niet helemaal links is, zoals Sanders of Warren, waar geen meerderheden te vinden zijn.

Lees ook:  Amerikaanse ineenstorting

ten tweedeBloomberg volgt een slimme pokerstrategie. In tegenstelling tot alle tradities doet hij afstand van een verkiezingscampagne in de eerste vier kleine staten, beginnend in Iowa, waar de nominatiewedstrijd op 3 februari begint. Bloomberg speculeert dat de primaire in Iowa, New Hamphire, South Carolina en Nevada nog geen duidelijke favoriet is, maar de vier concurrenten staan ​​afwisselend vooraan. Hij wil alleen ingrijpen als het echt loont: op “Super Tuesday” op 3 maart, wanneer de Democraten in 14 landen tegelijkertijd hun afgevaardigden kiezen voor de conferentie van de nominatiepartij in juli, inclusief die zo groot als Californië. Hij overspoelt momenteel deze staten met reclamespots over strengere wapenwetten, gezondheidshervorming en het “Greenwood Initiative”, een plan

Ten derde mobiliseert Bloomberg specifiek de klimaatbeschermingsbeweging voor haar campagne. Hij was de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN voor klimaatactie en is betrokken bij een initiatief om kolencentrales te sluiten. Hij adverteert met de klimaatbeschermingscampagne “America’s Pledge” en vanaf 2035 wil hij alleen elektrische auto’s toelaten in de VS. Zijn campagneteam verspreidt ook het prachtige verhaal van de groene burgemeester, die tijdens zijn ambtstermijn 800.000 bomen plantte in New York.

Ten vierde is de zelfontwikkelde rijkdom van Bloomberg in de Verenigde Staten een sterk argument voor drive. Volgens Forbes is Bloomberg de achtste rijkste persoon van het land, met een netto vermogen van $ 53 miljard. Trump staat daarentegen alleen op de 275e plaats, met een nettowaarde van iets meer dan $ 3 miljard. Omdat Trump zijn rijkdom blijft gebruiken als maat voor succes in het publieke debat, vormt de veel (meer) succesvolle Bloomberg een bedreiging voor hem. Net als de andere uitdagers kan hij Bloomberg niet ontslaan als een verliezer en professionele politicus die in het echte leven nooit iets heeft bereikt.

In de Verenigde Staten geniet het publiek nu steeds meer van het duel tussen twee mannen die in sommige opzichten vrij dicht bij elkaar staan. Beide zijn van dezelfde leeftijd, komen uit New York, hebben in dezelfde restaurants, straten en clubs gewoond, beide zijn zelfgemaakte mannen, beiden zijn miljardairs geworden in Manhattan. Beide hebben hun weg naar de politiek gevonden na hun zakelijke carrière. De twee hadden zelfs jaren een vriendschappelijke relatie en ontmoetten elkaar opnieuw en opnieuw tijdens liefdadigheidsevenementen, feesten en zelfs op een van de bruiloften van voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani.

Tijdens een liefdadigheidsevenement van de golfclub in 2007 zei Trump dat het “mijn echte voorrecht was om een ​​man te introduceren die, naar mijn mening, een van de grote burgemeesters is en een van de grote, zo niet de grootste, geschiedenis in New York City zal sterven ”. In 2013 prees Trump Bloomberg als een “fantastische kerel”.

Trump voelt zich aangevallen door de kandidatuur van Bloomberg vanuit zijn eigen achtertuin. Bloomberg was de burgemeester die New York door de moeilijke tijden bracht na de aanslagen van 11 september en de trots en de wil van de stad belichaamde om zichzelf te laten gelden. Hij wordt beschouwd als een geweldige patriot, die Trump graag zelf speelt. Hij wordt beschouwd als een politicus van de orde, wat Trump ook wil zijn. Hij is een super succesvolle doener, die Trump ook van zichzelf wil horen. Het feit dat Bloomberg hogere bedragen heeft, niet alleen in de bank maar ook in de reputatierekening, is irritant voor de president. Bloomberg weet dit en stelt laconiek: Trump was nooit een respectabele zakenman geweest, alleen een winderige onroerendgoedspeculant.

En dus zet hij zowel praktische als morele superioriteit om in het gezegde: “Trump was geweldig voor rijke mensen zoals ik – maar ik zal geweldig zijn voor jou.” En voor elke Amerikaan om erachter te komen, zal hij een paar honderd miljoen dollar uitgeven investeer – in de grootste politieke reclamecampagne ooit.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Hoeveel geven mensen over de hele wereld om klimaatverandering? We hebben 80.000 mensen in 40 landen ondervraagd om erachter te komen


Comments

comments