Het dodental van virussen in China stijgt terwijl de VS evacuatie voorbereiden

Het dodental van virussen in China stijgt terwijl de VS evacuatie voorbereiden

26 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

BEIJING (AP) – Een nieuwe virale ziekte die wereldwijd met een achterdochtig oog werd bekeken, versnelde de verspreiding in China op zondag met 56 doden tot nu toe, terwijl het Amerikaanse consulaat in de stad in het epicentrum aankondigde dat het zijn personeel en wat privé zou evacueren burgers aan boord van een chartervlucht.

De Chinese minister van volksgezondheid zei dat het land een ‘cruciale fase’ inging, omdat ‘het lijkt alsof het virus zich beter kan verspreiden’.

Ma Xiaowei weigerde in te schatten hoe lang het zou duren om de situatie onder controle te krijgen, maar zei dat reisbeperkingen en andere strikte maatregelen resultaten zouden moeten opleveren “tegen de laagste kosten en de snelste snelheid.”

President Xi Jinping op zaterdag noemde de uitbraak een ernstige situatie en zei dat de regering haar inspanningen opvoerde om reizen en openbare bijeenkomsten te beperken terwijl ze medisch personeel en voorraden naar de stad in het centrum van de crisis, Wuhan, haastte, die op slot blijft zonder vluchten , treinen of bussen in of uit.

De epidemie heeft de herinneringen aan de SARS-uitbraak die in China is ontstaan ​​en bijna 800 heeft gedood toen deze zich over de hele wereld verspreidde in 2002 en 2003, nieuw leven ingeblazen. De verspreiding is gekomen tijdens de drukste reisperiode van China van het jaar, wanneer miljoenen het land doorkruisen of naar het buitenland trekken de nieuwe maanjaarsvakantie.

De laatste cijfers die zondagochtend zijn gemeld, hebben betrekking op de afgelopen 24 uur en markeren een toename van 15 sterfgevallen en 688 gevallen voor in totaal 1.975 infecties.

De regering meldde ook vijf gevallen in Hong Kong en twee in Macao. Kleine aantallen gevallen zijn gevonden in Thailand, Taiwan, Japan, Zuid-Korea, de VS, Vietnam, Singapore, Maleisië, Nepal, Frankrijk en Australië.

Lees ook:  Spanje toont dat demonstraties zoals in Catatonie in Europa verboden worden

De VS heeft gevallen bevestigd in de staat Washington, Chicago en recentelijk in Zuid-Californië. De laatste patiënt kondigde zaterdagavond aan gereisd vanuit Wuhan en is geïsoleerd in een ziekenhuis en in goede staat.

Canada zei dat het zijn eerste geval ontdekte, een man van in de vijftig die in Wuhan was voordat hij naar Toronto vloog. Taiwan, Singapore en Zuid-Korea hebben elk zondag één nieuw geval gemeld, terwijl Thailand drie nieuwe gevallen heeft gemeld.

Een bericht van de Amerikaanse ambassade in Beijing zei dat er beperkte capaciteit zou zijn om Amerikaanse burgers te vervoeren op een dinsdagvlucht vanuit Wuhan die rechtstreeks naar San Francisco zal gaan. Het zei dat in het geval dat er niet voldoende zitplaatsen zijn, prioriteit zal worden gegeven aan personen die ‘een groter risico lopen op coronavirus’.

Het Franse consulaat overwoog ook een evacuatie van zijn onderdanen uit de stad. Het zei dat het werkt aan het regelen van een busdienst om Franse burgers te helpen Wuhan te verlaten.

De Franse automaker PSA Group zei dat het zijn werknemers uit Wuhan zal evacueren, in quarantaine plaatst en vervolgens naar Frankrijk zal brengen.

Japan trof ook voorbereidingen om zijn onderdanen uit Wuhan te vliegen.

Chinese reisbureaus hebben te horen gekregen alle groepsreizen te stoppen, en de bezorgdheid groeit over de potentiële impact van miljoenen mensen die terugreizen naar de steden na de eindejaarsvakantie op donderdag.

De Nationale Gezondheidscommissie van China zei dat iedereen die vanuit Wuhan reist zich nu moet registreren bij gemeenschapsgezondheidsstations en zichzelf 14 dagen in quarantaine moet houden – de maximale incubatieperiode van het virus.

Beijing heeft besloten om de start van de lessen uit te stellen na de eindejaarsvakantie, meldde de officiële Beijing Daily op haar website. Dat geldt voor alle scholen in de hoofdstad, van kleuterscholen tot universiteiten.

Lees ook:  Mysterie China longontsteking uitbraak waarschijnlijk veroorzaakt door nieuw menselijk coronavirus

Hong Kong kondigde soortgelijke maatregelen aan op zaterdag en op zondag kondigden twee van de grootste attracties van dat gebied, Hong Kong Disneyland en Ocean Park, aan dat ze voorlopig zouden sluiten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn het hart van de uitbraak waar al 11 miljoen inwoners vastzitten, verbood Wuhan het meeste voertuiggebruik, inclusief privéauto’s, vanaf zondag in het centrum. De stad zal 6.000 taxi’s toewijzen aan buurten om mensen te helpen rond te komen als dat nodig is.

China sloot treinen, vliegtuigen en andere verbindingen met de stad 22 januari af en heeft de lockdown gestaag uitgebreid tot 16 omliggende steden met een gecombineerde bevolking van meer dan 50 miljoen inwoners – groter dan die van New York, Londen, Parijs en Moskou samen.

Wuhan bouwt twee geïmproviseerde ziekenhuizen met elk ongeveer 1.000 bedden om het groeiende aantal patiënten aan te kunnen. De stad heeft gezegd dat de eerste naar verwachting op 3 februari zal zijn voltooid.

Medische hulpverleners in Wuhan behoren tot de geïnfecteerden en lokale media meldden dat een arts op zaterdagochtend is overleden. De 62-jarige arts werd op 18 januari in het ziekenhuis opgenomen en stierf een week later.

Xinhua zei ook dat medische benodigdheden naar de stad worden gehaast, waaronder 14.000 beschermende pakken, 110.000 paar handschoenen en maskers en bril.

Er zijn online video’s verspreid die menigten van gekke mensen in maskers tonen die zijn opgesteld voor onderzoek en er zijn klachten geweest dat familieleden waren weggestuurd in ziekenhuizen die op capaciteit waren.

De National Health Commission zei dat het medische teams inschakelt om de uitbraak te helpen behandelen en het Chinese leger 450 medisch personeel heeft gestuurd, sommige met ervaring in eerdere uitbraken, waaronder SARS en Ebola, meldde Xinhua.

Lees ook:  BEKIJK LIVE: Presidentiële wannabe Kanye West en STUPID of the DAY houdt campagneverzameling in South Carolina

Het nieuwe virus komt uit een grote familie van zogenaamde coronavirussen, waarvan sommige niets ergers veroorzaken dan verkoudheid. Het veroorzaakt verkoudheid en griepachtige symptomen, waaronder hoesten en koorts, en in ernstigere gevallen kortademigheid. Het kan verergeren tot longontsteking, wat fataal kan zijn.

Voor het eerst ontdekt vorige maand, wordt aangenomen dat het virus afkomstig is van een soort wild dier dat op een Wuhan-markt wordt verkocht om als voedsel te worden geconsumeerd.

Chinese autoriteiten hebben zondag een tijdelijk verbod op de handel in wilde dieren aangekondigd en zeggen dat ze overtreders “ernstig zullen onderzoeken en straffen”. Ze riepen ook het publiek op af te zien van het eten van vlees van wilde dieren.

Onderzoekers houden nauwlettend in de gaten of het virus muteert, maar hebben tot nu toe “geen duidelijke tekenen” gevonden, vertelt Gao Fu, hoofd van het Chinese Centrum voor ziektebestrijding, Gao Fu.

Dat zou het gemakkelijker kunnen maken om vaccins tegen het virus te ontwikkelen, iets waar het centrum al aan werkt. Xinhua citeerde centrumofficier Xu Wenbo met de opmerking dat ze het virus hadden geïsoleerd en zaadstammen identificeerden.

De snelle toename van gerapporteerde sterfgevallen en ziekten betekent niet noodzakelijkerwijs dat de crisis erger wordt, maar kan wijzen op een betere monitoring en rapportage van het virus. Degenen die zijn gedood door het virus zijn meestal mensen van middelbare leeftijd of ouderen, die soms lijden aan andere aandoeningen die hun vermogen om terug te vechten verzwakken.

Het is niet duidelijk hoe dodelijk het nieuwe coronavirus is of zelfs of het net zo gevaarlijk is als de gewone griep, die alleen al in de VS tienduizenden mensen doodt.Comments

comments