Oegandese activiste weggesneden van foto met Greta Thunberg hekelt racistische daad

Oegandese activiste weggesneden van foto met Greta Thunberg hekelt racistische daad

27 januari 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Vanessa Nakate, milieuactiviste uit Oeganda, verdween van een foto van het AP-bureau dat in Davos werd genomen met Greta Thunberg en andere Europese activisten, en werd opgenomen in de media. Ze veroordeelt racisme tegen zwarten. Nadat ze van een foto was gesneden waar ze poseerde met andere klimaatactivisten, waaronder Greta Thunberg , beschuldigde Oegandese Vanessa Nakate de media van racisme in Davos.

In een video op haar Twitter-account veroordeelde de jonge vrouw, zeer ontroerd, het feit dat “verschillende” organisaties, waaronder het Amerikaanse persbureau AP, haar hadden verwijderd van de foto’s van het economische forum dat elk in Zwitserland wordt gehouden jaar. Ze zei dat ze door dit incident voor het eerst in haar leven ‘de definitie van het woord racisme’ begreep.

Vanessa Nakate on Twitter

You didn’t just erase a photo You erased a continent But I am stronger than ever

“Je hebt niet alleen een foto verwijderd. Je hebt een continent weggevaagd, “klaagde de jonge Afrikaanse activist en beweerde echter” sterker dan ooit “te zijn. “Afrika is het continent dat de minste koolstof uitstoot, maar we worden het meest getroffen door de klimaatcrisis”, legt Vanessa Nakate uit in haar video. Verschillende persoonlijkheden uitten hun verontwaardiging en hun steun voor de jonge vrouw. “Het spijt me echt dat ze je dit hebben aangedaan,” zei Greta Thunberg. “Je bent de laatste die dit verdient!” We zijn allemaal zo dankbaar voor wat je doet en we sturen je al onze liefde en steun, ‘voegde de jonge muze van ecologie toe.

Lees ook:  Soros en 350.org de organisaties achter Thunberg en het klimaat politiek

Greta Thunberg on Twitter

@vanessa_vash I’m so sorry they did this to you… you are the last one who would deserve that! We are all so grateful for what you are doing and we all send love and support!!❤️❤️💖💖💖hope to see you soon again!!

AP, die sindsdien de gesneden foto heeft verwijderd en het origineel heeft vervangen, zei dat er volgens de aangevoerde argumenten “geen slechte bedoeling” was achter de uitsnede, wat om esthetische redenen werd gedaan. “De fotograaf probeerde in zeer korte tijd snel een foto te krijgen en sneed deze om compositorische redenen bij, omdat hij dacht dat het gebouw op de achtergrond [achter Vanessa in de opname] afleidend was”, zei persbureau directeur fotografie David Ake. Vanessa Nakate had op 24 december een persconferentie gegeven in Davos, samen met andere Europese klimaatactivisten Greta Thunberg, Loukina Tille, Luisa Neubauer en Isabelle Axelsson.

 

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Greta's Thunberg PR-team maakt fouten


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments