Naarmate het coronavirus zich verspreidt, geldt ook bezorgdheid over vreemdelingenhaat

Naarmate het coronavirus zich verspreidt, geldt ook bezorgdheid over vreemdelingenhaat

30 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

“Meer paniek, meer verleiding om de buitenstaander de schuld te geven … de andere,” zei een hoogleraar sociomedische wetenschappen in het Columbia universiteit.

Amy Lee-Ludovicy was in de war toen ze vorige week haar e-mail opende om te ontdekken dat haar mandarijns-schoolreisje voor haar kinderen was geannuleerd vanwege ‘bezorgdheid over de veiligheid’. Het waren niet de typische lage temperaturen of een inkomende sneeuwstorm die schoolleiders ertoe had aangezet te handelen , maar een ziekte-uitbraak aan de andere kant van de wereld.

In de e-mail van Principal Marguerite Fusco van Warwick Valley High School in de staat New York kreeg Lee-Ludovicy te horen dat haar kinderen in de achtste en negende klas niet naar Chinatown in New York City zouden gaan om het nieuwe maanjaar te vieren. zoals gepland. De verklaring was de recente uitbraak van coronavirus, waarvan wordt aangenomen dat deze is ontstaan ​​in Wuhan, China, vertelde ze aan NBC News.

“Ik dacht dat het onzinnig was,” zei Lee-Ludovicy, een wetenschapsleraar aan Putnam Valley High School, ook in de staat New York, en een inwoner van Hong Kong. “De uitbraak is meer dan 7.000 mijl afstand.”

Terwijl het coronavirus zich blijft verspreiden, wijzen experts erop dat verkeerde informatie en verkeerde voorzorgsmaatregelen, vaak geworteld in raciaal ongevoelige stereotypen, zich hebben verspreid. Tot nu toe zijn ten minste 7.711 gevallen van de ziekte gemeld en deskundigen zijn bezorgd dat toenemende xenofobie een andere bijwerking van de ziekte zou kunnen zijn.

“Als er iets is, ben ik geneigd te voorspellen dat vreemdelingenhaat in betekenis zal toenemen tot precies de mate waarin onze informatiebronnen – allemaal, niet alleen media – ons dingen geven om in paniek over te raken,” Robert Fullilove, een professor in de sociomedische wetenschappen in het Columbia University Medical Center van New York, zei in een e-mail. “Meer paniek, meer verleiding om de buitenstaander de schuld te geven – de ander.”

Lee-Ludovicy zei dat ze het gevoel had dat het schoolbestuur toegaf aan ‘hysterie’ en vroeg hen te ontmoeten.

“Ik vind dit zeer raciaal ongevoelig”, herinnerde ze zich dat ze hen vertelde. “De kinderen worden niet opgeleid in deze kwestie, behalve dat ze alleen maar te horen krijgen dat we weg moeten blijven van Chinezen omdat dit virus uit China komt.”

De reactie van de school was volgens Lee-Ludovicy dat ze ‘het er niet mee eens konden zijn’. Het district reageerde niet op het verzoek van NBC News om commentaar.

In een tijd dat de wijk Chinatown in New York normaal gesproken druk is met jongeren die culturele centra bezoeken en confetti-kanonnen schieten om het nieuwe jaar te markeren, is er een beetje leegte, zei een lokale bewoner. Karlin Chan, directeur van de Chinese vrijmetselaars Athletic Club zonder winstoogmerk in New York, een groep die jeugdculturele praktijken door middel van kunst en atletiek onderwijst, zei dat hij niet zoveel schoolgroepen heeft opgemerkt die Chinatown bezoeken tijdens dit nieuwe maanjaar.

“Ik denk dat het uit een overvloed van voorzichtigheid is. Maar ik denk ook niet dat je moet vluchten voor iedereen die er Aziatisch uitziet,” zei Chan.

In andere gevallen van raciale ongevoeligheid, hebben gebruikers van sociale media en media een video verspreid van een Chinese vrouw die zogenaamd vleessoep in Wuhan eet, bewerend dat de praktijk van Chinese mensen om dieren in het wild te eten of onhygiënisch dineren de aanleiding was voor de uitbraak. Het diner, vlogger Wang Mengyun, was het doelwit van hatelijke opmerkingen. De video werd echter niet eens in Wuhan genomen, maar werd opgenomen in Palau, een eiland op de Stille Oceaan, waar het gerecht een delicatesse is.

Lees ook:  Trump creëert een nieuwe natie: Uitvoerende orde houdt in dat 'joodsheid' nu een nationaliteit is

Anderen hebben raciale maatregelen voorgesteld om het virus te beheersen. Conservatief radiopersoneel Rush Limbaugh noemde het coronavirus het ‘Chi-com-virus’ (in verwijzing naar de Chinese communistische regering) en pleitte voor de VS om een ​​’verbod op Chinese passagiers om het land binnen te komen’ in te stellen. Evenzo conservatieve expert Ann Coulter berispte het Congres voor het niet verbieden van “reizen vanuit China om het coronavirus te blokkeren dat Amerikanen zal doden .”

Ann Coulter on Twitter

Oh! Another vital issue the United States Congress did NOT address this week: BANNING TRAVEL FROM CHINA TO BLOCK THE CORONA VIRUS THAT WILL KILL AMERICANS.

Madeline Hsu, een professor in geschiedenis en Aziatisch-Amerikaanse studies aan de Universiteit van Texas in Austin, bood de herinnering aan: “Kiemen en virussen werken niet op basis van ras.”

“Ongewenste migranten zijn vaak zowel metaforisch als letterlijk in verband gebracht met ziekte en besmetting,” zei ze in een e-mail. “Ziekte dient als een fysieke demonstratie van schade die vaak wordt toegeschreven aan ongewenste migranten, zoals met de cholera-uitbraak in 1832 en de schuld van arme Ieren en de SARS-uitbarsting van 2003 die verband hield met Chinezen en leidde tot gerichte reisverboden en visumweigering.”

Fullilove wees erop dat hij nog niet dezelfde niveaus van angst heeft gezien die zich voordeden bij de uitbraak van ebola in 2014, en hij schrijft het toe aan het aanzienlijk lagere dodental. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar hiv / aids, een gebied waarin hij zei dat stigma en vreemdelingenhaat ook een belangrijke rol hebben gespeeld.

“Wanneer mensen stereotypen uitspelen, gaan ze voor een simplistisch en volledig verkeerd geïnformeerd en eerlijk gezegd, onwetend antwoord,” John C. Yang, president en uitvoerend directeur van Aziatische Amerikanen Advancing Justice | AAJC, zei. “Ze leiden af ​​van serieus gezondheidswerk dat wordt gedaan om een ​​legitiem gezondheidsprobleem te beheersen.”

Yang voegde eraan toe dat xenofobe attitudes ten aanzien van het coronavirus bepaalde stereotypen rond Chinezen raken.

“Helaas zijn er zeker die mensen die nog steeds geloven dat de Chinese cultuur in het algemeen achteruit gaat en voedsel als ‘exotisch’ wordt beschouwd,” zei Yang. “Dat leidt zeker tot misperceptie en, nog erger, desinformatie of desinformatie over wat er feitelijk gebeurt en wat de oorzaak is van het coronavirus.”

Experts zeggen dat mensen gewoon moeten luisteren naar officiële waarschuwingen als ze gevaar lopen. Als u onlangs in een gebied bent geweest dat door de CDC is aangewezen als het risico op de ziekte en symptomen hebt die overeenkomen met het coronavirus, “moet u worden getest, ongeacht uw etnische of nationale achtergrond,” Tom Inglesby, directeur van het Centrum voor Health Security aan de Baltimore-gebaseerde John Hopkins Bloomberg School of Public Health, zei. Hij wees erop dat vreemdelingenhaat veel voorkomt bij uitbraken van ziekten, maar geen rol zou moeten spelen bij de beheersing.

In sommige gebieden hebben Chinese gemeenschappen zelf voorzorgsmaatregelen genomen. De Denver Chinese School annuleerde de viering van het nieuwe maanjaar, die gepland stond voor zaterdag, vanwege angsten rond het virus, ondanks de risico’s voor het grote publiek, volgens de Denver Post. Officiële Lunar New Year-evenementen werden ook geannuleerd in Chicago .

Comments

comments