Oegandese activiste weggesneden van foto met Greta Thunberg hekelt racistische daad

Oegandese activiste weggesneden van foto met Greta Thunberg hekelt racistische daad

27 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Vanessa Nakate, milieuactiviste uit Oeganda, verdween van een foto van het AP-bureau dat in Davos werd genomen met Greta Thunberg en andere Europese activisten, en werd opgenomen in de media. Ze veroordeelt racisme tegen zwarten. Nadat ze van een foto was gesneden waar ze poseerde met andere klimaatactivisten, waaronder Greta Thunberg , beschuldigde Oegandese Vanessa Nakate de media van racisme in Davos.

In een video op haar Twitter-account veroordeelde de jonge vrouw, zeer ontroerd, het feit dat “verschillende” organisaties, waaronder het Amerikaanse persbureau AP, haar hadden verwijderd van de foto’s van het economische forum dat elk in Zwitserland wordt gehouden jaar. Ze zei dat ze door dit incident voor het eerst in haar leven ‘de definitie van het woord racisme’ begreep.

Vanessa Nakate on Twitter

You didn’t just erase a photo You erased a continent But I am stronger than ever

“Je hebt niet alleen een foto verwijderd. Je hebt een continent weggevaagd, “klaagde de jonge Afrikaanse activist en beweerde echter” sterker dan ooit “te zijn. “Afrika is het continent dat de minste koolstof uitstoot, maar we worden het meest getroffen door de klimaatcrisis”, legt Vanessa Nakate uit in haar video. Verschillende persoonlijkheden uitten hun verontwaardiging en hun steun voor de jonge vrouw. “Het spijt me echt dat ze je dit hebben aangedaan,” zei Greta Thunberg. “Je bent de laatste die dit verdient!” We zijn allemaal zo dankbaar voor wat je doet en we sturen je al onze liefde en steun, ‘voegde de jonge muze van ecologie toe.

Lees ook:  Is de beschuldigingsinspanning gewoon een politieke truc om stemmen te winnen voor democraten in 2020?

Greta Thunberg on Twitter

@vanessa_vash I’m so sorry they did this to you… you are the last one who would deserve that! We are all so grateful for what you are doing and we all send love and support!!❤️❤️💖💖💖hope to see you soon again!!

AP, die sindsdien de gesneden foto heeft verwijderd en het origineel heeft vervangen, zei dat er volgens de aangevoerde argumenten “geen slechte bedoeling” was achter de uitsnede, wat om esthetische redenen werd gedaan. “De fotograaf probeerde in zeer korte tijd snel een foto te krijgen en sneed deze om compositorische redenen bij, omdat hij dacht dat het gebouw op de achtergrond [achter Vanessa in de opname] afleidend was”, zei persbureau directeur fotografie David Ake. Vanessa Nakate had op 24 december een persconferentie gegeven in Davos, samen met andere Europese klimaatactivisten Greta Thunberg, Loukina Tille, Luisa Neubauer en Isabelle Axelsson.

 

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments