Wetenschapper die de wereldwijde impact van een coronavirus-uitbraak heeft gesimuleerd, zegt ‘de kat is al uit de zak’

Wetenschapper die de wereldwijde impact van een coronavirus-uitbraak heeft gesimuleerd, zegt ‘de kat is al uit de zak’

26 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Wetenschapper die de wereldwijde impact van een coronavirus-uitbraak heeft gesimuleerd, zegt ‘de kat is al uit de zak’ en noemt de inspanningen van China om de ziekte te beheersen ‘waarschijnlijk niet effectief’

Het team van Toner heeft een simulatie uitgevoerd van de impact van een hypothetisch coronavirus dat resistent was tegen vaccin en gemakkelijk overdraagbaar was.

Wetenschapper en geleerde Eric Toner, hierboven geciteerd in een fragment van een vrijdaginterview met het zakelijk nieuwskanaal CNBC, legde uit dat de inspanningen van China om de huidige uitbraak van een snel bewegende ziekte van de bovenste luchtwegen te beheersen “waarschijnlijk niet effectief zijn”.

De opmerkingen kwamen toen de Centers for Disease Control and Prevention een tweede geval van coronavirus in de VS bevestigden. Eind zaterdag werd een derde geval van het virus gemeld in Zuid-Californië, volgens de Associated Press , onder verwijzing naar een rapport van de Orange County Health Care Agency.

Gevallen van de ziekte, die verband houden met SARS, of ernstig acuut ademhalingssyndroom, en MERS , ademhalingssyndroom in het Midden-Oosten, zijn nu opgedoken in een aantal landen buiten China, waar de ziekte zijn oorsprong vond in Wuhan City.

Het aantal infecties van coronavirus, of CoV, is gestegen tot ongeveer 2.000, volgens de Wall Street Journal. Bovendien is het officiële dodental gestegen naar ten minste 56, waaronder een arts die griep getroffen patiënten in Wuhan behandelt, vanaf 40+ vanaf zaterdag. Het Journal meldde dat de uitbraak overweldigende middelen en ziekenhuizen in het Wuhan-gebied was .

Beijing heeft delen van de Grote Muur gesloten, evenals meer dan een dozijn steden, waardoor het verkeer van ongeveer 50 miljoen mensen is beperkt en evenementen met betrekking tot het nieuwe maanjaar, een van de drukste periodes van reizen en consumentisme in het land, zijn geannuleerd .

Het Journal op zaterdag, onder vermelding van mensen die bekend zijn met de situatie, meldde dat een chartervlucht door de Amerikaanse regering werd georganiseerd om Amerikaanse burgers en diplomaten uit Wuhan te evacueren.

CNBC meldde dat Carrie Lam, leider uit Hong Kong, een virus noodgeval heeft verklaard in de stad van 7,3 miljoen, schooluitzettingen verlengd tot 17 februari en bezoeken aan het vasteland van China hebben geblokkeerd.

Toner, een MD en onderzoeker bij het Johns Hopkins Center for Health Security, nam deel aan een simulatie, uitgevoerd in samenwerking met het World Economic Forum en de Bill & Melinda Gates Foundation , die stelde dat een dergelijke ziekte binnen 18 maanden 65 miljoen mensen zou kunnen doden onder de juiste omstandigheden.

Coronavirussen, met SARS en MERS in die groep, zijn infecties van de luchtwegen die kunnen leiden tot ziekten zoals longontsteking of verkoudheid.

Lees ook:  Het VK en de VS beginnen een nieuwe koude oorlog met Rusland en China, dus wat proberen deze regeringen te verbergen?

Toner vertelde Business insider tijdens een interview dat hij geen onderzoek heeft afgerond naar de huidige stam van het Wuhan-coronavirus, bekend als 2019-nCoV, maar zei dat het dodental miljoenen zou kunnen bedragen als de griep resistent was tegen moderne vaccins en net zo gemakkelijk te vangen als de gewone griep.

Zeker, een uitbraak van SARS ongeveer 17 jaar geleden eiste bijna 800 levens en infecteerde meer dan 8.000 mensen over de hele wereld. Het dodental van die ziekte van 2002-03 was echter bij lange na niet een miljoen.

Om de zaken in een ander perspectief te plaatsen, de meest virulente pandemie, de griep uit 1918, ook bekend als de Spaanse griep, heeft naar schatting 20 miljoen tot 50 miljoen mensen gedood .

Toner zei dat zijn coronavirussimulatie ‘niet [hoofdzakelijk gericht was op] het aantal sterfgevallen; het was om erop te wijzen dat er maatschappelijke en economische gevolgen van een ernstige pandemie, niet alleen gevolgen voor de gezondheid kunnen zijn.”De simulatie was ook gericht op het veroorzaken van internationale samenwerking , waardoor het geval dat overheden en particuliere bedrijven alleen kan niet adequaat reageren op een pandemie.

Eén rapport schat dat een pandemie een gemiddeld jaarlijks economisch verlies van 0,7% van het wereldwijde bbp kan veroorzaken – of $ 570 miljard.

Ondertussen klonk de Wereldgezondheidsorganisatie eind deze week ook geen wereldwijde alarmbellen over de ziekte, en verklaarde het coronavirus donderdag een noodgeval in China, maar schoot het uitbreken van de uitbraak een internationaal noodgeval. Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen hebben ook gezegd dat het risico in eigen land laag is.

Het coronavirus eiste echter een tol op de Amerikaanse aandelenmarkt. De industriële gemiddelde DJIA van Dow Jones -0.58% verloor vrijdag 170 punten, of 0,58%, en sloot net onder 28.990 nadat hij in de middaghandel zo laag als 28.843 was gezakt. Ondertussen is de S&P 500 SPX, -0,90% daalde 30 punten, of 0,9%, tot 3.295. De Nasdaq Composite Index COMP, -0,93% daalde met 87 punten, of 0,93%, om de week te eindigen op 9.315, na een intraday-record hoog in vroege actie te hebben bereikt.

Toner zei dat de WHO mogelijk een fout heeft gemaakt door 2019-nCoV niet als een internationale noodsituatie te verklaren.

Het Journal on Sunday meldde dat miljoenen inwoners van het epicentrum van de uitbraak in Wuhan City zich over het land hebben verspreid om familie te bezoeken voor de jaarlijkse nieuwe maanjaarvakantie, voordat de lockdowns werden ingevoerd.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De moderne Amerikaanse oorlogsmachine doodt meer als een python dan als een tijger

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Vietnam reageert mogelijk het meest effectief op Covid-19
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments