Een pence-presidentschap en een oorlog in Iran? Waarom wil John Bolton echt Trump Out?

Een pence-presidentschap en een oorlog in Iran? Waarom wil John Bolton echt Trump Out?

30 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Voormalig nationale veiligheidsadviseur John Bolton heeft de meerderheid van de senaat Mitch McConnell misschien alleen gestopt om Trump eenvoudigweg vrij te spreken in het proces van afzetting van de senaat en het verdagen zonder getuigen of documenten. Bolton kondigde publiekelijk zijn bereidheid aan om voor de Senaat te getuigen, nadat hij de procedures van het Huis had verstijfd. En toen verscheen een manuscript van zijn aanstaande memoires van zijn tijd in het Witte Huis op mysterieuze wijze in de handen van New York Times-verslaggevers aan de vooravond van de stemming van de Senaat over het oproepen van getuigen (Bolton ontkent dat de tekst is gelekt maar zegt dat het bij de NSC is geweest) sinds eind december).

Noah Weiland van de New York Times meldde op 26 januari dat “tijdens een gesprek in augustus met de heer Trump, de heer Bolton zijn bezorgdheid uitte over de vertraging van de $ 391 miljoen aan door het congres toegekende bijstand aan Oekraïne als een deadline die bijna was om het geld te verzenden . De heer Trump antwoordde dat hij liever geen hulp naar Oekraïne stuurde totdat functionarissen alle materialen die ze hadden over het Ruslandonderzoek met betrekking tot de heer Biden en aanhangers van Hillary Clinton in Oekraïne hadden overgedragen. ”(Dit zijn gekke complottheorieën die Trump heeft overgenomen) .

Omdat de Republikeinse verdediging van Trump de getuigen van het Huis had bespot als geen insiders en erop stond dat er geen bewijs was dat Trump Oekraïne voor zijn persoonlijk gewin drukte, sloeg Bolton een gapend gat in hun hele verdedigingszaak.

Dus de vraag is, wat zijn de motivaties van Bolton hierin?

Hij is geen principieel persoon, zoals sommigen geloven, maar een zeer conservatieve man. Hij is op zijn manier net zo’n grillige maniak als Trump zelf. Ik schreef  afgelopen mei,

  • “Bolton is een sadistische pestkop die mensen wil domineren. Hij werd nooit meer dan een tijdelijke VN-ambassadeur onder George W. Bush omdat hij genadeloos zijn kantoorpersoneel had gemarteld. Bolton kwetst graag mensen die zwakker zijn dan hij. Hij zit niet achter Iran omdat hij er bang voor is. Hij zit achter hem aan omdat het een van de laatste landen ter wereld is die nog steeds tegen de Amerikaanse machtsarchitectuur ingaat en die te zwak is om een ​​totale aanval te weerstaan. Hij wil vliegen zien vliegen op de oogbollen van de Iraniërs en wil zelfs dat hun honden worden f-ked.

Toen Bush hem in 2005 bij de VN probeerde binnen te laten glijden, getuigden mensen tegen hem vanwege, bijvoorbeeld, het gekke. Tijd schreef :

Lees ook:  Kostenminimalisatie: zouden de VS daadwerkelijk baat kunnen hebben bij het terugtrekken van troepen uit Syrië?

“Eén aanklacht kwam van Melody Townsel, die een enthousiaste e-mail naar de commissie stuurde over haar ontmoetingen met Bolton terwijl ze werkte voor een particuliere onderaannemer bij een missie van het US Agency for International Development (AID) in 1994 in de voormalige Sovjetrepubliek Kirgizië. Townsel zegt dat ze een brief aan AID-ambtenaren heeft geschreven waarin ze klaagde over het gebrek aan middelen voor het project van de aannemer, een bedrijf dat Bolton als advocaat had aangenomen. ‘Binnen enkele uren na verzending van die brief,’ zei Townsel tegen de commissie, ‘begon mijn hel. Bolton ging me vervolgens achtervolgen door de gangen van een Russisch hotel – gooide dingen naar me, duwde dreigende brieven onder mijn deur en gedroeg zich over het algemeen als een gek … Mr. Bolton bezocht vervolgens routinematig [mijn hotel] om op de deur te beuken en te schreeuwen bedreigingen. ”Later, zegt Townsel, vertelde Bolton valselijk tegen AID en andere VS.

Hij achtervolgde haar door de gangen van een hotel in Kirgizië en  gooide dingen naar haar . En toen hij haar niet fysiek kon intimideren, verspreidde hij uitstrijkjes tegen haar en zei dat ze corrupt was. ‘

Bolton was een belangrijk onderdeel van de propagandacampagne van Bush Jr. voor de Amerikaanse invasie en bezetting van Irak. Hij wilde al twintig jaar een Amerikaanse oorlog tegen Iran. Ik wil het echt. Zoals, elke ochtend wakker worden en het proeven in zijn achterste kiezen. Hij maakt  deel uit van het geheime MEK  -netwerk (Mojahedin-e Khalq of de People’s Jihadis) dat de ‘marxistisch-moslim’-organisatie verbindt die de omverwerping van Iran zoekt met Israël en Saoedi-Arabië. Bolton was erg overstuur dat Trump afgelopen zomer Iran niet bombardeerde nadat het een onbemande Amerikaanse drone had neergeschoten.

Dus als hij niet uit principe handelt, wat drijft hem dan om in te grijpen tegen Trump?

Het zou gewoon het geld kunnen zijn. Door zichzelf en zijn boekmanuscript centraal te stellen in de Trump-beschuldigingsprocedure, zou hij kunnen proberen een klein memoires om te vormen tot een bestseller.

Zijn motieven kunnen echter sinister en consequenter zijn. Wat als Bolton probeert Trump uit zijn kantoor te krijgen? Dat zou impliceren dat hij een president Pence wil.

Bolton en Pence zijn veel meer synchroon dan Bolton en Trump. Pence neemt mogelijk een militair agressievere houding aan tegen Iran, terwijl Trump afstand neemt van de rand van een volledig conflict. Alleen al het idee zou Bolton’s mond zoveel water geven dat zijn snor zou verwelken.

Let wel, Trump bevordert oorlog met Iran door zijn beleid om het economisch te blokkeren, en is een zeer gevaarlijke man. Maar misschien is Pence gevaarlijker als hij aan de macht kon komen.

Dit alles is geen reden om Trump niet te beschuldigen en te verwijderen. Het is een reden om Pence op te nemen als een doelwit voor beschuldiging.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Honderden 'snitches' in Missouri die huisbrekers veraden, vrezen voor vergelding nadat details online waren gelekt


Comments

comments