Zeg nee!’ Nu aan het begin Wat Europa kan doen om WO III te voorkomen?

Zeg nee!’ Nu aan het begin Wat Europa kan doen om WO III te voorkomen?

24 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse regering, die zich in 2003 had voorgedaan Irak binnen te vallen en te vernietigen (met een beetje hulp van het VK en Europeanen), wil dat Europeanen zich inzetten voor meer invasies die door de VS worden uitgevoerd. Europeanen vinden dit verontrustend, maar niet weerzinwekkend genoeg om er zonder meer ‘Nee’ tegen te zeggen. Echter, alleen dat “Nee!” Kan de toeloop in de richting van een massale Amerikaanse oorlog tegen stoppen zowel Iran en Irak , die uiteindelijk zou verspreiden in een wereldwijde nucleaire oorlog tussen de VS en Rusland.

Op 6 januari kopte Barbara Wessel, een columnist voor de Duitse Deutsche Welle (DW), een gemeenschappelijk Europees sentiment: “Trump heeft Europeanen in de val gelokt: Europa lijdt onder de manier waarop Donald Trump ter plekke politieke beslissingen neemt. De enige optie die overblijft is een beroep te doen op de interesse van Iran in zelfbehoud ”. Maar Iraniërskan de sancties tegen zichzelf niet stoppen en kan Trump’s andere schandelijke agressie niet stoppen. Wessel’s valse onderliggende veronderstelling was dat Europa Iraniërs een lezing moet geven. Dat is hetzelfde als het voorlezen aan joden tijdens de Tweede Wereldoorlog: “De enige optie die overblijft is een beroep te doen op de interesse van joden in zelfbehoud.” Slachtoffers doen al alles wat ze kunnen om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden; ze kunnen niet voorkomen dat de dader hen het slachtoffer maakt. Ze veroorzaken het niet. Europa moet eindelijk “Nee!” Zeggen tegen de VS, de tiran over de hele wereld – Bolivia, Venezuela, Syrië, Irak, Iran, Afghanistan en meer. Wessel begreep echter tenminste dat de gevaarlijkheid eigenlijk veel meer uit de VS komt dan uit Iran. Dus erkende ze dat haar denken over deze hele zaak verward was. Zij verklaarde:

Alle illusies over de mogelijkheid van een zelfs gedeeltelijk rationele samenwerking op het gebied van buitenlands beleid met de regering in Washington zijn al lang verbrijzeld. Cynische opmerkingen van de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo, die de Europeanen ervan beschuldigt onvoldoende steun in het Midden-Oosten te geven, onderstrepen hun hulpeloosheid. … Zelfs ervaren waarnemers van het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid hebben niet kunnen uitleggen hoe dit [Trump’s “breng Amerikaanse soldaten naar huis”] past in de staking tegen Soleimani. … Europeanen bevinden zich in de val van een soort Amerikaans buitenlands beleid dat wordt gekenmerkt door de emotionele uitbarstingen van een onvoorspelbare president en zijn machtige dronken neocon-aanhangers. … Kortom, hun [van de Amerikaanse regering]de enige verklaring voor het doden van Soleimani is: “Omdat we het kunnen.” situatie. … Het nieuwe jaar zal snel laten zien hoe sterk de huidige neiging tot zelfmoord is onder alle betrokkenen. …

Het vermoeden waarop dergelijke sentimenten zijn gebaseerd, is dat de dingen moeten doorgaan zoals voorheen, en dat de EU verbonden moet blijven met de VS, in plaats van met de rest van het Euraziatische continent – maar dit vermoeden (EU met de VS in plaats van met de rest) van Eurazië) is vals geweest sinds de Amerikaanse regering wild werd in haar reactie op de voornamelijk Saoedische Arabische 9/11 aanval op de VS en Israël juichte die gebeurtenis toe, en Iran kreeg de schuld van de Amerikaanse regering voor 9/11 als zijnde “De topstaatsponsor van terrorisme ”(wat weer een leugen was) , en Obama pleegde een staatsgreep waarbij de democratisch gekozen regering van Oekraïne werd vervangen door een door de VS opgelegde fascistische en hevig anti-Russische regeringzoals Obama wilde naast Rusland zijn. Hij was zelfs van plan de grootste marinebasis van Rusland, die zich op de Krim bevindt, te vervangen door nog een Amerikaanse marinebasis, die daar zou worden geïnstalleerd . Dit is allemaal niet in het belang van Europa. Het wordt zelfs niet besproken in Europa of in enige andere vazallenregio van het Amerikaanse rijk. Het is daar gecensureerd.

Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de rest van Europa horen eigenlijk bij de rest van het Euraziatische Continent, in plaats van bij de voorheen democratische maar nu fascistische Verenigde Staten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Een federale Eurazië, bestaande uit vrije en onafhankelijke staten binnen een bredere Verenigde Staten van Eurazië, zou 4,618 miljard inwoners hebben, bijna de helft van de hele wereld, en rijkdom om dat te evenaren, en economische groei die veel groter is dan die van wat er dan overblijft van de VS en zijn gelieerde landen: VK, Saoedi-Arabië en Israël. Alle andere landen zouden bondgenootschappen sluiten met Eurazië of met die Amerikaanse groep – Amerikanen en die drie kernbondgenoten (Saoedi-Arabië, Israël en het VK). De NAVO is de agressieve alliantie van Amerika, die routinematig landen binnenvalt die geen bedreiging vormen voor de VS of Europa (zoals Irak).plaatsen zoals Latijns-Amerika . De NAVO moet worden vervangen door een verenigde Euraziatische defensiemacht, die binnen haar sfeer het grootste leger van de wereld kan compenseren. De VS heeft ongeveer 1.000 militaire bases , waarvan ongeveer 300 in de VS Hoewel officieel de VS 37% van het wereldwijde militaire budget uitgeeft, besteedt het feitelijk ongeveer de helft van alle wereldwijde militaire uitgaven, maar verbergt ongeveer een derde van zijn jaarlijkse militaire uitgaven door deze kosten op te nemen in andere federale departementen, zoals het US Treasury Department, om niet zo militaristisch te lijken als de Amerikaanse regering eigenlijk is. Het is eigenlijk een wereldwijd imperium – het grootste dat de wereld ooit heeft gekend. Europa is en kan alleen vazallen in dat rijk zijn. Het alternatief vereist nieuw denken en is niet om meer geld aan het leger uit te geven, maar om te erkennen dat toen Rusland de Koude Oorlog in 1991 beëindigde, de oorlog in het geheim aan de kant van de VS werd voortgezet en nog steeds voortduurt – en Rusland en China erkennen dat dit de bedoeling van Amerika is. Europa moet de Koude Oorlog stoppen, want alleen Europa kan dat.

Barbara Wessel’s commentaar veronderstelt in plaats daarvan dat de leiders van Europa niet in staat zijn om nee te zeggen tegen de VS. Dat veronderstelde passiviteit is slechts een slechte gewoonte, geërfd uit een Europa dat verwoest is door de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet langer de realiteit vandaag. In plaats daarvan zal Europa, samen met Azië, de wereldwijde supermacht zijn die eindelijk een eind kan maken aan de eindeloze oorlogen van Amerika – simpelweg door niet lid te worden . Eurazië zal de dominante macht van de wereld zijn, als Europeanen een toekomst willen die beter is dan het verleden, in plaats van catastrofaal. Hoe dan ook, de toekomst zal niet veel op het verleden lijken. Europa moet nu wakker worden, uit zijn vazalage sinds de Tweede Wereldoorlog eindigde. Gewoon doorgaan dat zou een vreselijke toekomst opleveren.

Lees ook:  Is Washington lid geworden van de lijst van door Israël bezette gebieden?

Een andere DW-columnist op 6 januari, Konstantin Eggert, kopte: “Opinie: Poetin’s power games kunnen uit de hand lopen”, en hij was zelfs nog meer voorstander van de Duitse vazalage aan het Amerikaanse regime. Hij presenteerde een sterk geval dat Trump door het vermoorden van Soleimani de troefkaart had getrokken in het spel VS-Rusland door de sleutelpersoon te elimineren op wie Poetin had vertrouwd om dominantie in het Midden-Oosten over te dragen van de VS naar in plaats daarvan Rusland. Soleimani was die sleutelfiguur voor het succes van Poetin hierin. “Volgens bronnen in Moskou kende Poetin Soleimani heel goed: hij speelde een sleutelrol bij het creëren van de Russisch-Iraanse alliantie die het regime van Bashar al-Assad in Syrië redde van wat in 2015 een naderende ondergang leek.” Met Soleimani nu verdwenen, Eggert voorspelde dat, ongeacht wat de regering van Irak zou willen, de VS zouden weigeren de bezetting van dat land te beëindigen, en Iran zou in een veel zwakkere positie verkeren dan voorheen. 

Hij zei dat “Poetin alle reden heeft om te wensen dat de Iraniërs zich terugtrekken uit de confrontatie met de Verenigde Staten,” zodat Rusland niet wordt betrokken bij de derde wereldoorlog. “De beste kans van Poetin om dit drama te vermijden is om vredestichter te spelen – niet alleen, maar in het gezelschap van de Duitse kanselier Angela Merkel en de Turkse Erdogan, die hem de komende twee dagen haasten. Berlijn en Ankara willen het Midden-Oosten niet zien exploderen en zullen Poetin vragen zijn nauwe banden in Teheran te gebruiken om een ​​deal te sluiten en de confrontatie af te weren. ”In die zin trof de raket die Soleimani op 3 januari trof niet alleen Irak en Iran maar EU en Turkije. Eggert adviseert daarom Amerika’s vazallen om Amerika’s vazallen te blijven omdat Rusland nu gevangen zit en Poetin zijn hand misschien niet vouwt en Iran misschien niet zomaar uiteindelijk verzwelgt – Merkel etc. zou Poetin moeten aansporen zijn hand te vouwen, is de implicatie hier. De implicatie van Eggert is dat hij uiteindelijk terecht kan komen en dat daarom elke weerstand daartegen (bijvoorbeeld als Poetin zich blijft verzetten) alleen schadelijk zou zijn. 

Of, zoals hij het formuleert: “Met het Iraanse regime massaal ondermijnd of vernietigd, zal de positie van Moskou in het Midden-Oosten en Vladimir Poetin’s persoonlijke prestige als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regime change ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zwaar getroffen worden en zoveel zwakker onthuld worden als het lijkt. ‘Eggert ziet Trump’s moord op Soleimani als een meesterlijke beroerte, die Poetin ernstig heeft verzwakt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd. De implicatie van Eggert is dat hij uiteindelijk terecht kan komen en dat daarom elke weerstand daartegen (bijvoorbeeld als Poetin zich blijft verzetten) alleen schadelijk zou zijn. Of, zoals hij het formuleert: “Met het Iraanse regime massaal ondermijnd of vernietigd, zal de positie van Moskou in het Midden-Oosten en Vladimir Poetin’s persoonlijke prestige als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regime change ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zwaar getroffen worden en zoveel zwakker onthuld worden als het lijkt. ‘Eggert ziet Trump’s moord op Soleimani als een meesterlijke beroerte, die Poetin ernstig heeft verzwakt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd. De implicatie van Eggert is dat hij uiteindelijk terecht kan komen en dat daarom elke weerstand daartegen (bijvoorbeeld als Poetin zich blijft verzetten) alleen schadelijk zou zijn. 

Of, zoals hij het formuleert: “Met het Iraanse regime massaal ondermijnd of vernietigd, zal de positie van Moskou in het Midden-Oosten en Vladimir Poetin’s persoonlijke prestige als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regime change ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zwaar getroffen worden en zoveel zwakker onthuld worden als het lijkt. ‘Eggert ziet Trump’s moord op Soleimani als een meesterlijke beroerte, die Poetin ernstig heeft verzwakt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd. en dat daarom elke weerstand daartegen (bijvoorbeeld als Poetin zich blijft verzetten) alleen schadelijk zou zijn. Of, zoals hij het formuleert: “Met het Iraanse regime massaal ondermijnd of vernietigd, zal de positie van Moskou in het Midden-Oosten en Vladimir Poetin’s persoonlijke prestige als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regime change ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zwaar getroffen worden en zoveel zwakker onthuld worden als het lijkt. ‘Eggert ziet Trump’s moord op Soleimani als een meesterlijke beroerte, die Poetin ernstig heeft verzwakt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd. en dat daarom elke weerstand daartegen (bijvoorbeeld als Poetin zich blijft verzetten) alleen schadelijk zou zijn. 

Of, zoals hij het formuleert: “Met het Iraanse regime massaal ondermijnd of vernietigd, zal de positie van Moskou in het Midden-Oosten en Vladimir Poetin’s persoonlijke prestige als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regime change ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zwaar getroffen worden en zoveel zwakker onthuld als het lijkt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd. De positie van Moskou in het Midden-Oosten en het persoonlijke prestige van Vladimir Poetin als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regimeverandering ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zal zwaar worden getroffen en zoveel zwakker worden onthuld als het lijkt.’ Eggert ziet de moord op Trump van Soleimani als, in feite, een master-beroerte, die Poetin ernstig heeft verzwakt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd. De positie van Moskou in het Midden-Oosten en het persoonlijke prestige van Vladimir Poetin als ‘s werelds hoogste autoriteit voor het stoppen van’ regimeverandering ‘en iemand die nooit bondgenoten in de steek laat, zal zwaar worden getroffen en zoveel zwakker worden onthuld als het lijkt.’ Eggert ziet de moord op Trump van Soleimani als, in feite, een master-beroerte, die Poetin ernstig heeft verzwakt. Natuurlijk, als de leiders van Europa op deze manier zullen handelen, zal Eggert’s machtige visie door hen worden gerechtvaardigd.

Europa is de onmisbare bondgenoot van het Amerikaanse regime. Als de EU zich losmaakt van de VS en zich in plaats daarvan aansluit bij de rest van het Euraziatische continent, zal in ieder geval de mogelijkheid bestaan ​​om een ​​helse toekomst van voortdurende en versnellende vassalage aan het Amerikaanse regime voor de hele wereld te voorkomen. Passiviteit en macht-maakt-juiste inslagen zoals “Poetin’s power games kunnen uit de hand lopen” (in plaats van “Amerika’s moord op Soleimani brengt de hele wereld in gevaar”) zijn keuzes – nietonvermijdelijk – en Europeanen zullen uiteindelijk de individuen zijn die hier de keuzes zullen maken. Europeanen zullen beslissen of de VS de vijand van de wereld is; of, in plaats daarvan, of Rusland, China, Iran en echt de rest van Azië zullen worden behandeld alsof ze dat waren (zoals het Amerikaanse regime wil). Inhalen tegen de slachtoffers – als dat het Europese antwoord moet zijn – zou een keuze zijn, geen onvermijdelijkheid (zoals DW impliceert). Het is aan de Europeanen om alle Amerikaanse troepen te bevelen te vertrekken en alle importen uit Amerika te tariferen, en Amerikaanse merken te sanctioneren en te boycotten en in plaats daarvan in toenemende mate te vervangen door Euraziatische. Trump is troef, maar alleen Europa heeft de macht om het te doen. De toekomst wordt bepaald door Europeanen. De stemmen van passiviteit, zoals DW, doen het bevel van de Europese vijand – niet van de toekomst van de hele wereld: een door Eurazië geleide wereld.

Comments

comments