“Nieuw slagveld”: hoe beveiligingsbedrijven de angst voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen voeden

“Nieuw slagveld”: hoe beveiligingsbedrijven de angst voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen voeden

23 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Met groteske overdrijvingen probeert een cybersecuritybedrijf dat is opgericht door Israëlische ex-geheime dienstmedewerkers een sfeer van gevaar en een markt met simulaties te creëren

In de Verenigde Staten neemt de opwinding toe met de komende presidentsverkiezingen. Er wordt gepropageerd dat de verkiezingen weer onder vuur zouden komen te liggen, vooral nadat Rusland hen in 2016 probeerde te beïnvloeden door e-mails van de Democraten en Hillary Clinton te hacken, evenals desinformatiecampagnes via sociale netwerken. Terwijl de presidentskandidaten miljarden besteedden aan politieke reclame en campagnes, d.w.z. aan het beïnvloeden daarvan, om individuele kiezers of bomgroepen met allerlei inhoud te targeten, bijvoorbeeld met de Britse Cambridge Analytica, is Facebook-reclame , waarvan wordt gezegd dat het uit Russische bronnen komt, te verwaarlozen. Samen met de Russische hackers beweerde het lekken van de e-mails, werd het voornamelijk gebruikt voor de Democraten aan de verliezende kant van Donald Trump in het presidentschap.

In de Verenigde Staten is er een overvloed aan “Infowar” of een “virtuele oorlog”, die ook dient om af te leiden van de problemen van het hervormende Amerikaanse kiesstelsel ( Russische “bemoeizuchtige operatie” wordt opgeblazen tot een monster ). Daarbij komen andere pogingen om andere landen te beïnvloeden op de achtergrond.

Maar het is natuurlijk interessanter om bedreigingen van buitenaf te accepteren en kwaadaardige tegenstanders te verslaan. Dit is een zelfstandige activiteit van de opgeblazen Amerikaan, maar ook van elk ander beveiligingsapparaat. Om deze reden waarschuwen geheime diensten, politie- en beveiligingsbedrijven in de Verenigde Staten al lang voor mogelijke bedreigingen zonder specifieke informatie en oefenen ze al aanvalscenario’s uit in verkiezingsdagsimulaties. Het is niet langer een kwestie van wie Rusland, mogelijk China of Iran, zou moeten verkiezen, maar eerder een diffuse “destabilisatie” van de Amerikaanse democratie of het kiesstelsel is op de muur geschilderd.

“Operation Blackout”

Onder de titel “Operatie Blackout” streden bijvoorbeeld voormalige officieren van de geheime dienst, de politie, de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid als een “Blauw Team” tegen een “Rood Team” van “ethische hackers” op 5 november in Washington Rol van de hackivistische groep Kill Organized Systems (K-OS) gespeeld. De bewegingen werden gecoördineerd door een “wit team”. De organisatorische reacties van overheidsinstanties op de “pogingen van een anarchistische groep om democratische instellingen en overheidssystemen te verzwakken” moeten worden gerepeteerd. Het ging, zoals gebruikelijk, niet om het hacken van verkiezingscomputers, maar eerder dat communicatie het “nieuwe slagveld” is, wat de simulatie vervolgens tot gevolg had.

Lees ook:  Als de angst regeert : wat kunnen we verwachten

De simulatie werd georganiseerd door Cybereason , een cyberbeveiligingsbedrijf opgericht in 2012 door voormalige Israëlische leden van de 8200 eenheid van het Israëlische leger voor elektronische verkenning in Boston en Tel Aviv, dat nauw samenwerkt met het wapenbedrijf Lockheed Martin en geheime diensten. Ze ontkent dat ze ook Saoedisch geld heeft ontvangen. De Unit 8200 wordt geassocieerd met de productie van Stuxnet, samen met de NSA.

Bij Cybereason bouwen mensen het liefst geen realistische, maar extreem overdreven risicoscenario’s. Het aanbod van cybersecurity van het bedrijf wordt ook geadverteerd door “het militaire perspectief op cybersecurity over te dragen aan bedrijfsbeveiliging”. Zie op de achtergrond van Cybereason het gedetailleerde rapport “Waarom een ​​schaduwrijk technisch bedrijf met banden met Israëlische intelligentie Doomsday-verkiezingssimulaties uitvoert .

Het beïnvloeden van verkiezingen zonder een enkele stem te veranderen

Het beïnvloeden van verkiezingscampagnes vond al in september 2016 plaats. Lior Div, een van de oprichters en CEO, schreef dat het “redelijk eenvoudig” was om verkiezingen te hacken. Zijn biografische informatie luidt : “Div diende als commandant (in eenheid 8200) en voerde enkele van ‘s werelds grootste cyberoffensieve campagnes uit tegen naties en cybercriminaliteitsgroepen.” In 2016 ging Cybereason ook niet over het hacken van stemcomputers of andere hacks om stemmen te manipuleren.

Hypocriet schrijft Div dat hij mensen niet bang wil maken met dit soort scenario’s: “Voor zover ik weet, zijn geen van de methoden die ik bespreek gebruikt om een ​​verkiezing te beïnvloeden.” U wilt alleen maar voorbereiden waarom u angst voor gevaarlijke bedreigingen moet wekken voordat u orders kunt krijgen als beveiligingsbedrijf. De waarschuwingen over desinformatiecampagnes zijn zelf een beïnvloedende campagne die twijfels en wantrouwen verhoogt. Uiteraard zie je hier een opkomende markt, dus de simulaties werden ook gratis aangeboden als een soort van reclame.

Dus discussiëren mensen over hoe partijen of politici, zoals de Democraten, computers kunnen gebruiken om computers zoals de Democraten te hacken. Je zou ook kunnen voorkomen dat kiezers naar de stembus gaan, bijvoorbeeld door files te manipuleren. Je kunt voorverkiezingspeilingen vervalsen of vals nieuws verspreiden via gehackte media over exitpeilingen. Div was later van mening dat de stroomtoevoer naar stembureaus ook verlamd kon zijn.

Lees ook:  Trump negeert zijn beste gezondheidsadviseurs over de angst voor verkiezingen in 2020

Zijn collega Striem-Amit voegt eraan toe dat het voldoende zou zijn om het algehele resultaat te veranderen als men 50.000 kiezers ontward of hen belet om met desinformatiecampagnes naar de stembus te gaan. Maar dat is nog steeds een beetje saai en niet te eng, maar een bekend scenario in het Amerikaanse kiesstelsel dat dit mogelijk maakt. Dus dat werd uitgebreid in Washington naar een massale aanval.

Aanvallen, ongevallen met 32 ​​doden en 200 gewonden

Het is interessant dat het “Rode Team” in simulatie niet zou slagen met een desinformatiecampagne met diepe nep-audio en video, evenals met gehackte accounts door beïnvloeders om vermeende gehackte stemsystemen, manipulaties van mobiele communicatie en dodelijk geweld te verspreiden te ondermijnen in de fictieve stad Adversaria op een typische novemberdag. Er is veel begonnen in de simulatie, de scenario’s, die duidelijk waren bedoeld om gebeurtenissen zo ingrijpend mogelijk te maken, waren niet bijzonder realistisch.

Niet alleen de Fox News-website en het Twitter-account van CNN werden overgenomen, maar ook de Facebook- en Twitter-pagina’s van de burgemeester en het stadsbestuur. Met een DDoS-aanval was noodnummer 911 tijdelijk niet toegankelijk en werden de stadsbewakingscamera’s ook uitgeschakeld door de hackers. Autonome voertuigen en bussen werden gehackt om ongelukken te veroorzaken. Er waren ook problemen met de verkeerslichten en ongevallen. Het “Blauwe Team” probeerde de valse positieven te weerleggen, gebruikte femtocellen om de Stingray mobiele-telefoonmonitors te bestrijden die door K-OS in de stembureaus werden gebruikt om communicatie te voorkomen of te manipuleren, en stelde politieagenten en uiteindelijk de Nationale Garde in.

Toen was er een terroristische aanval in een andere stad, het K-OS liet autonome voertuigen naar de stembureaus rijden, waar enkele verkiezingsfunctionarissen probeerden de stemcomputers opnieuw op te starten op basis van neporders. Meer werd aangeboden, onrust verspreid, verkeer stortte in, meer en meer mensen kwamen naar de ziekenhuizen, nepbomwaarschuwingen werden verzonden, video’s van voertuigen die naar stembureaus reden circuleerden, de Islamitische Staat schreef het op. De verkiezingen werden uiteindelijk geannuleerd als noodrem door het “Blauwe Team”, de mensen werden naar huis gestuurd en de noodtoestand en een avondklok werden aangekondigd, sommige leden van de anarchogroep werden gepakt. In totaal waren er 32 doden en 200 gewonden,

Lees ook:  Thunberg is niet de enige jonge stem waarnaar we moeten luisteren

Geen van de teams kon winnen, zei Cybereason, maar ze “speelden agressief en goed en genoten van de ervaring van onderdompeling.” Elon Pavlov van Cybereason van het Rode Team zei: “Je kunt niets aan veel van deze aanvallen doen. De informatieoorlog is te groot.” En de boodschap moet worden overgebracht dat zeer weinig mensen de verkiezingen zouden moeten kunnen beïnvloeden.

Cybereason herhaalde de wedstrijd op 11 december in het Verenigd Koninkrijk met voormalige GCHQ, het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken en politieagenten. Nogmaals, het “Rode Team” probeerde de verkiezingen op alle mogelijke manieren te verstoren, maar deze keer wist het “Blauwe Team” het vertrouwen van het publiek te winnen en veilig te stellen. Aangezien de volgende dag de Britse algemene verkiezingen waren, die plaatsvonden zonder inmenging van buitenaf, zelfs als de electorale razernij gepaard ging met overeenkomstige media en politieke desinformatiecampagnes, zou het oproepen van een catastrofale verkiezingsdag ook tactisch onverstandig zijn geweest omdat het zichzelf onthulde.

De strategie lijkt te worden gepakt. Grote media, zoals NBC News en de Washington Post , rapporteren ook volledig kritiekloos over de simulaties, waarin autoriteiten moeten proberen wat ze moeten doen “wanneer hackers uit Rusland of elders” proberen te voorkomen dat mensen stemmen of twijfels over hen hebben Verkiezingsresultaten genereren: “De oefening benadrukt hoe hackers het vertrouwen van het publiek in het verkiezingsresultaat kunnen vernietigen zonder de stemmen te veranderen. En dat is vooral verontrustend omdat veel van deze potentiële doelen veel kwetsbaarder zijn dan stemmachines.”

Sam Curry wordt geciteerd door Cybereason, die natuurlijk doet alsof alles realistisch is en dat de Amerikaanse verkiezingen alleen van buitenaf worden bedreigd, daarom moet je nu snel handelen – bij voorkeur met Cybereason. De verkiezingen in november waren ‘vol kansen voor mensen om campagnes te verstoren, mis- en desinformatie op te zetten en ervan te profiteren’.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments