BREKEND: Baden-Württemberg: zes doden na schoten in het rot am see – verdachte gearresteerd


 6 total views,  4 views today

Geweerschoten in Rot am See in Baden-Württemberg hebben zes mensen gedood, zegt de politie. De onderzoekers hebben nog geen commentaar op de achtergrond gegeven. Een verdachte is gearresteerd. Een persconferentie is gepland om 16.30 uur in het stadhuis.

De politie gaat momenteel uit van een relatieactie: de dader en de slachtoffers zouden elkaar kennen. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen van andere verdachten, zei een woordvoerder van de politie. Om ongeveer 12.45 uur werd de politie ter plaatse geroepen in de Bahnhofstrasse van de stad. De situatie is nu onder controle. Op basis van de huidige situatie sluit de politie momenteel een “moordpartij of een terroristische aanval” uit.

Polizei Aalen on Twitter: “⚠️POLIZEIEINSATZ⚠️Größerer Polizeieinsatz in #RotamSee, da dort geschossen wurde. Mehrere Verletzte, vermutlich auch Tote bei einem Gebäude. #Tatverdächtiger wurde #festgenommen.Nach ersten Erkenntnissen liegt ein Beziehungsverhältnis vor. Keine Hinweis auf weitere Täter. / Twitter”

⚠️POLIZEIEINSATZ⚠️Größerer Polizeieinsatz in #RotamSee, da dort geschossen wurde. Mehrere Verletzte, vermutlich auch Tote bei einem Gebäude. #Tatverdächtiger wurde #festgenommen.Nach ersten Erkenntnissen liegt ein Beziehungsverhältnis vor. Keine Hinweis auf weitere Täter.

Rot am See, voorheen ook gespeld als “Roth am See”, is een gemeente in het district Schwäbisch Hall in de Frankische regio in het noordoosten van Baden-Württemberg. Volgens vertegenwoordiging in de regionale krant Südwestpresse  het drama op het gebied van een restaurant in de Bahnhofstrasse gespeeld vanaf. Volgens de huidige informatie lijken alle doden en gewonden familieleden van de vermoedelijke dader te zijn. 

De politie had de plaats van de misdaad – een gebouw met een restaurant – afgezet met een rood lint. ‘S Middags gingen bedienden in witte pakken naar het gebouw, dat in een zijstraat met verschillende appartementsgebouwen ligt. De politie benadrukte op Twitter:

Vermijd speculatie. Wij nemen contact met u op voor meer informatie.

Polizei Aalen on Twitter: “⚠️POLIZEIEINSATZ IN #ROTAMSEE⚠️Aktuell läuft der Einsatz noch. Bitte unterlassen Sie #Spekulationen. Wir melden uns mit weiteren Informationen. / Twitter”

⚠️POLIZEIEINSATZ IN #ROTAMSEE⚠️Aktuell läuft der Einsatz noch. Bitte unterlassen Sie #Spekulationen. Wir melden uns mit weiteren Informationen.

Meer details moeten worden aangekondigd op een persconferentie om 16.30 uur in het stadhuis van Rot am See, zei een woordvoerder op vrijdag. Volgens de ambtenaren is er waarschijnlijk een relatie tussen de dader en de slachtoffers – “maar dit is nog niet zeker”. Men gaat uit van een eenzame dader. 

Polizei Aalen on Twitter: “⚠️POLIZEIEINSATZin #RotamSee⚠️Für 16:30 Uhr ist eine #Pressekonferenz im #Rathaus in Rot am See geplant. Medienvertreter finden sich bitte dort ein. / Twitter”

⚠️POLIZEIEINSATZin #RotamSee⚠️Für 16:30 Uhr ist eine #Pressekonferenz im #Rathaus in Rot am See geplant. Medienvertreter finden sich bitte dort ein.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord