Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

26 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Coronavirus-epidemie leidt tot nieuwe oproepen om de handel in wilde dieren en planten permanent te beëindigen

Na de quarantaine van de metropool Wuhan, waar het coronavirus is ontstaan, en een deel van de provincie Hubei, kondigde China zondag een tijdelijk verbod op de handel in wilde dieren aan. De epidemie, die ongeveer 50 mensen heeft gedood en ongeveer 2.000 mensen heeft besmet, lijkt te zijn begonnen op een markt in Wuhan, waar illegale dierenverkoop plaatsvond. De markt werd gesloten zodra de eerste zaken in december werden ontdekt. In 2002 was de SARS-epidemie al toegeschreven aan de consumptie van wilde dieren in de stad Guangzhou.

Geconfronteerd met deze terugkerende bedreigingen van een illegale en slecht beschermde handel, vraagt ​​een groep van 19 onderzoekers van prestigieuze universiteiten en academies in het land de regering om op deze dierenmarkten, zoals die van Wuhan, hard te werken. op Weibo (het belangrijkste sociale netwerk), zegt The Independent . De groep pleitte met name voor  een aanzienlijke toename van inspecties ter plaatse en overheidstoezicht op alle dierenmarkten” .

Andere organisaties, zoals de Wildlife Conservation Society, een in New York gevestigde organisatie voor natuurbehoud, hebben opgeroepen tot een einde aan de handel in wilde dieren in de wereld. Zoals de Engelse media hebben opgemerkt, vertegenwoordigen zoönosen (ziekten die door mensen worden opgelopen maar die afkomstig zijn van andere soorten) “een groot deel van de besmettelijke ziekten bij de mens” . Al deze virussen komen niet uit illegale handel, maar het mengsel van soorten “verhoogt het risico op mutatie en virulentie van ziekten”.

“Als deze markten blijven bestaan ​​en de menselijke consumptie van illegale en niet-gereguleerde dieren in het wild blijft voortduren, zal het publiek te maken blijven krijgen met verhoogde risico’s van nieuwe opkomende virussen, die mogelijk dodelijker zijn en toekomstige pandemische verspreiding veroorzaken” zei Christian Walzer, uitvoerend directeur van het gezondheidsprogramma van de Wildlife Conservation Society. “Dit zijn perfecte laboratoria om kansen te creëren voor het ontstaan ​​van deze virussen.”

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  De geloofwaardigheid van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ligt in puin nadat de banden van rechters met Soros zijn onthuld


Comments

comments