Snelle groei: Nigeriaanse maffia neemt Europa over

Snelle groei: Nigeriaanse maffia neemt Europa over

24 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Italiaanse geheime dienst heeft de Nigeriaanse maffia omschreven als ‘de meest gestructureerde en dynamische’ van alle buitenlandse criminele organisaties die in Italië actief zijn. Beetje bij beetje veroverde ze Europa.

Een van de snelst groeiende criminele netwerken in Europa is de Nigeriaanse maffia, die haar criminele activiteiten over het continent verspreidt. Het bestaat uit rivaliserende groepen zoals Black Axe, Vikings en Maphite. Onlangs hebben autoriteiten in Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Malta een internationale operatie uitgevoerd gericht op twee van de grote Nigeriaanse maffia-groepen. De politie beschuldigde bendes van mensenhandel, drugshandel, diefstal, afpersing, seksueel geweld en prostitutie.

Volgens een rapport van de Washington Post over de Nigeriaanse maffia in Italië in juni 2019:

“Ze houden territorium vast van het noorden in Turijn tot het zuiden in Palermo. Ze smokkelen drugs en handelen met vrouwen en gebruiken ze als prostituees in de straten van Italië. Ze vinden nieuwe leden in de kaste van ontevreden migranten die hen illegaal rekruteren in Italiaanse asielcentra. ”

Nigeriaanse maffia verhandelde vrouwen

De Nigeriaanse maffia, zegt het rapport, is “tienduizenden vrouwenhandelaren”. De Italiaanse inlichtingendienst beschreef de groep als “de meest gestructureerde en dynamische” van alle buitenlandse criminele organisaties die in Italië actief zijn, aldus de Washington Post .

“Sommige experts zeggen dat tussen 2016 en 2018 tot 20.000 Nigeriaanse vrouwen, van wie sommigen minderjarig waren, naar Sicilië kwamen in samenwerking met Nigerianen in Italië en thuis.

Het is geen wonder dat de Nigeriaanse groep zo prominent is geworden in Italië: het land was een van de Europese toegangspunten voor migranten die naar Europa komen.

Wat onderscheidt de Nigeriaanse criminele netwerken, zijn ernstige brutaliteit – Italiaanse politie heeft hen als “stedelijke guerrilla gebruikt brengen” beschreven op het grondgebied in Italië te houden – en het gebruik van voodoo rituelen. Volgens een rapport van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) van de Verenigde Naties in juli 2017 leggen slachtoffers van sekshandel een eed af “met een voodoo- ritueel of inwijdingsritueel (het slachtoffer verbindt zich ertoe zijn toestemming te respecteren)” en ook koesteren “de angst voor vergelding door mensenhandelaren tegen de familieleden van het slachtoffer in hun land van herkomst”.

Aantal slachtoffers ontploft

Volgens het IOM- rapport 2017:

“In de afgelopen drie jaar is het aantal potentiële slachtoffers van sekshandel dat over zee naar Italië komt met bijna 600 procent toegenomen. Deze opwaartse trend zette zich voort in het eerste halfjaar van 2017, waarbij de meeste slachtoffers uit Nigeria kwamen ”.

In zijn rapport schat de IOM dat 80 procent van de meisjes uit Nigeria, vaak minderjarig – waarvan het aantal dramatisch steeg van 1.454 in 2014 tot 11.009 in 2016 – “potentiële slachtoffers zijn van mensenhandel voor seksuele uitbuiting”.

De Nigeriaanse maffia beperkt zich niet alleen tot Italië. Het heeft zich noordwaarts verspreid in Europa naar Duitsland en Zweden . In Londen werd een trio Black Axe-leden schuldig bevonden aan het witwassen van bijna £ 1 miljoen gestolen door telefoon- en e-mailfraude. De Nigeriaanse maffia, in het bijzonder de groep Black Axe, is ook verspreid naar Canada, waar ze verscheen in een rapport van de Globe and Mail omschrijft 2015 als “dood cult” van oorsprong uit Nigeria, waar ze geconfronteerd “tientallen jaren van moorden en verkrachtingen” in combinatie wordt gebracht, “en hun leden moeten een eed afleggen”.

In de Verenigde Staten heeft de FBI onlangs een aantal financiële fraude aan Black Axe gekoppeld. Volgens het nieuwsbericht: “De groep is verantwoordelijk voor het verlies van miljoenen dollars door verschillende geavanceerde oplichting in de Verenigde Staten en wereldwijd.”

Lees ook:  Timmermans over gesteggel in de EU: 'Europa loopt hierdoor littekens op'

Nigeriaanse maffia woedt ook in Zweden

In Zweden heeft de politie Black Axe als het hebben van “een van de meest effectieve misdaadsyndicaten in de wereld” genoemd . Zweedse media publiceerden onlangs een verhaal dat laat zien hoe Black Axe werkt: een 16-jarig Nigeriaans meisje werd een baan als kapper in Zweden beloofd. Toen ze daar aankwam, dwong Black Axe haar om als prostituee te werken na een voodoo-ritueel te hebben doorlopen. “We hebben nu je bloed,” vertelden Black Axe-leden haar, “als je wegloopt, zullen we je altijd vinden.”

In 2018 werden drie Nigeriaanse vrouwen vervolgd in Malmö voor het lokken van Nigeriaanse vrouwen naar Zweden met de belofte van werk en hen vervolgens tot prostitutie te dwingen nadat ze een voodoo-ritueel hadden ondergaan dat een rauw kippenhart at. Volgens de Zweedse officier van justitie is het voodoo-ritueel een manier om slachtoffers van mensenhandel die in voodoo geloven te controleren en te exploiteren.

Soortgelijke rituelen vonden plaats in het VK in 2018, toen een handelaar Nigeriaanse vrouwen probeerde te smokkelen van Nigeria naar Duitsland, en in Spanje , ook in 2018, waar een handelsring van 12 Nigerianen werd gearresteerd, ook voor het gebruik van vrouwen voor prostitutie gedwongen en onderworpen aan soortgelijke voodoo-riten. In Duitsland grens , volgens een recent rapport van de Deutsche Welle steeds meer Nigeriaanse vrouwen als prostituees in één van de grootste red light district in Duitsland in Duisburg, en volgens Barbara Wellner van solidariteit met vrouwen in nood “Nigeriaanse mensenhandelaars voor het smokkelen in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn.”

Toenemende activiteiten ook in Duitsland

Het aantal Nigeriaanse vrouwen dat wordt gedeporteerd naar prostitutie in Duitsland is nog steeds relatief klein, maar is de laatste jaren toegenomen, volgens een rapport van Info-Migrants in maart 2019. In 2013 kwam slechts 2,8% van van de bekende slachtoffers uit Nigeria. Dat steeg tot 5% in 2016 en 8% in 2017. Volgens het rapport, geciteerd door Andrea Tivig van de vrouwenrechtenorganisatie Terre des Femmes , gebruiken mensenhandelaren het asielsysteem:

“Ik heb berichten gehoord in Italië dat mensenhandelaren de slachtoffers van mensenhandel vertellen asiel aan te vragen en vervolgens de status te krijgen om hier in Duitsland te blijven, maar ze worden nog steeds uitgebuit in de prostitutie.”

De Nigeriaanse maffia-groepen vormen slechts een deel – zij het zeer verontrustend – van het algehele beeld van geïmporteerde bende misdaad in Europa. Zoals het Gatestone Institute al heeft gemeld, is bendegeweld door migranten al een bedreiging voor Europese burgers.In november 2018 schreef Naser Khader, lid van het Deense parlement voor de conservatieve partij en mede-oprichter van de moslimhervormingsbeweging, in de Deense krant Jyllands- Artikel :

“Naast een gedeelde voorkeur voor misdaad, is de cultuur van de immigrantenbendes een cocktail van religie, clanlidmaatschap, eer, schaamte en broederschap … Hoe harder en brutaler [je bent] hoe sterker je bent, en dan creëer je een bewustzijn van jezelf en trek je meer [mensen] op ”.

In Zweden is bendecriminaliteit onder migranten een bijna onoverkomelijk probleem geworden: sommige commentatoren beschrijven de situatie als ” oorlog “. Denemarken vecht steeds meer tegen bendegeweld onder migranten. In Duitsland, waar de migrantenbendes bekend staan ​​als criminele familieclans , verwachten de autoriteiten dat ze het probleem nog tientallen jaren zullen bestrijden.

In politieke debatten krijgen de nadelige effecten van migratie op criminaliteit, met name bendecriminaliteit, niet de aandacht die ze verdienen. Maar dat zouden ze wel moeten doen.

Comments

comments