Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

26 januari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

Na de quarantaine van de metropool Wuhan, waar het coronavirus is ontstaan, en een deel van de provincie Hubei, kondigde China zondag een tijdelijk verbod op de handel in wilde dieren aan. De epidemie, die ongeveer 50 mensen heeft gedood en ongeveer 2.000 mensen heeft besmet, lijkt te zijn begonnen op een markt in Wuhan, waar illegale dierenverkoop plaatsvond. De markt werd gesloten zodra de eerste zaken in december werden ontdekt. In 2002 was de SARS-epidemie al toegeschreven aan de consumptie van wilde dieren in de stad Guangzhou.

Geconfronteerd met deze terugkerende bedreigingen van een illegale en slecht beschermde handel, vraagt ​​een groep van 19 onderzoekers van prestigieuze universiteiten en academies in het land de regering om op deze dierenmarkten, zoals die van Wuhan, hard te werken. op Weibo (het belangrijkste sociale netwerk), zegt The Independent . De groep pleitte met name voor  een aanzienlijke toename van inspecties ter plaatse en overheidstoezicht op alle dierenmarkten” .

Andere organisaties, zoals de Wildlife Conservation Society, een in New York gevestigde organisatie voor natuurbehoud, hebben opgeroepen tot een einde aan de handel in wilde dieren in de wereld. Zoals de Engelse media hebben opgemerkt, vertegenwoordigen zoönosen (ziekten die door mensen worden opgelopen maar die afkomstig zijn van andere soorten) “een groot deel van de besmettelijke ziekten bij de mens” . Al deze virussen komen niet uit illegale handel, maar het mengsel van soorten “verhoogt het risico op mutatie en virulentie van ziekten”.

“Als deze markten blijven bestaan ​​en de menselijke consumptie van illegale en niet-gereguleerde dieren in het wild blijft voortduren, zal het publiek te maken blijven krijgen met verhoogde risico’s van nieuwe opkomende virussen, die mogelijk dodelijker zijn en toekomstige pandemische verspreiding veroorzaken” zei Christian Walzer, uitvoerend directeur van het gezondheidsprogramma van de Wildlife Conservation Society. “Dit zijn perfecte laboratoria om kansen te creëren voor het ontstaan ​​van deze virussen.”

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Vreemde stroomstoring in zuid-Amerika en Rusland


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments