Coronavirus Nachtmerrie: Chinese ziekenhuizen sturen Hordes zieke mensen weg omdat er geen ruimte voor is

Coronavirus Nachtmerrie: Chinese ziekenhuizen sturen Hordes zieke mensen weg omdat er geen ruimte voor is

23 januari 2020 1 Door Indignatie redactie

De reguliere media in de westerse wereld vertellen je niet dat Chinese ziekenhuizen absoluut worden overweldigd door het aantal zieke mensen dat voor behandeling verschijnt. Dus de waarheid is dat de officiële cijfers die de Chinese regering uitbrengt op dit moment bijna betekenisloos zijn omdat hordes zieke mensen van de ziekenhuizen worden weggestuurd omdat er geen ruimte voor is.

Op woensdag namen Chinese functionarissen de ongekende stap om de hele stad Wuhan in quarantaine te plaatsen, maar wat heb je eraan als de meeste zieken door de ziekenhuizen worden weggestuurd en teruggestuurd worden om onder de algemene bevolking te circuleren? Er wonen ongeveer 11 miljoen mensen in Wuhan, en er zullen slechts ongeveer 2.000 ziekenhuisbedden zijnbeschikbaar voor diegenen die dit mysterieuze nieuwe coronavirus hebben gevangen. En gezien het feit dat ambtenaren nu toegeven dat dit virus wordt verspreid via “respiratoire transmissie” , lijkt het erop dat dit zeer snel een complete en volkomen volksgezondheidsnachtmerrie kan worden.

Laten we beginnen met het bespreken van de nieuwste officiële nummers. Volgens Reuters beweren de Chinese autoriteiten dat er 571 bevestigde gevallen, 393 “vermoedelijke gevallen” en 17 bevestigde sterfgevallen zijn …

Autoriteiten hadden 571 gevallen en 17 sterfgevallen bevestigd tegen het einde van woensdag, zei de Nationale Gezondheidscommissie van China. Eerder werd gezegd dat er nog 393 vermoedelijke gevallen waren gemeld.

Van acht bekende gevallen wereldwijd heeft Thailand er vier bevestigd, terwijl Japan, Zuid-Korea, Taiwan en de Verenigde Staten er elk één hebben gemeld.

Dit betekent dat het officiële dodental sinds gisteren bijna is verdubbeld.

Dat is niet goed.

Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat letterlijk honderden zieke mensen in een rij staan ​​in ziekenhuizen in Wuhan die een arts willen zien. Het volgende komt uit de South China Morning Post …

In het Xiehe-ziekenhuis in de centrale Chinese stad Wuhan op woensdagmiddag wachtten honderden patiënten gretig op de koortsafdeling en wilden een arts zien .

Velen van hen hadden symptomen van longontsteking, maar weinigen kregen wat ze wilden – opname en gratis behandeling in een in quarantaine geplaatste omgeving.

In een zeer verontrustend geval werd een 55-jarige man verteld naar huis te gaan “hoewel hij koorts en andere symptomen had” …

Aan de ene kant van de koortsafdeling zei een familielid van een 55-jarige man dat een arts haar vertelde dat het ziekenhuis vol was en dat ze de man mee naar huis moest nemen, ook al had hij koorts en andere symptomen .

“Ik ging bijna op mijn knieën zitten om de dokter te smeken hem toe te laten zodat hij in het ziekenhuis kon blijven, maar de dokter zei dat er geen ruimte was,” zei ze.

Ze was een van de ongeveer 100 patiënten die de wachtruimte van de wijk inpakte en lange rijen vormde buiten de drie spreekkamers. Terwijl de artsen en verpleegkundigen waren uitgerust met volledige beschermende kleding, hadden veel patiënten alleen gezichtsmaskers omdat ze waren aangesloten op infusen. Sommige patiënten hoestten en spuwden openlijk in de gang .

En in een ander geval toonde een röntgenfoto aan dat een 48-jarige man “een schaduw op zijn longen” had en eigenlijk “woonde in de buurt van de Huanan Seafood Wholesale Market”, maar hij werd toch weggestuurd.

Lees ook:  Social media bezig met het blokkeren van vals nieuws over het nieuwe Coronavirus terwijl de uitbraak doorgaat

Het begint duidelijk te worden dat het werkelijke aantal gevallen waarschijnlijk veel hoger is dan de Chinezen melden.

Experts in Londen vertellen ons zelfs dat er op dit moment waarschijnlijk duizenden gevallen zijn …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMaar experts op het gebied van ziektemodellering van het Imperial College in Londen zeggen dat het ware cijfer alleen al in de stad Wuhan – de bron van de uitbraak – 4.000 kan zijn en in het slechtste geval zelfs 9.700.

In het weekend hebben de onderzoekers cijfers vrijgegeven die schatten dat ongeveer 1.700 mensen in de stad waren geïnfecteerd – destijds zeiden Chinese functionarissen dat er slechts 40 gevallen van de ziekte waren.

Alleen de tijd zal uitwijzen hoe erg deze uitbraak uiteindelijk zal worden, maar ik denk dat het een zeer verontrustend teken is dat de Chinese regering de ongekende stap heeft genomen om de hele stad Wuhan te sluiten …

De Chinese overheid heeft de stad Wuhan in quarantaine geplaatst en is van plan om de luchthaven en het openbaar vervoer binnen enkele uren te sluiten bij een uitbraak van het coronavirus, meldden staatsmedia. Het virus is in verband gebracht met ten minste 17 sterfgevallen en heeft meer dan 500 anderen ziek gemaakt.

Xinhua News Agency zei donderdag dat de stad mensen had gevraagd om Wuhan niet te verlaten zonder specifieke redenen, met de People’s Daily krant en vervolgens tweetend dat niemand de stad vanaf 10.00 uur zou mogen verlaten en dat treinstations en de luchthaven zullen sluiten naar beneden. Het zei dat stadsbussen, metro’s, veerboten en pendelbussen over lange afstand ook tijdelijk gesloten zouden zijn, onder verwijzing naar de autoriteiten van Wuhan.

Maar als ze degenen die ziek zijn niet kunnen behandelen, wat gaat dat dan bereiken?

Lees ook:  Silicon Valley vernietigt de Amerikaanse democratie door politieke favorieten te spelen

En wat het nog erger maakt, is het feit dat experts waarschuwen dat de incubatietijd voor dit virus “waarschijnlijk een week is” …

Met alle aanwijzingen dat het virus een relatief langzame incubatietijd heeft, kunnen deze inspanningen echter onvoldoende zijn om de verspreiding ervan te stoppen.

“Je kunt de toegang tot het land van een dergelijke ziekte niet absoluut voorkomen. De incubatietijd is waarschijnlijk een week, “zei de belangrijkste medische officier van Australië, Brendan Murphy, dinsdag. “Het gaat erom mensen met een hoog risico te identificeren en ervoor te zorgen dat mensen met een hoog risico hiervan op de hoogte zijn en weten hoe ze medische hulp kunnen krijgen.”

Dat betekent dus dat talloze anderen die nog geen symptomen vertonen, dit virus als een lopend vuurtje kunnen verspreiden zonder zelfs maar te beseffen dat ze het hebben.

En dit komt op een heel, heel slechte tijd, omdat “honderden miljoenen” Chinese burgers door het land zullen reizen voor de Lunar New Year-vieringen in slechts een paar dagen …

Gezondheidsambtenaren vrezen dat het transmissiesnelheid zal versnellen als honderden miljoenen Chinezen in binnen- en buitenland reizen tijdens weekvakanties voor het nieuwe maanjaar, dat op zaterdag begint.

Wat een nachtmerrie.

Laten we hopen dat deze uitbraak niet zo erg zal zijn als sommige deskundigen nu projecteren. Als je het kunt geloven, beweert een professor aan het Imperial College in Londen dat dit virus “even dodelijk is als de Spaanse griepepidemie” …

Professor Neil Ferguson, een expert aan het Imperial College in Londen, zei dat de nieuwe soort momenteel “even dodelijk is als de Spaanse griepepidemie”.

De uitbraak van 1918 is de ernstigste pandemie in de recente geschiedenis en heeft naar schatting 50 miljoen mensen over de hele wereld tenietgedaan.

Ik hoop van harte dat professor Neil Ferguson dit helemaal mis heeft. Maar we leven absoluut in een tijd waarin we het onverwachte zouden moeten verwachten , en onze hoofden in het zand steken zal helemaal geen goed doen.

Lees ook:  ASML is toast ‘Den Haag’ de gijzelaar is van ‘Washington’

Toen ik voor het eerst begon te schrijven over dit mysterieuze nieuwe coronavirus, benadrukte ik dat er nog geen reden was om in paniek te raken.

En we moeten nog steeds niet in paniek raken, maar het is duidelijk geworden dat deze uitbraak zo ernstig is dat we allemaal heel goed op moeten letten.

Niemand weet precies wat er gaat gebeuren, maar op dit moment ziet het er niet goed uit.Comments

comments