Antifa ontploft vanwege AfD Holocaust-herdenking: “Graven vertrapt, begrafeniskransen weggegooid”

Antifa ontploft vanwege AfD Holocaust-herdenking: “Graven vertrapt, begrafeniskransen weggegooid”

27 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Berlijn AfD-politici sloten zich zaterdag aan bij de ‘stille herdenking’ van de Marzahn-Hellersdorf-districtsvergadering met ‘overlevenden van de nazi-dictatuur’ voor de slachtoffers van de Holocaust. Deze deelname werd geprotesteerd door linksen en antifascisten, van wie sommigen de kransen konden leggen. In plaats van stille herdenking waren er tumultueuze scènes, betogers zouden naar verluidt op graven hebben gelopen, een demonstrant gooide de AfD-begrafeniskrans door het gebied.

De politie, die met 120 strijdkrachten ter plaatse was, greep in. Volgens dit, 200 mensen verzameld voor de begraafplaats onder het motto “Herdenken van de slachtoffers van fascisme betekent vechten aan de rechterkant”. Demonstranten hadden vlaggen van links, Antifa en de “Vereniging van vervolgden door het nazi-regime – Vereniging van Antifascisten” (VVN-BdA). Ze rechtvaardigden hun protestgebeurtenis met het feit dat de deelname van de AfD “hypocriet en diep aanstootgevend was voor de nazi-slachtoffers en hun nakomelingen” en drongen erop aan dat alle AfD-deelnemers werden uitgenodigd voor soortgelijke evenementen, omdat ze “rechtse populistische en extreemrechtse vijanden van democratie” waren , Er waren verschillende botsingen, de demonstranten beschuldigden de politie van ‘bescherming van fascisten’

De AfD schrijft op Twitter dat linksen de herdenking van de bevrijding uit Auschwitz massaal hebben verstoord, meedogenloos graven vertrappen en begrafeniskransen door het gebied gooien. Gunnar Lindemann, lid van het districtsbestuur van de AfD Marzahn-Hellersdorf, legt in een video uit dat de AfD-Berlijn heeft gepubliceerd:

We konden onze krans neerleggen als een AfD en de slachtoffers van fascisme en de bevrijding van Auschwitz herdenken. De explosie van het evenement door de linkse extremist Antifa kon echter alleen met moeite en door de politie worden voorkomen. Er werden verschillende pogingen gedaan om het evenement op te blazen en te voorkomen dat de krans werd gelegd. Het Antifa-volk vertrapt nu de graven van de begraafplaats.

AfD Berlin on Twitter

Deutschland 2020 Extremisten zertrampeln Gräber und versuchen, das #Auschwitz75 -Gedenken zu verhindern. Vertreter der Medien waren zwar anwesend, verschweigen aber den Vorfall. Damit sich antisemitische Geschichte NICHT wiederholt, veröffentlichen WIR den Skandal. #niewieder https://t.co/XGv4LoLaW9

De politie schreef over het incident :

Om de stille herdenking van de leden van de BVV mogelijk te maken, werd de mensen die de site betraden gevraagd en uiteindelijk geïnstrueerd om het gebied te verlaten. Deelname aan de vergadering voor de hoofdingang van de begraafplaats bleef echter mogelijk. Omdat de mensen de politie-instructies niet volgden, duwde de politie hen weg van het monument. Ondertussen groeide de vergadering voor de begraafplaats tot meer dan 200 mensen. Een groot aantal van hen verdrongen zich op het kerkhof. Om toegang mogelijk te maken en toch een ontmoeting met individuele deelnemers aan de stille herdenking op de herdenkingsplaats te voorkomen en dus mogelijke fysieke confrontaties te voorkomen, moest de toegang op korte termijn worden geregeld.

De “Vereniging van vervolgde personen van het naziregime – Vereniging van Antifascisten” beschuldigt de politie op haar beurt ervan de toegang tot de begraafplaats te hebben verhinderd.

Tijdens de rally, Dr. Hans Coppi, zoon van de vermoorde leden van de verzetsgroep ‘Rote Kapelle’, uitte zijn gebrek aan begrip en pijn over de uitnodiging van de AfD en riep op om de democratie en het geheugen te verdedigen tegen racisten, antisemieten en neonazi’s. Vertegenwoordigers van de democratische BVV-fracties moesten ook wachten voor gesloten begraafplaatspoorten. […] De politie blokkeerde de toegang tot de herdenkingsstele en liet alleen geselecteerde mensen door. Verschillende overlevende nazi-vervolgers, familieleden en nakomelingen werden handig de deelname ontzegd, van wie sommigen brutaal werden teruggedrongen toen ze de politieagenten wilden passeren.

Ze vroegen opnieuw:

Geen herinnering aan de slachtoffers van de NS samen met de AfD!

Ook hier is er een handgemeen met AfD-man Lindemann omdat een andere krans de rouwkrans van de AfD bedekte:

Nicola Sacco on Twitter

Als die Überlebenden und Nachkommen der Opfer des NS endlich (nach der #AfD) ihren Kranz niederlegen durften, versuchte der AfD-Politiker Gunnar #Lindemann wiederholt den Kranz zu verschieben. #Gedenken #Auschwitz75 #HolocaustMemorialDay #b2501 #Holocaust https://t.co/jMEmPtHHoj

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments