Een week geleden Er waren 547 gevallen van Coronavirus in China. Nu zijn er 7.711.

Een week geleden Er waren 547 gevallen van Coronavirus in China. Nu zijn er 7.711.

30 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Deze uitbraak van coronavirus blijft exponentieel groeien. Het aantal zaken is zelfs 14 keer groter dan een week geleden. Vanzelfsprekend zullen we, als het aantal zaken in dit tempo blijft escaleren, heel snel een gruwelijke wereldwijde pandemie van epische proporties hebben. Maar hopelijk zal dat niet gebeuren. Hopelijk werken de maatregelen die mondiale autoriteiten hebben genomen om de verspreiding van het virus te vertragen. Maar we zijn absoluut in een race tegen de klok en als ze deze uitbraak niet snel onder controle krijgen, kunnen we binnenkort in een worst case scenario terechtkomen.

Terwijl ik onderzoek deed voor dit artikel, besloot ik erachter te komen hoeveel bevestigde gevallen er een week geleden in China waren. Volgens CNN waren er 547 vanaf afgelopen woensdag …

Vijf Chinese provincies hebben woensdag aanvullende gevallen van het Wuhan-coronavirus gemeld, waardoor het totale aantal besmette personen op het vasteland van China op 547 kwam.

Het wereldwijde aantal zaken heeft woensdag woensdag 555 bereikt.

Terwijl ik dit schrijf, is het aantal bevestigde gevallen officieel gestegen tot 7.711. Het volgende komt uit USA Today …

Het aantal bevestigde infecties in heel China is gestegen tot 7.711, resulterend in 170 doden. Ter vergelijking: er waren 5.327 gevallen van ernstig acuut respiratoir syndroom (SARS) in China tijdens de uitbraak van 2002-2003, hoewel dat virus dodelijker was en 349 levens eiste.

Het lijkt erop dat we gisteren het hadden over hoe deze uitbraak het potentieel had om uiteindelijk de SARS-epidemie te overtreffen.

Maar nu is het al gebeurd.

Wauw.

En de waarheid is dat het buitengewoon duidelijk is geworden dat de officiële cijfers die uit China komen sterk worden onderdrukt. In feite, Breitbart meldt dat de Chinese regering “aanzienlijk de toegang tot het testen kits is het beperken van” …

The Epoch Times, een in de VS gevestigde krant die zich vaak richt op mensenrechtenschendingen begaan door de Communistische Partij van China, citeerde maandag interviews met een niet nader genoemde “insider” en een “onafhankelijke journalist” binnen Wuhan, die beiden zeiden dat Chinese artsen testten geen mensen die erom hadden gevraagd symptomen van infectie te vertonen. De partij beperkt de toegang tot testkits aanzienlijk, wat het moeilijker maakt om gevallen van nieuw coronavirus te bevestigen – waardoor het officiële aantal bekende gevallen van de ziekte wordt onderdrukt.

“Medisch personeel in deze ziekenhuizen [in Wuhan] heeft gezegd dat het aantal kits dat ze krijgen minder is dan 10 procent van wat ze nodig hebben om patiënten te testen,” merkte de Epoch Times op. “Nu beweren deze ziekenhuizen dat hun verantwoordelijkheid op dit moment is om alleen behandeling te bieden, en ze zullen geen diagnoses stellen. Patiënten die op zoek zijn naar een diagnose, kunnen deze niet krijgen en bevinden zich in een wanhopige situatie. ‘

Dit bevestigt ook wat anderen hebben gemeld. Hordes zieke mensen hebben de ziekenhuizen in Wuhan overspoeld , maar velen van hen worden weggestuurd zonder ooit te worden getest.

Lees ook:  Voorspelling: 300.000 Amerikaanse COVID-19 sterfgevallen op 1 december

Bovendien geven meerdere rapporten aan dat het dodental ook sterk wordt onderschat. Een journalist die hierover heeft gerapporteerd is William Yang …

Een ding dat China verbergt, is ook het aantal sterfgevallen veroorzaakt door het virus. Geloofwaardige Chinese media outlet initiumnews interviewde mensen die in lokale crematiecentra werkten, en bevestigden dat veel dode lichamen rechtstreeks van de ziekenhuizen naar de crematiecentra werden gestuurd …

In veel gevallen wordt de doodsoorzaak geregistreerd als “ernstige longontsteking” om het officiële dodental laag te houden. We krijgen geen nauwkeurige informatie en dat zou ons allemaal heel boos moeten maken.

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong is het werkelijke aantal coronavirusgevallen alleen al in de stad Wuhan “dichter bij 44.000” …

Vanwege de slechte afhandeling van de situatie waarschuwden medische onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong maandag dat het werkelijke aantal geïnfecteerde mensen alleen al in Wuhan meer dan 44.000 zou kunnen bedragen dan 5.000. Gabriel Leung, de decaan van de medische school van de universiteit, vertelde verslaggevers dat het virus zich in de zomer zou kunnen verspreiden en dat wereldregeringen moeten overwegen om “draconische maatregelen” te nemen, met name in China.

En volgens een onderzoek onder werkelijke patiënten in een Wuhan-ziekenhuis , zou het werkelijke sterftecijfer, als eerlijke cijfers werden gebruikt, ongeveer 11 procent bedragen …

Het laatste klinische rapport over 2019-nCoV: 99 patiënten uit het Wuhan Jinyintan-ziekenhuis. Belangrijk: een belangrijke groep patiënten ontwikkelt zich snel tot ARDS, septische shock en meervoudig orgaanfalen. 23% ITU toelating, 17% ARDS, 11% mortaliteit. https: // bit.ly/2O7VFe8

Dus in plaats van “170 doden”, is de waarheid dat het werkelijke dodental waarschijnlijk al meer dan 4.000 heeft overschreden.

Volgens een vrouw die beweert een medische werker in Wuhan te zijn, sterven slachtoffers letterlijk “voor onze ogen” …

“De patiënten smeekten ons wanhopig, maar we konden niets doen.

“Ze sterven voor onze ogen.

“Neem alsjeblieft alle maatregelen om jezelf thuis te beschermen.

“Vertrouw nooit de overheid. We staan ​​er nu alleen voor. ‘

Uiteindelijk moeten we niet verwachten dat de Chinese overheid ons de waarheid vertelt, omdat ze in het verleden nooit bijzonder eerlijk zijn geweest.

Maar wat we wel weten, is dat er gevallen over de hele wereld beginnen te verschijnen. In feite hebben we de afgelopen dagen een alarmerend aantal ‘potentiële gevallen’ overal in de Verenigde Staten zien opduiken .

Als dit virus zich in dit land net zo snel begint te verspreiden als in China, zullen we geconfronteerd worden met een crisis in de volksgezondheid, anders dan wat we ooit in de moderne Amerikaanse geschiedenis hebben gezien.

Helaas realiseren de meeste Amerikanen zich nog steeds niet wat er aan de hand is. Veel Amerikanen lijken zelfs te denken dat dit coronavirus iets te maken heeft met “Corona-bier” …

Voor alle duidelijkheid, er is geen verband tussen de Mexicaanse bleke pils en de uitbraak – die meer dan 6.000 mensen in China heeft besmet en ten minste 132 heeft gedood.

Dit is echter niet gestopt om online zoekopdrachten naar “biervirus”, “coronabiervirus” en “biercoronavirus” sinds 18 januari te laten stijgen in zoekmachines, volgens gegevens van Google Trends.

Hopelijk zal deze uitbraak uiteindelijk omver blazen en kunnen de dingen weer normaal worden. Maar dit zijn absoluut geen “normale” tijden , en 2020 zal de komende maanden waarschijnlijk nog chaotischer worden.

Als dit virus zich als een lopend vuurtje in de VS begint te verspreiden, zoals het momenteel in veel delen van China doet, zullen al onze levens ingrijpend veranderen.

Gewoon naar het werk gaan, naar school of naar de supermarkt zal een grote zorg worden en angst voor dit virus zal onze samenleving verlammen in een mate die de meesten van ons zich niet eens willen voorstellen.

Laten we dus op het beste hopen, maar laten we ons ook voorbereiden alsof er in het ergste geval zeker een scenario zou komen.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments