De doodscultus heeft na Nederland nu Zweden bereikt – de leiders houden de politie voor de gek

De doodscultus heeft na Nederland nu Zweden bereikt – de leiders houden de politie voor de gek

24 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Black Axe, een doodscultus die mensen bedreigt, doodt en dwingt tot onderwerping door middel van zwarte magie. De Nigeriaanse maffia-organisatie gooit haar criminele netwerk in heel Europa en heeft nu Zweden en Göteborg bereikt.

Maar een van de belangrijkste hoofden heeft de internationale politie niet kunnen identificeren en te arresteren

– Het is een man met veel namen. De politie in Nederland is behulpzaam geweest, maar we hebben niet kunnen achterhalen wie hij is, zegt officier van justitie Anna Svedin.

Momenteel zijn verschillende mensen met banden met de Nigeriaanse maffiaorganisatie Black Axe in Göteborg in hechtenis, verdacht van grootschalige drugssmokkel en bijzonder ernstige drugsdelicten. Het maffia-netwerk voert uitgebreide criminele activiteiten uit, waaronder de uitbuiting van arbeid, prostitutie, drugssmokkel en fraude.

Black Axe is beschikbaar in verschillende landen, zowel in Europa als in Noord-Amerika.

Op dinsdag werden 15 mensen, van wie sommigen banden hebben met de organisatie, aangeklaagd wegens betrokkenheid bij wat wordt omschreven als een van de grootste onderzoeken van de douane ooit. In totaal wordt geschat dat de organisatie drugs gebruikt tegen een straatprijs van 112 miljoen SEK, verdeeld over 42 kilo cocaïne, 50 kilo heroïne en 40 kilo heroïne / cocaïne.

Sommige mensen die momenteel worden vervolgd, hebben een leidende rol gespeeld in de drugssmokkel in Zweden. Een van hen, een Nigeriaanse man van in de veertig, wordt ervan verdacht drugs te verhandelen tegen een totale straatprijs van 45 miljoen SEK.

Volgens officier van justitie Anna Svedin heeft de verdachte man een superieure rol in drugssmokkel in Zweden en heeft hij duidelijke banden met de Black Axe.

– Hij is verantwoordelijk en heeft een toezichthoudende functie. Hij gebruikt uitdrukkingen in zijn contacten met andere mensen, waardoor we het gevoel hebben dat hij een band heeft met dit criminele netwerk, legt Svedin uit.

Tijdens verhoor bij de politie verklaart de verdachte man dat de beschuldigingen tegen hem zijn uitgevonden.

“NN is van mening dat de officier van justitie kan zeggen wat zij zegt, het is alleen wat zij raadt of denkt”, aldus het Customs Pre voorlopig Investigation Protocol.

Lees ook:  Expert weegt mee op de 'alarmerende' mentale toestand van Trump: het 'kwaadaardige narcisme' van de president brengt ons allemaal in gevaar

DAT IS HOE HET ONDERZOEK BEGON

In het voorjaar van 2018 neemt de politie in Oostenrijk contact op met de douane in Zweden en de politie in Denemarken. Een voorlopig onderzoek is gaande in Oostenrijk tegen een Nigeriaans netwerk.

Ook in Nederland zijn uitgebreide onderscheppingen gedaan die naar Zweden zijn gestuurd. Oostenrijk heeft ook informatie verstrekt over verdachten die in Zweden zijn aangetroffen.

Op 11 juli 2018 begint een voorlopig onderzoek in Zweden en daarna begint ook de onderschepping. Een voorlopig onderzoek begint dan ook in Denemarken.

Dan groeit de zaak in de zomer met meer verdachten.

Op 27 augustus 2018 vindt de eerste arrestatie plaats in Zweden.

Op 1 oktober 2019 zullen in totaal 15 personen worden vervolgd voor onder andere bijzonder ernstige drugssmokkel en bijzonder ernstige drugscriminaliteit. Maar het onderzoek omvat ook verschillende mensen wier identiteit niet kon worden vastgesteld.

Een van hen, die de aanklager beschrijft als een van de belangrijkste officieren, is erin geslaagd om zowel onder de Zweedse als de Europese politieradar te vliegen.

– Hij is een van de belangrijkste opdrachtgevers, een man met veel namen die je kunt zeggen. De politie in Nederland is behulpzaam geweest, maar we hebben niet kunnen achterhalen wie deze man is, legt Anna Svedin uit.

De Zweedse douane heeft in dit geval samengewerkt met de Nederlandse en Oostenrijkse politie en is door middel van telefonische onderscheppingen door hen de mysterieuze opdrachtgever.

De officier van justitie verbindt de leiders met Black Axe

In gesprek met een persoon die de naam “De Leverancier” noemt, communiceert de opdrachtgever cryptisch over tijden voor leveringen en prijzen.

De “leverancier” verwijst consequent naar de opdrachtgever als “de baas” en noemt hem meneer.

Een van de vrouwen die verdacht wordt van het smokkelen en distribueren van verdovende middelen namens de maffiaorganisatie, vertelt in ondervraging met de douanecriminaliteit dat ze door de directeur onder druk werd gezet door bedreigingen.

“Hij zei dat ik voorzichtig moest zijn omdat hij alles over mij en mijn familie weet,” zegt de vrouw in het interview.

Lees ook:  Trump impeachment: Adam Schiff herschrijft de geschiedenis van Oekraïne
drugs

Een deel van de drugs is in beslag genomen tijdens het onderzoek.

Meer opdrachtgevers die onder verschillende aliassen gaan verschijnen in het onderzoek, noch zijn deze geïdentificeerd.

– De leiders controleren dit vanuit Nederland. Eén persoon waar we vanaf daar zijn uitgeleverd, er blijven nog twee mensen over, zei Anna Svedin eerder.

Dat ze deel uitmaken van de Black Axe is echter zeker, zegt Svedin.

– Wij geloven dat ze deel uitmaken van deze organisatie. In het afluisteren praten ze over de organisatie, hoewel ze het niet bij naam noemen.

Zwarte magie werd telefonisch besproken

In een gesprek tussen twee van de hoofdrolspelers wordt zwarte magie besproken en een van hen wordt bereikt door informatie die iemand heeft betaald om voodoo tegen hem uit te voeren in zijn thuisland.

– Deze kerel heeft geld naar huis gestuurd om voodoo te doen zodat hij me kan vermoorden, weet je? En als ze er niet in slagen hun spirituele pad te bereiken, zullen ze professionele huurmoordenaars hier in Nederland inhuren om me te schieten en te vermoorden, zei de man tijdens het telefoongesprek.

De twee mannen bespreken ook operaties in Zweden.

– Zweden? Als je dit gaat doen, moet je uitstekende voorbereidingen treffen. Geen kans Je moet alles beveiligen voordat je iets doet. Dit kan voorkomen dat je weer goederen van mensen krijgt, zegt een van de mannen.

HET MEDICIJN KOMT NAAR ZWEDEN

Het medicijn wordt in Nederland gekocht van producenten in Zuid-Amerika, Portugal en Nigeria. Degenen die het medicijn bezitten, geven het door aan de distributeurs in Nederland, die groothandelaren zijn. Het medicijn wordt getransporteerd naar zogeheten “bakstenen” naar Nederland, waar het medicijn wordt verwerkt en verpakt in capsules.

Iedereen die het medicijn in Zweden ontvangt, stuurt een telefoonnummer naar Nederland en ontvangt een alias. De capsules zijn gelabeld, gesorteerd en verpakt in Nederland op basis van waar ze naartoe gaan. Het gaat over zowel heroïne als cocaïne in verschillende sterkte en kwaliteit.

De logistiek en het transport van de capsules repareren de leiders in Nederland en koeriers worden geëxecuteerd die in verschillende groepen optreden. Om detectie te voorkomen. De transporten zijn bij verschillende gelegenheden veranderd, onder meer doordat ze in het weekend in auto’s naar Denemarken zijn afgeleverd of verborgen medicijnen in banden en drogers.

Dan zal het medicijn naar Stockholm komen met de hulp van koeriers sterft en vervolgens doorgestuurd naar de pioniers. Het medicijn wordt vervolgens met extra koeriers naar pioniers in Göteborg vervoerd. Alles wordt begeleid door een coördinator en de organisatie in Nederland. De locatie wordt vervolgens bepaald door een supervisor die het adres communiceert tussen de overdrager en de ontvanger.

Bovenstaande informatie is afkomstig van het onderzoek van de douane

Het gewelddadige kapitaal van Black Axes is uitgebreid en door bedreigingen met geweld zijn ze in staat om namens hen misdaden te plegen.

– Je bedreigt, maar we weten ook dat je gewoon mensen hebt vermoord. Er zijn echter geen aanwijzingen dat dit in Zweden is gebeurd, maar het is in het thuisland en in andere landen waar het netwerk is gevestigd, zei kamerofficier Karolina Lidekrantz eerder.

onathan Matusitz, professor aan de University of Central Florida, heeft de Black Axe beschreven als een doodscultus voor het Amerikaanse tijdschrift Vice en gebruikt ook andere methoden, zoals zwarte magie, om mensen te onderwerpen aan onderdanigheid.

– Het is waar dat veel mensen uit West-Afrika in juju of voodoo geloven en uit andere onderzoeken, waaronder mensenhandel voor seksuele doeleinden, hebben we gezien dat voodoo wordt gebruikt. Je betovert mensen, of zegt dat er iets ergs zal gebeuren met degene die niet opstaat. Er is niets dat we in dit geval meteen hebben gezien, maar we weten dat het bestaat en openstaat voor het feit dat het ook in dit geval kan zijn gebeurd, heeft Lidekrantz eerder gezegd.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Oranjes gaven grof belasting geld uit bij de VN en zinloze symbool-politieke uitspraken van koning Willem-Alexander


Comments

comments